GÜNDEM - 31 Mart 2026 Salı 13:50

Konya’da ucuz televizyon izdihamı

A
A
A
Konya’da ucuz televizyon izdihamı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde bir marketin şube açılışında, ucuz televizyon satışı nedeniyle izdiham yaşandı.


Konya il merkezinde faaliyet gösteren bir zincir marketin Beyşehir Müftü Mahallesi’nde hizmete giren şubesinin açılışına özel olarak piyasa değeri yaklaşık 6 bin lira olan televizyonların 1750 liradan satışa sunulması, vatandaşları sabahın erken saatlerinden itibaren market önünde topladı. Açılış öncesinde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, televizyonların market önüne getirilmesiyle birlikte adeta birbirleriyle yarıştı. Koliler içerisindeki ürünleri alabilmek için yoğun çaba sarf eden kalabalık arasında zaman zaman arbede yaşandı. İzdiham sırasında bazı vatandaşlar ezilme tehlikesi geçirirken, bayılanların olduğu yönünde uyarılar yapıldı. Zor anlar yaşayan market görevlileri kalabalığı kontrol etmekte zorlandı. Televizyonlardan satın alabilmek için vatandaşların kolileri bırakmamak adına birbirleriyle mücadele ettiği anlar ucuzluk izdihamını gözler önüne serdi. Satışa sunulan 45 televizyon kısa sürede tükenirken, ürünü almayı başaran vatandaşlar bu kez kasa önünde uzun kuyruklar oluşturdu.



Konya’da ucuz televizyon izdihamı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Çanakkale ve Sarıkamış fotoğraflarla İlkadım’da Samsun’un İlkadım Belediyesi ve İlkadım Kent Konseyi tarafından ortaklaşa düzenlenen "Bir Keder Bir Zafer Sarıkamış ve Çanakkale Fotoğraf Sergisi" açıldı. Çanakkale Zaferi ve Sarıkamış’a dair 65 fotoğrafın yer aldığı ‘Bir Keder Bir Zafer Sarıkamış ve Çanakkale’ fotoğraf sergisi, İlkadım Belediyesi Ana Hizmet Binası’nda açıldı. Çanakkale Zaferi ve Sarıkamış Harekatı’nı tarihsel olarak fotoğraflarla anlatan sergi, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Ersin Kasap, İlkadım Belediye Meclis Üyeleri, İlkadım Belediye Başkan Yardımcıları, mahalle muhtarları, kurum müdürleri, öğrenciler ve belediye personellerinin katılımıyla açıldı. "Gençlere ve çocuklarımıza anlatmalıyız’ Çanakkale Zaferi ve Sarıkamış Harekatı’nın tarihin en önemli sayfalarında yerini aldığını söyleyen Başkan İhsan Kurnaz, "Vatanımızın ve milletimizin bağımsızlığının simgesi olan Çanakkale Zaferi ile Birinci Dünya Savaşı’nda Kafkas Cephesi’nde acı kayıplar verdiğimiz Sarıkamış Harekatı’nın fotoğraflandığı ‘Bir Keder Bir Zafer Sarıkamış ve Çanakkale’ isimli fotoğraf sergisini açtık. Görücüye çıkan bu kıymetli eserlerde; Çanakkale Zaferi ve Sarıkamış Harekatı’nda mücadele eden Türk askerinin fedakarlığını görebiliyoruz. İki cephede de maalesef çok büyük kayıplar verildi. Ancak sonunda vatanımıza sahip çıkarak zafere ulaştık. Bu ve benzeri tarihi olayların gelecek nesillerimize aktarılması, son derece kıymetli ve önemlidir. Tarihimizi gençlerimize ve çocuklarımıza anlatabilmenin yolu da bu hatıralar ve belgelerdir. Bu kıymetli eserlerin arşivlenmesinde çok büyük emekleri olan Dr. Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım’a teşekkür ediyorum" dedi.
Sinop Sinop Stadyumu, A Milli Kadın Futbol Takımı maçına hazırlanıyor 2027 FIFA Kadınlar Dünya Kupası Avrupa Elemeleri B Ligi 2. Grup’ta mücadele eden A Milli Kadın Futbol Takımı, 18 Nisan’da Sinop Şehir Stadı’nda İsviçre ile karşı karşıya gelecek. Bu önemli karşılaşma öncesi Sinop’ta stadyum ve çevresinde hazırlık çalışmaları sürüyor. A Milli Takım seviyesinde ilk kez uluslararası bir maça ev sahipliği yapacak olan Sinop’ta, stat yoluna yeni asfalt dökülüyor. Çalışmaları yerinde takip eden AK Parti Sinop İl Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, stadyum çevresinin güzelleştirilmesi için ekiplerin yoğun mesai harcadığını söyledi. Üçüncüoğlu, "Önemli günlerin arifesindeyiz. İlimiz için hazırlık yapıyoruz. Kadın milli takımımızın 18 Nisan’da milli maçı var. Tüm Türkiye’yi ve ilimizdeki kardeşlerimizi bu stadyuma milli takımımıza destek için bekliyoruz. Sinop’ta yapılan stadyum yeni bir stadyum. Bu stadyum yapılırken emeği geçen başta milletvekilimiz Dr. Nazım Maviş, spor bakanımıza ve en önemlisi de Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir stadyum yapıldı. Avrupa’da yayınlanan, başka illerin kıskanacağı denize sıfır çok güzel bir stadyum. Örnek bir stadyum burası" dedi. Üçüncüoğlu, stadyum çevresindeki görüntünün düzenlenmesinin önemine değinerek, "Şehrimize gelen misafirlerimize güzel görüntüler vermek istiyoruz. Bu yolların kötü olan yerlerinin güzelleştirilmesi için çaba sarf ediyoruz. Özel idare ekiplerimizle, silindirlerimizle, kamyonlarımızla, greyderlerimizle buraya geldik. Bu çalışmalarda özel idare genel sekreterimize ve valimize teşekkür ediyorum. Güzel bir çalışma ortaya koyuyoruz" ifadelerini kullandı. Stadın etrafında yeni yapılan yerlerin olduğunu söyleyen Üçüncüoğlu, "Bunlar yapılıyor ve stattaki lojmanların oradan diğer yurt binasının önüne kadar olan bölümü asfaltlayacağız. Önümüzdeki süreçte zaten bu yolu yeniden yapacağız. Erfelek yolundan şehir çevre yolu şeklinde planlıyoruz. Ancak maç esnasında burayı acilen güzelleştirmek istiyoruz" diye konuştu. Zamanın dar olduğunu belirten Üçüncüoğlu, "Zamanla yarışıyoruz. Milli maçımız var. Dışarıdan gelen misafirlere, gelen futbol takımına, bürokratlara ve devlet büyüklerine mahcup olmamak için burayı hızlı bir şekilde yapıyoruz. Bu yollar aslında belediyemizin sorumluluk alanında ancak vaktimiz yok. Bütün ekiplerimizle beraber özel idare ekipleriyle buraya geldik ve hızlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.