POLİTİKA - 28 Nisan 2025 Pazartesi 13:49

HAK-İŞ 1 Mayıs Haftası çerçevesinde Konya’da toplantı düzenledi

A
A
A
HAK-İŞ 1 Mayıs Haftası çerçevesinde Konya’da toplantı düzenledi

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Halil Çukutli, 1 Mayıs Haftası çerçevesinde Konya’da toplantı düzenledi.


HAK-İŞ Konfederasyonu, 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nde taleplerini Türkiye’nin dört bir yanından 1 hafta boyunca düzenlenecek çeşitli etkinliklerle kamuoyunun gündemine taşıyacak. 1 Mayıs Haftası çerçevesinde, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Halil Çukutli’nin başkanlığında Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aksaray, Çankırı, Isparta, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Mersin, Nevşehir, Niğde ve Yozgat İl Başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin katılımları ile Konya’da basın toplantısı düzenlendi.



"Bu sene 1 Mayıs’ı Rize’de kutlayacağız"


HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Halil Çukutli, "Bizler 10 yılı aşkın bir süredir 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Türkiye’nin çeşitli illerinde kutluyoruz. Bugüne kadar hep farklı illerde kutladık. Konya’da da 2015 yılında kutladığımızı hatırlıyorum. Bu sene 1 Mayıs’ı Rize’de kutlayacağız. Bu sene ama 1 Mayıs Haftası olarak değerlendireceğiz. Bu çerçevede de yönetim kurulu üyeleri olarak bizler 5 ilde çeşitli konularla toplantılar icra ettik" dedi.


Başkan Yardımcısı Halil Çukutli ise emeklilik sistemiyle ilgili şu değerlendirmede bulundu:


"Emeklilik sistemi adil ve sürdürülebilir bir sisteme kavuşmalıdır. Prim maaş dengesi sağlanmalı, çalışan cezalandırılmamalıdır. Geçici ve mevsimlik çalışanların hakları güvence altına alınmalıdır. Sosyal Güvenlik Destekleme primleri yeniden düzenlenmeli, karşılığı olmayan primler kaldırılmalıdır. Tüm emeklilere temel yaşam şartlarını karşılayacak düzeyde maaş sağlanmalı, sosyal yardımlar yaygınlaştırılmalıdır."



HAK-İŞ 1 Mayıs Haftası çerçevesinde Konya’da toplantı düzenledi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Rumelifeneri’nde kaybolduktan saatler sonra bulunan kadın, düştüğü uçurumdan kurtarıldı Rumelifeneri’nde kaybolduktan saatler sonra bulunan Ayfer Özmen(57) orman yolunda düştüğü uçurumdan 7 saat süren çalışmaların ardından kurtarıldı. Özmen’in hafif yaralı olduğu öğrenildi. Olay öğlen saatlerinde Rumelifeneri orman yolunda meydana gelmişti. Kağıthane Sanayi Mahallesi’ndeki evinden mantar toplamak için çıkan ve Rumelifeneri’nde ormana gelen Ayfer Özmen’den haber alınamamış, yakınlarının ihbarı üzerine jandarma, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) bağlı komandolar, UMKE, AFAD ekiplerince arama çalışması başlatılmıştı. Özmen’in ormanlık alanda uçurumun kenarında denize yakın bir yerde TSK’ya bağlı komandolar ve Jandarma ekiplerince hafif yaralı olarak gece saatlerinde 7 saat süren çalışmaların arından bulunmuştu. Edinilen bilgiye göre 57 yaşındaki kadının bacağında kırık bulunduğu, bilincinin açık vaziyette olduğu ve arama kurtarma ekiplerinin kendisine seslenmelerine cevap verdikten sonra yerinin tespit edildiği öğrenildi. Deniz yoluyla kurtarıldı Ekiplerce yaşam hattı kurulurken Özmen’in sarp kayalıkların bulunduğu yerden değil denizden yanaşan Sahil Güvenlik botu tarafından kurtarıldığı ardından ambulansla hastaneye kaldırıldığı bilgisine ulaşıldı. Yaralı kadın olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Seyrantepe Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan ilk tedavinin ardından travma kontrolü amacıyla Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne sevk edildi.
Eskişehir Eskişehir’de katliam gibi kaza: 3 ölü Eskişehir’de süratli bir otomobilin tramvaydan inen yayalara çarpması sonucunda 3 kişi feci şekilde hayatını kaybetti. Aracı olay yerinden 1 kilometre uzaklıkta bırakıp kaçan sürücünün yakalanması için çalışma başlatıldı. Kaza, Sultandere Mahallesi Selami Vardar Bulvarı’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; ismi M.D. olduğu iddia edilen şahsın idaresindeki 26 ADU 714 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucunda tramvaydan inen 3 yayaya çarptı. Yaşanan çarpışmanın etkisiyle yayalar metrelerce savruldu. Kazanın ardından otomobil olay yerinden kaçtı. Otomobil sürücüsü aracı bırakıp kaçtı İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrollerde, yayaların hayatlarını kaybettikleri belirlendi. Kazaya karışan otomobil ise, olayın gerçekleştiği yerden 1 kilometre uzaklıkta terk edilmiş halde bulundu. Ölenlerin yakınları olay yerinde sinir krizi geçirdi. "Buraya geldiğimizde de ortalık karışmıştı, cesetler vardı" Olaya tanık olan vatandaş Berkay Akçeşme, "Biz sadece kaçan aracı gördük. Buraya geldiğimizde de ortalık karışmıştı, cesetler vardı. Tramvaydan inenlere vurmuş, 3 ölü var ama yaralı yok. Araba çok süratliymiş, aşağıya kadar sürüklemiş" dedi. Kazaya karışan otomobilde yolcu olarak bulunan bir kişi polis ekiplerince yakalandı. İsmi M.D. olduğu iddia edilen sürücünün ise aranmasına devam edildiği öğrenildi.