YEREL HABERLER - 27 Aralık 2011 Salı 17:53

KÜTAHYA`DA ROMAN AÇILIMI

A
A
A
KÜTAHYA`DA ROMAN AÇILIMI

Kütahya Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğünün sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde Roman vatandaşlardan oluşturulan futbol takımı, sezonu Vali Çiftçi’nin başlangıç vuruşu ile açtı.
Asım Alkış Stadı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Pınarspor ile Kütahyaspor takımı arasındaki sezon açılış maçının başlama vuruşunu yaptı.
’’Balık Ayhan’’ lakaplı darbuka sanatçısı Ayhan Küçükboyacı ise tribünde davullar çalıp oynayan Roman vatandaşlara mini konser verdi.
Başlama vuruşundan sonra bir açıklama yapan Vali Çiftçi, Kütahya’da sosyal sorumluluk alanında birçok proje yürütüldüğünü belirtti. Projenin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün desteğiyle İl Emniyet Müdürlüğünce hayata geçirildiğini belirten Vali Çiftçi, ’’Roman vatandaşlarımıza yönelik birçok proje olacak ama bugün itibarıyla üç tanesini başlatıyoruz. Bir tanesi gördüğünüz gibi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün desteğiyle İl Emniyet Müdürlüğünce hayata geçen bu proje. İş edindirme
kursları açılacak. İnşallah orada da ciddi manada bir başarı elde edeceğimizi umuyorum. Roman vatandaşlarımızın iş sahibi olmaları ile ilgili Emniyet Müdürlüğü kontrolünde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde kurslarımız devam edecek" dedi.
Sezon açılış törenine Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Nuh Kalkan, İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan, İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık, daire müdürleri, sporseverler ile vatandaşlar katıldı.
Karşılaşma Kütahyaspor’un 2-1’lik üstünlüğü ile sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir