ASAYİŞ - 12 Ocak 2016 Salı 11:09

Hasta Köpek Tedavisi İçin İstanbul'a Götürüldü

A
A
A
Hasta Köpek Tedavisi İçin İstanbul'a Götürüldü

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde belediyenin geçici bakım evi olarak kullandığı rehabilitasyon merkezinde gözünde şişlik olan köpek, SOHAYKO Derneği Tavşanlı Temsilcisi Zekiye Kara Akşehir’e gelen ihbarla tedavi için İstanbul’a götürüldü.
SOHAYKO Başkanı Yasin Yılmaz yaptığı açıklamada, "Dernek temsilcimize gelen ihbarla kendisi Belediyeye ait geçici bakım evinden bu dostumuzu Belediye’nin koordinesinde çıkartarak Kütahya’daki bir veteriner hekime götürüyor. Veteriner, bu köpeğin Kütahya’da tedavi edilemeyeceğini çok komplike bir durum olduğunu ve müdahale için daha donanımlı bir yer gerektiğini belirtiyor. Bunun üzerine dernek temsilcimiz bu çetin kış günlerinde hem acı ve ızdırap çeken bu dostumuzun üşümemesi için evinin kapılarını açıyor iki gün evinde misafir ediyor" dedi.
Dernek Başkanı Yılmaz, köpeğin hastalığının ciddiyetini öğrenerek kötü hava koşullarında Tavşanlı’ya getirdiklerini ve teslim aldıklarını belirterek, "Tavşanlı belediyesinin ekipleri sağ olsunlar dernek olarak tüm başvurularımıza anında cevap verdiler. Ama Tavşanlı’da yeni inşa edilen geçici bakım evinde umarız ekip ve ekipman eksikliği olmaz. Belediye Başkanı Mustafa Güler’den isteğimiz, lütfen yeni kurduğunuz geçici bakım evi o bölgede kendinden söz ettirsin. Orada göreve başlayacak veteriner hekimlerimiz yeni mezunlardan değil, işin ehli bu işi iyi bilen kedi köpek ve diğer evcil hayvanlar ile ilgilenmiş kişilerden seçilsin. Bir geçici bakım evinin olmazsa olmazlarının başında röntgen cihazı ve yoğun bakım üniteleri geliyor. Türkiye’de birçok büyük belediye geçici bakım evinde bile röntgen cihazı ve yoğun bakım ünitesi yok. Umarız Tavşanlı’da bunlar göz ardı edilmez" ifadelerini kaydetti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir