YEREL HABERLER - 12 Nisan 2012 Perşembe 12:34

HİSARCIK`TA AFAD SEMİNERİ

A
A
A
HİSARCIK`TA AFAD SEMİNERİ

Kütahya Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Hisarcık ilçesinde Temel Afet Bilinci Eğitimi verildi.
Hisarcık İmam Hatip Lisesinde Kütahya Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama kurtarma Teknisyenlerinden Muammer Sağdıç, Halil İbrahim Topçu ve Kazım Çelik tarafından verilen ve üç gün süren seminere öğrenci ile öğretmenlerden oluşan 25 kişilik grup katıldı.
AFAD semineri hakkında açıklamalarda bulunan Kütahya Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama kurtarma Teknisyeni Muammer Sağdıç, `` Biliyorsunuz ülkemiz geçen yıl 19 Mayıs 2011 tarihinde Simav depremini yaşadı. Simav depreminden sonra da insanlarımızın ne kadar bilinçsiz olduğunu gördük. Bu anlamda da halkın eğitilmesi amaçlandı ve bir program dahilinde bu eğitimleri şu anda gerçekleştirmeye başladık. İlk etapta Kütahya ilinin 12 ilçesinde birer gönüllü Arama Kurtarma Ekibi Oluşturalım istedik ve bu bağlamda gerekli yazışmalar yapıldıktan her ilde Arama Kurtarma Ekibi Oluşturuldu. Şu anda Mart ayında başlamak üzere Haziran Ayının başına kadar okullardaki öğretmen ve öğrencilerden seçmiş olduğumuz ekiplerin eğitimlerini yapmaktayız. Yapmış olduğumuz eğitimlerde Temel Afet Bilincini geliştirmeyi amaçlıyoruz. Öncelikle ülkemizde meydana gelen doğal afetlerden bilgiler aktarıyoruz. Daha sonra ülkemizde en fazla meydana gelen afetlerden bir tanesi olan deprem üzerine bilgiler aktarıyoruz ve çalışmalarımızı genellikle depremler üzerine yoğunlaştırıyoruz. Daha sonra eğitmiş olduğumuz kişiler gönüllü Arama Kurtarma Ekiplerinin birer parçası olacağından dolayı bunlara hafif arama kurtarma nedir? Her insanın bilmesi gereken Temel İlkyardım prensipleri, günlük yaşamımızda her insanın karşılaşabileceği yangın hakkında bilgiler veriyoruz. Yine okulumuzda deprem sonrasında ve acil durumda tahliyesinin nasıl yapılması gerektiği hakkında öğrencilerimize bilgiler aktarmaya çalışıyoruz. `` diye konuştu.(MU-EFE
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Denizli Su Zirvesinde su sorununa kalıcı çözümleri konuşulacak Denizli’nin su sorununa karşı çözüm üretmek üzere kamu, sanayi ve akademi dünyası ortak akılla buluşuyor. "Bardağa Boş Tarafından Bak" mottosuyla düzenlenen etkinlik, iki aşamalı bir süreçle hayata geçirilecek. İlk aşama, 19-20 Aralık tarihlerinde Pamukkale Üniversitesi akademisyenlerinin mentörlüğü ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen Terspektif Fikir Maratonu; ikinci aşama ise 22 Aralık’ta Denizli Su Zirvesi olacak. Fikir maratonunda geliştirilen projeler, zirve öncesinde jüri tarafından değerlendirilecek ve ardından zirvede kamuoyuna sunulacak. Denizli Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenecek olan zirve, su kıtlığı ve sürdürülebilir su yönetimi konularını kapsamlı bir şekilde ele alacak. Küresel ölçekte artan su stresi karşısında ortak akıl oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlik, Denizli Sanayi Odası (DSO) AB Bilgi Merkezi koordinasyonunda, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu desteğiyle, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve DESKİ iş birliğiyle hayata geçiriliyor. "Bardağa Boş Tarafından Bak" Yaklaşımı ve Terspektif Fikir Maratonu, Denizli özelinde su sorununa alışılmışın dışında, yenilikçi ve çözüm odaklı bir bakış kazandırmayı amaçlıyor. Pamukkale Üniversitesi akademisyenlerinin mentörlüğü ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilecek maratonun açılışını Denizli Sanayi Odası Genel Sekreteri Dr. Sezgi Akbaş yapacak. Maraton süresince geliştirilen uygulanabilir ve teknik yetkinliği yüksek projeler, jüri tarafından değerlendirilerek ödüllendirilecek ve ardından zirvede kamuoyuna sunulacak. Sektörün öncü isimleri panelde bir araya geliyor Zirvede açılış konuşmaları; Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mehmet İnel ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu tarafından gerçekleştirilecek. Moderatörlüğünü Pamukkale Üniversitesi Uluslararası Finansman ve Ticaret Bölüm Başkanı Doç. Dr. Uğur Akkoç’un üstleneceği panelde; DESKİ Genel Müdürü Egemen Emre Beşli ile Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye Tatlı Su ve Sulak Alan Programı Müdürü Eren Atak, su yönetiminde atılması gereken stratejik adımları ve çözüm yol haritalarını katılımcılarla paylaşacak. Genç zihinlerden geleceğin teknolojileri Zirvenin final bölümünde, Terspektif Fikir Maratonunda finale kalan takımlar projelerini sunacak ve ödüllerini protokol üyelerinden alacak. Maraton süresince mentörler eşliğinde teknoloji ve inovasyon odağında projeler geliştiren ekiplerin fikirleri, Denizli’nin su yönetimine katkı sağlaması amacıyla kamuoyuyla paylaşılacak. Etkinlik 19 -20 Aralık’ta Terspektif Maratonu ile başlayacak. 22 Aralık saat 13.30’da ise Denizli Su Zirvesi gerçekleşecek.