GÜNDEM - 08 Kasım 2025 Cumartesi 10:55

Karatay Belediyesi’nden ara tatilde öğrencilere sinema etkinliği

A
A
A
Karatay Belediyesi’nden ara tatilde öğrencilere sinema etkinliği

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi, ara tatil döneminde öğrencileri ücretsiz sinema gösterimleriyle buluşturarak keyifli vakit geçirmelerine imkan sağlayacak. 10 Kasım’da başlayacak etkinlik, öğrencilerin kültür ve sanatla iç içe bir ara tatil geçirmelerini hedefliyor.


Karatay Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda 10-15 Kasım tarihleri arasında saat 14.00’te gerçekleştirilecek sinema gösterimlerinde öğrenciler, birbirinden eğlenceli ve öğretici filmlerle buluşacak. 7-14 yaş grubundaki tüm öğrencilerin katılımına açık olan gösterimlerin biletleri, Yanıbaşımda Karatay mobil uygulamasının online işlemler - dijital işlemler üzerinden ücretsiz olarak temin edilebilecek. Ara tatil boyunca minik izleyicilere; milli değerler, tarih, bilim ve macera temalarının işlendiği sevilen yerli animasyon filmleri sunulacak. Program kapsamında; 10 Kasım Pazartesi Aslan Hürkuş 4 Hürjet Oyunda, 11 Kasım Salı Rafadan Tayfa Göbeklitepe, 12 Kasım Çarşamba Elif ve Arkadaşları Kapadokya, 13 Kasım Perşembe Sır: Kudüs Macerası, 15 Kasım Cumartesi Nasrettin Hoca Zaman Yolcusu filmleri öğrencilerle buluşacak.



Kılca: "Öğrencilerimizi etkinliklerimize bekliyoruz"


Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, öğrencilerin eğitim hayatının yanı sıra kültür ve sanatla iç içe olmalarını önemsediklerini vurgulayarak şunları söyledi; "Ara tatil sürecinde çocuklarımızın gelişimlerine katkı sunacak, hoşça vakit geçirmelerini sağlayacak bir etkinliği hayata geçiriyoruz. Çünkü biz, evlatlarımızın yalnızca akademik başarılarını değil; kültürel, sosyal ve sanatsal yönlerinin gelişimini de aynı derecede önemseyen bir anlayışa sahibiz. Bu doğrultuda düzenlediğimiz etkinliklerle çocuklarımızın hayal dünyalarını zenginleştiriyor, yeni ufuklar açmayı hedefliyoruz. Eğitim hayatlarının her aşamasında olduğu gibi bundan sonra da onların yanında yer olmaya devam edeceğiz. Tüm öğrencilerimizi 10 Kasım’dan itibaren gerçekleştireceğimiz sinema etkinliklerimize bekliyorum."



Karatay Belediyesi’nden ara tatilde öğrencilere sinema etkinliği

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Kağıtsporlu basketbolcular Süper Lig hedefine odaklandı Türkiye Basketbol 1. Ligi’nde mücadele eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor’un oyuncuları, kulübün sağladığı imkanlar ve kurumsal yapı sayesinde Süper Lig hedefine emin adımlarla ilerlediklerini belirtti. Farklı şehir ve ülkelerden gelerek Kocaeli temsilcisinin başarısı için ter döken oyuncular, kulüpteki aile ortamına dikkati çekti. Takım kaptanı Mert Ulutaş, kulüp bünyesindeki 5. sezonunu geçirdiğini belirterek, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çok büyük ve güçlü bir belediye. Dışarıdaki insanlar ’Kocaeli gerçekten başarılı’ diyor. İmkanları çok fazla. Bu çatı altında olmak bana prestij sağlıyor. Artık burası benim evim diyebilirim" değerlendirmesinde bulundu. "Her geçen yıl hedefi büyütüyoruz" Takımın 34 yaşındaki tecrübeli oyuncusu Kevin Kaspar da kulübün çok branşlı yapısına işaret ederek, "Burada basketbolu daha ileriye taşımak için çalışıyoruz. Her geçen yıl hedefi büyütüyoruz. Umarım önümüzdeki yıllarda Süper Lig’e çıkarak bu emeğin karşılığını alırız" ifadelerini kullandı. Türkiye’deki kariyerinin büyük bölümünü Kocaeli’de geçiren ABD’li oyuncu Keshun Sherrill ise şehirdeki atmosferden memnun olduğunu vurgulayarak, taraftarla aralarında güzel bir uyum yakaladıklarını kaydetti. Kağıtspor altyapısından yetişerek A takıma yükselen 22 yaşındaki Eren Özen de kendi şehrinin takımında oynamanın gurur verici olduğunu, takım içindeki güçlü arkadaşlık bağının başarıyı desteklediğini ifade etti. Özen, "Tribündeki herkes eşimiz, dostumuz. Burada oynarken işten ziyade arkadaşlık ön planda. Bu da bizi daha çok bağlıyor" dedi.