KÜLTÜR SANAT - 24 Nisan 2018 Salı 10:48

"Küçük seyyahlar Gediz’i geziyor" projesi

A
A
A
"Küçük seyyahlar Gediz’i geziyor" projesi

Öğrenciler, ’’Küçük seyyahlar Gediz’i geziyor’’ projesi kapsamında Eskigediz beldesini ziyaret etti.

Öğrenciler, ’’Küçük seyyahlar Gediz’i geziyor’’ projesi kapsamında Eskigediz beldesini ziyaret etti.


Gediz Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başlatmış olduğu " Küçük seyyahlar Gediz’i geziyor" Projesi kapsamında Şehit Hüseyin Gürlekli, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Özel Gediz İsabet Okulu, Gölcük İlköğretim Okulu,Yunuslar İlköğretim Okulu, Mehmetçik Orta Okulu, Gökler İlköğretim ve Gümele İlköğretim okulu öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan grup Eskigediz Beldesine ziyarette bulundular. Öğrenciler Eskigediz Beldesi’nde bulunan tarihi camiler, evler ve su kemeri, Kent Müzesi ve Kent Müzesi satış reyonuna ziyaret ettiler. Öğrencilere 1970 depremi anlatıldı. Depremde ayakta kalan yapılar hakkında bilgiler verildi. (YD-EFE)

