SPOR - 10 Ekim 2019 Perşembe 12:33

Kütahya Belediyespor Kulübü sporcularına malzeme desteği

A
A
A
Kütahya Belediyespor Kulübü sporcularına malzeme desteği

Kütahya Belediyespor Kulübü’nde atletizm, jimnastik, boks, halter, bisiklet, basketbol ve güreş branşlarında faaliyet gösteren sporculara belediye tarafından eşofman ve malzeme desteği sağlandı.

Kütahya Belediyespor Kulübü’nde atletizm, jimnastik, boks, halter, bisiklet, basketbol ve güreş branşlarında faaliyet gösteren sporculara belediye tarafından eşofman ve malzeme desteği sağlandı.


Kütahya Belediyespor bünyesindeki sporculara eşofman ve malzeme tesliminde kendilerine başarılar dileyen Belediye Başkanı Alim Işık, Kütahya Belediyespor kulübü bünyesinde 7 branşta 750’ye yakın sporcu bulunduğuna vurgu yaptı.


Işık, ”Bu rakamı inşallah bine yükseltmeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki yıllarda daha fazla sporcumuzu Kütahya Belediyespor çatısı altında lisans sahibi yaparak şehrimizin çocuklarına sahip çıkmak istiyoruz. Türkiye’deki 81 ilin içerisinde gerek sporcu sayısı, gerekse kulüp sayısı açısından Kütahya, nüfusa oranla ilk 3 ilden birisi. Sporcu potansiyeli yüksek olan bir ilde, Kütahya Belediyesi bu duruma kayıtsız kalamazdı ve kalmayacak. İnşallah 2020 yılında iki branşı daha hedefliyoruz. Daha sonra sporcularımızın potansiyeli doğrultusunda ek branşları da açacağız ve Kütahya’yı diğer alanlarda olduğu gibi sporunda temsilcisi iller arasına sokacağız. Bu noktada sadece belediyenin gayreti değil sporcularımızın da gayreti önemli. Biz sporu ve sporcuyu destekleyerek inşallah Kütahya’mızı hak ettiği yere taşıyacağız. Bunun en ölçülebilir somut göstergesi Kütahya’mızda yetişip, Türkiye ve Dünya’da müsabakalara katılarak şampiyon olan ve madalya almaya hak kazanan kardeşlerimizdir. Tüm kardeşlerimizin yanlarındayız, destekçileriyiz. Sporun dostluk olduğunu, kardeşlik olduğunu ve tercih edilebilecek en iyi branşlardan birisi olduğunu düşünerek bu alanı önemsiyoruz. Bugün burada sembolik olarak Kütahya Belediyespor sporcularımıza eşofman ve spor malzemelerini vereceğiz, tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi.


Programda açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı ve Kütahya Belediyespor Kulüp Başkanı Fatih Gölgeli, "Kütahya Belediyespor Kulübü çatısı altında faaliyet gösteren arkadaşlarımızın bir kısmı ferdi dalda, bir kısmı takım oyunları dalında çalışmalarına devam ediyor. Bu yılsonuna doğru altyapısına devam ettiğimiz ve çalışmalarını sürdürdüğümüz voleybol takımını kurmayı hedefliyoruz. Özveriyle çalışıp Atletizm’de Boks’ta Halter’de ve Bisiklet branşlarında ciddi başarılar elde eden sporcularımız var. Desteklerinden dolayı Belediye Başkanımız Alim Işık’a ve özverili çalışmalarından dolayı tüm sporcularımız ve antrenörlerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


Kütahya Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Şen ise, Belediye Başkanı Alim Işık ile Belediye Başkan Yardımcısı ve Kütahya Belediyespor Kulüp Başkanı Fatih Gölgeli’ye katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Sungurlu’da KKKA eğitim semineri düzenlendi Çorum’un Sungurlu ilçesinde, baharın gelmesi ve havaların ısınması ile ortaya çıkan ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığına sebep olan kene ısırmalarına karşı vatandaşlar uyarıldı. Sungurlu Devlet Hastanesi’nde görevli Uzm. Dr. Mustafa Akıncı tarafından Kırım Kongo Kanamalı Ateşinden Korunma Yolları temalı eğitim düzenlendi, seminer sonrasında hasta ve hasta yakınlarına farkındalık oluşturmak amacıyla danışma biriminde stant açıldı. Konuya ilişkin olarak hastane başhekimliğinden yapılan açıklamada, “Kırım Kongo Kanamalı Ateşinden korunmak için tarla, bağ, bahçe, orman ve piknik alanları gibi kene yönünden riskli alanlara gidilirken, kenelerin vücuda girmesini engellemek maksadıyla mümkün olduğu kadar vücudu örten giysiler giyilmeli, pantolon paçaları çorapların içerisine sokulmalı ve ayrıca kenelerin elbise üzerinde rahat görülebilmesi için açık renkli kıyafetler tercih edilmelidir" denildi. Kene yönünden riskli alanlardan dönüldüğünde kişi kendisinin ve çocuklarının vücudunda (kulak arkası, koltuk altları, kasıklar ve diz arkası) kene olup olmadığını kontrol etmesi istenilen açıklamada, "Yapılan kontrollerde kene tutunmuş ise hiç vakit kaybetmeden çıplak el ile dokunmamak şartıyla vücuda tutunduğu en yakın yerden tutarak uygun bir malzeme ile (bez, naylon poşet, eldiven gibi) çıkarmalıdır. Kişi keneyi kendisi çıkaramadığı durumlarda en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalıdır. Kene ne kadar erken çıkarılırsa hastalığın bulaşma riskinin de o kadar azalacağı unutulmamalıdır. Hastalık hayvanlarda belirti göstermeden seyrettiğinden hastalığın sık olarak görüldüğü bölgelerde bulunan hayvanlar sağlıklı görünse bile hastalığı bulaştırabilirler. Bu sebeple hayvanların kanlarına, vücut sıvılarına veya dokularına çıplak el ile temas edilmemelidir. Hastalığa yakalanan kişilerin kan, vücut sıvıları ve çıkartıları ile hastalık bulaşabildiğinden, hasta ile temas eden kişiler gerekli korunma önlemlerini (eldiven, önlük, maske vb.) almalıdır " ifadeleri kullanıldı. Kene tutunan kişiler kendilerini 10 gün süreyle halsizlik, iştahsızlık, ateş, kas ağrısı, baş ağrısı, bulantı, kusma veya ishal gibi belirtiler yönünden izlemeli ve bu belirtilerden bir veya bir kaçının ortaya çıkması halinde derhal en yakın sağlık kuruluşuna müracaat etmeleri konusunda da ikaz edilen açıklamada, "Hastalığa sebep olan mikrobun taşıyıcısı, saklayıcısı ve bulaştırıcısı olan keneler uçmayan, zıplamayan, yerden yürüyerek vücuda tırmanan eklem bacaklı hayvanlardır. Vücuda tutunan veya hayvanların üzerinde bulunan keneler kesinlikle çıplak el ile öldürülmemeli ve patlatılmamalıdır. Keneler üzerine sigara basmak, kolonya, gaz yağı gibi maddeler dökmek kenenin kasılmasına sebep olarak vücut içeriğini kan emdiği kişiye aktarmasına sebep olacağı için yapılmamalıdır" bilgileri verildi.