YEREL HABERLER - 21 Mayıs 2016 Cumartesi 19:50

Kütahya'nın Fatihi Hazer Dinari'ye Hatim

A
A
A
Kütahya'nın Fatihi Hazer Dinari'ye Hatim

Kütahya Belediyesi ve Kültür Değerleri Koruma ve Yaşatma Derneği, (KÜDER) başta Kütahya’yı fetheden Hazer Dinari olmak üzere şehitler ile kentte görev yapan merhum yöneticilerin ruhlarına atfen hatim okuttu.
Sadettin Camii’ndeki dua öncesi, KÜDER’in onursal başkanı Mustafa Kalyon, cemaate Hazer Dinari’nin hayatıyla ilgili bilgiler sundu.
Kalyon, geçmişten bugüne birçok medeniyete ev sahipliği yapan Kütahya’nın, 1074 yılında İmadeddin Hazer Dinari tarafından bir Hıdırellez günü fethedilerek Türklerin eline geçtiğini söyledi.
Kent ve çevresinin 1097 yılında Haçlıların istilasına uğradığını belirten Kalyon, 1230’da 1. Alaattin Keykubat döneminde yeniden Anadolu Selçuklu Devleti egemenliğine girdiğini bildirdi.
Mustafa Kalyon, Anadolu Selçuklu Devleti’nin 1277’de dağılmasından sonra Germiyanoğulları Beyliği’nin başkenti olan Kütahya’nın, Germiyan Beyi 2. Yakup’un 1429’da ölümünün ardından Osmanlı Devleti’ne katıldığını ifade etti.
HATİM DUASINI MÜFTÜ VEKİLİ VEYSEL KÜKREK YAPTI
KÜDER Başkanı Turhan Bayatlı da, derneğin 1959 yılında kurulduğunu belirterek, katkıları sebebiyle Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ve cemaate teşekkür etti.
Bayatlı, bu seneki hatim programının Hazer Dinari’nin kabrinin yanı başında yer alan Sadettin Camii’nde yapılmasının ayrı bir anlam ifade ettiğini dile getirdi.
Kütahya Bölge Yatılı Erkek Kur’an Kursu öğrencileri tarafından okunan hatimlerin duası, Kütahya İl Müftü Vekili Veysel Kükrek tarafından yapıldı.
Duaya Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş da katıldı.
Toplu dua sonrası helva ikramında bulunuldu. (EFE)
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Aydın’ın Nisan ayı ihracatı 69 milyon dolar oldu Önemli tarım ürünleri ile ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayan Aydın’ın Nisan ayı ihracatı 69 milyon dolar oldu. Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), Nisan ayında 1 milyar 360 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini açıklarken 2024 yılının Ocak-Nisan döneminde ihracatın 6 milyar 18 milyon dolar olduğu belirtildi. Paylaşılan verilere göre ise Aydın’ın 2024 yılı Nisan ayı ihracat rakamları belli oldu. Zeytinden incire kadar birçok ihracat ürününe sahip Aydın’ın Nisan ayı ihracat rakamı ise 69 milyon dolar oldu. Ayrıca dünya lideri olduğumuz çekirdeksiz kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru incir ürünlerinin ihracatını domine ettiği Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği 2024 yılı Nisan ayında ihracatını yüzde 10’luk artışla 70 milyon dolara taşıdı. Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği ise ihracatını 39 milyon dolara taşıdı. Ege Bölgesi’nin ihracatı 2 milyar 323 milyon dolar Ege Bölgesi, 2024 yılının Nisan ayında ihracatını 2 milyar 323 milyon dolara taşıdı. İzmir, Ege Bölgesi ihracatına 1 milyar 437 milyon dolarlık katkı sağlarken, bu ihracatın 256 milyon dolarlık dilimi Ege Serbest Bölgesi ve İzmir Serbest Bölgesi’nden geldi. Ege Bölgesi illerinden Aydın, 69 milyon dolarlık, Kütahya 31 milyon dolarlık ihracat yaparken, Uşak Nisan ayında 23 milyon dolar, Afyonkarahisar 22 milyon dolar ihracata imza attı.