GENEL - 02 Aralık 2019 Pazartesi 11:27

Kaligrafi sanatını Kütahya’nın sembolü çini tabaklar üzerinde sergiliyor

A
A
A
Kaligrafi sanatını Kütahya’nın sembolü çini tabaklar üzerinde sergiliyor

Kütahyalı yazı ustası Ali Şen, ’Kaligrafi’ sanatı ile çini tabaklar üzerinde birbirinden güzel eserler sergiliyor.

Kütahyalı yazı ustası Ali Şen, ’Kaligrafi’ sanatı ile çini tabaklar üzerinde birbirinden güzel eserler sergiliyor.


Aynı zamanda profesyonel bir fotoğraf sanatçısı olan, çektiği doğa resimleri ile Türkiye genelinde bir çok ödüller alan eski eğitimci Ali Şen, şimdilerde kaligrafi sanatını Kütahya’nın sembolü çini tabaklar üzerinde sergiliyor. Ortaokul yıllarından buyana Kaligrafi sanatını ile uğraşan ve on yıldır da profesyonel olarak bu sanatı yapan 60 yaşındaki Ali Şen, Kaligrafi sanatını bir aşk olarak yorumluyor.


6 yaşlarda yazıya olan merakını, önce hobiye dönüştürdüğünü, sonrasında da bir meslek edinme seviyesine getirdiğini belirten emekli edebiyat öğretmeni Ali Şen, "Kaligrafi sanatı latince harfler ile estetik güzel yazı yazma sanatıdır. İçinizde ne güzellik varsa bunu kaleme alma sanatıdır. Nasıl bir insanın içindeki güzellik, diline sözlerine vuruyorsa, aynı zamanda bu iç güzellik bir kalem ile de, bir nesleye nakledilebilir" diye konuştu.


Kütahya’da bulunan bir turizm otelinde açtığı tezgahta, ailesine, arkadaşlarına güzel yazılarla dolu hediyeler almak isteyen sanat dostlarını bekleyen Ali Şen, aynı zamanda burada, çekmiş olduğu birbirinden güzel doğa resimlerini de sergiliyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Sahte ilanlarla 52 milyonluk vurgun yapan 44 şüpheli tutuklandı Kocaeli merkezli 11 ilde sahte ilan ve çağrı merkezleri aracılığıyla ürün satma vaadinde bulunup çok sayıda vatandaşı 52 milyon TL dolandıran şüphelilerden 44’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, siber suçların men ve takibine yönelik yürüttüğü soruşturmada, liderliğini Serkan Kınalı isimli şahsın yaptığı suç örgütü üyelerinin E-ticaret ve ilan platformlarına sahte ilanlar koyarak, kurulan çağrı merkezine ait açık hatlar üzerinden müştekiler ile güven verici ve aldatıcı görüşmeler yaptıkları belirlendi. Kaparo, kargo bedeli, nakliye bedeli ve sigorta bedeli gibi bahanelerle para alan örgüt üyelerinin elde ettikleri parayı kripto para platformlarına aktardıkları ve sanal kripto para birimlerine çevirerek izini kaybettirmeye çalıştıkları tespit edildi. Belirtilen yöntemlerle aralarında deprem mağduru aileler ile engelli vatandaşların da bulunduğu 37 şahsın dolandırıldığı, suç örgütü üyesi şahısların hesaplarına 52 milyon 675 bin 400 TL para giriş çıkışı olduğu tespit edildi. 5 ayrı bölgede çağrı merkezi oluşturan suç örgütü üyelerinden üçünün toplam 23 ayrı suçtan 25 yıl kesinleşmiş cezalarının bulunduğu belirlendi. Kocaeli merkezli 11 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 56 şüpheli yakalandı. 5 şüphelinin değişik suçlardan cezaevinde olduğu, 2 şüphelinin ise ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı bildirildi. Adliyeye sevk edilen 49 şüpheliden 44’ü tutuklanırken diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.