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çankırı Dev lastik fabrikasındaki işçiler grevin 7. gününde direnmeye devam ediyor Çankırı’da Sumitomo Rubber AKO lastik fabrikasında çalışan işçiler, toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlanınca üretimi durdurarak başlattıkları greve 7’inci gününde devam etti. Çankırı’da bulunan Türkiye’nin en büyük lastik üretimi yapan firmaları arasında yer alan Sumitomo Rubber AKO Lastik Sanayi ve Ticaret A.Ş. firması ile Petrol-İş Sendikası arasında 5 aydır devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlandı. Sendikanın aldığı karar ile fabrikada çalışan binlerce işçi üretimi durdurarak greve başladı. Grevin 7’inci gününde işçiler ve sendika üyeleri fabrika kapısında gece gündüz bekleyerek haklarını almak için mücadele veriyor. “İşveren bu fiyatları bizlere çok buluyor” İşverenin durumu uzatmayacağını belirten Petrol-İş Sendikası Şube Başkanı Halil İbrahim Topçu, “7 günlük grevde iki tarafta kendi görevlerini yapıyor. İşçi evinde, sendika yetkilileri fabrika kapısında. Biz onlardan çağrı bekliyoruz. Çağrı yaptıkları an masaya oturup uygun rakamda anlaştığımızda imzalamaktan çekinmeyeceğiz. Çalışanın pes edecek bir durumu yok. İşveren bu fabrikayı kurduysa bunu daha fazla uzatamayacak ve bizi masaya davet edecek. Şu an bize teklif edilen fiyatlar ortalama 26 bin civarı. Bizde fiyatın 30 bin üzerinde olması için uğraşıyoruz. Bu fiyatlar bize yetmiyor. İşveren bu fiyatları bizlere çok buluyor” dedi.
Mersin Bisiklet sürmeyi öğrenmek isteyenlerin uğrak noktası haline geldi Yenişehir Belediyesince hizmete açılan Remziye Günay Eryılmaz Bisiklet Eğitim Parkı, bisiklet sürmeyi öğrenmek isteyenlerin uğrak noktası haline geldi. Fuat Morel Mahallesi’ndeki parkta bisiklet yolları ve farklı zorluk seviyelerine sahip parkurlarla hem çocuklar hem de yetişkinler, bisiklet sürme becerilerini geliştirme ve eğlenceli vakit geçirme fırsatı buluyor. Çocukların bisiklet kullanmayı güvenli bir şekilde öğrenebilecekleri parkta vatandaşlar da rahat bir nefes alabiliyor. Geçen yıl Aralık ayında hizmete açılan 5 bin metrekarelik park, bisiklet sürmeyi öğrenmek isteyenlerin uğrak noktası haline geldi. Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, bisiklet eğitim parkını gezdi, çocuklarla bir araya geldi. Parka incelemede bulunan ve ailelerle sohbet eden Özyiğit, şöyle konuştu: "Çocuklarımız burada hem bisiklet sürmeyi öğreniyorlar, hem de yaşıtlarıyla oyun oynama fırsatı yakalıyorlar. Bisikletlerimiz burada çocuklarımıza eğitim amacıyla ücretsiz veriliyor. Eğitim konusunda hocalarımız da destek veriyor. Parkımız özellikle akşam saatlerinde oldukça yoğun bir yaşam alanı haline geliyor. Parkımızda vatandaşlarımızın uygun fiyatlarla yararlanabildiği bir de kafemiz var. Burası aynı zamanda güzel bir yeşil alan. Burayı tematik bir park olarak hayata geçirmiştik, Yenişehir’e yakışan bir park oldu." Özyiğit, parkın yapımında emeği geçen Vahap Eryılmaz’a ve rahmetli eşi Remziye Günay Eryılmaz’a teşekkür etti.
Yozgat Kültür şölenini 55 bin kişi ziyaret etti Yozgat’ın Sorgun ilçesinde, Belediye tarafından bu sene 3’üncüsü açılan Sorgun Kitap Fuar’ını 10 günde 55 bin 468 kişi ziyaret etti. Sorgun Belediyesi tarafından düzenlenen 3’üncü Sorgun Kitap Fuarı, 55 bin 468 ziyaretçiyi ağırlayarak yeni bir rekora imza attı. Sorgun’un okuyan ve okutan kent olarak anılmasına büyük katkı sağlayan ve bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Sorgun Kitap Fuarı, rekor bir ziyaretçiyle kapılarını kapattı. Kâğıttan dünyaları keşfe çıkaran İç Anadolu’nun en büyük fuarı, 24 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında 55 bin 468 ziyaretçiyi ağırladı. 65 yazar, 80 yayınevi kitapseverlerle buluştu Sorgun Belediyesi’nin en önemli kültür etkinlikleri arasında ilk sıralarda yer alan Kitap Fuarı, 10 gün boyunca Sorgunlu vatandaşlara kültür şöleni yaşattı. Şakir Efendi Şehir Meydanı’nda 65 yazar, 80 yayınevinin kitapseverlerle buluştuğu Sorgun Kitap Fuarı’na, çevre illerden de ziyaretçilerini ağırladı. Birbirinden seçkin yazar ve şairlerin katılımı ile panel, söyleşi ve imza etkinliğinin düzenlendiği fuarı bu yıl 55 bin 468 kişi ziyaret etti. Çevre illerden 9 bin 786 kişinin de transferi belediyece karşılandı. Sorgun Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci, “Kitap Fuarı, başladığı günden bu yana her sene bir önceki senenin rekorunu kırarak devam etti. Her sene sayısal iyileşmenin ötesinde nitelik yönünden bir iyileştirme oldu. Fuara katılan, kitap imzalayan, söyleşi yapan yazarlarımız ile yaptığımız sohbetlerde bir kez daha fark ettim ki, Kitap Fuarımız, bölgemizin gerçekten kendi alanında en iyi kitap fuarı olma niteliği kazandı” dedi. "Hem kültürel anlamda zenginleştik hem renklendik" Gençlerin Kitap Fuarı’na katılımından duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Ekinci, “Gençlerin katılımı kitap fuarını zenginleştirdi. Onların çok ciddi ilgisini gördük. Bu bile başlı başına bir güzellik oldu. Gençlerimizin yanında kentin kültür hayatında bizzat var olan katılımcıların fuara ilgisini gördük. Bütün bu güzellikler kentin yaşamına büyük bir zenginlik kattı. Hem kültürel anlamda zenginleştik hem renklendik, hem de kentin markası oldu Kitap Fuarı. Birçok yazar ve konuktan Sorgun Kitap Fuarı’nın bulunduğumuz bölgedeki en iyi kitap fuarı olduğu değerlendirmesini bizzat dinledim. Bu şehrimiz için büyük bir gurur kaynağı. Bu organizasyonun düzenlenmesinde personelimizin çok büyük emeği, yayınevlerinin katılım gayreti oldu. Şehrim adına misafirlerimize teşekkür ediyorum. Şehrimizin insanına Kitap Fuarı’na göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkürü bir borç biliyorum. Daha güzel Kitap fuarlarında buluşmak dileğiyle bir sonraki daha güzel olacak iddiasıyla ve temennisiyle herkese saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.