YEREL HABERLER - 07 Kasım 2012 Çarşamba 12:02

KÜTAHYA İL AFET VE ACİM DURUM MÜDÜRÜ AHMET ALİ ARTUN:

A
A
A
KÜTAHYA İL AFET VE ACİM DURUM MÜDÜRÜ AHMET ALİ ARTUN:

Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Ali Artun, ``İlimiz lokal deprem bölgesidir. Dolayısıyla bu riske karşı yapısal olarak tedbirler alınması gerekiyor. Tedbirler alınmadığı takdirde depremin fatura çok ağır oluyor" dedi.
Kütahya İl Genel Meclisi`nde konuşan Artun, Arama Kurtarma ekiplerinin 10 ayda 23 olaya müdahele ettiğini belirterek, "Bilindiği gibi, yaklaşık 1,5 yıl önce Simav ilçemizde bir deprem meydana geldi. Bu depremden etkilenen İlçelerimize Başbakanlık AFAD aracılığıyla Toki`ye 880 konut yaptırılarak 861 adeti mağdur vatandaşlarımıza teslim edildi. İlerleyen günlerde 207 adet daha konut TOKİ tarafından yapılacaktır. Yine köylerde ve beldelerde evleri hasar görüp merkezlere gitmek istemeyen vatandaşlarımız için ise kendi bölgelerinde, özel idare ile ihalesini yaptığımız afet evleri inşaatları devam etmektedir. Yine Zafer Kalkınma Ajansı`ndan aldığımız destek ile harita tabanlı Afet Bilgi Sistemine geçmiş durumdayız. Bu sistem sayesinde afet acil yardım planı uygulamamız daha hızlı yapılabilmektedir. 2012 yılı faaliyetlerimizden biraz bahsedecek olursak Müdürlüğümüz Arama ve Kurtarma Ekibi tarafından 2012 yılı Ekim ayına kadar 23 olaya müdahale edilmiş, bu olaylarda 31 kişi yaralı olarak kurtarılmıştır. 12.913 kişiye Temel Afet Bilinci ve Psiko-Sosyal Destek, Acil Kurtarma ve Yardım Ekipleri Eğitimi konulu eğitimler verilmiştir`` diye konuştu.
Daha sonra İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü`nün ihtiyaçlarına ilişkin talepler görüşülüp 2012 ödenek harcama durumu ve 2013 yılı için gerekli olan bütçe detayları görüşüldü.
Sunumun ardından İl Genel Meclisi Başkanı Seyit Ömer Durmuş, ``Simav İlçemizde meydana gelen depremde gördük ki devlet tüm kurumlarıyla anında oradaydı. Vatandaşlarımız mağdur edilmedi. Ufak tefek eksikliklere rağmen Ülkemizin bu tür felaketlere hazırlıklı olduğunu görmek mutluluk verici. Meclis olarak beraber çalıştığımız Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne her türlü konuda daha önceki yıllarda olduğu gibi destek olacağımızı buradan belirtmek istiyorum" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Akar’dan Başkan Dere’ye övgü dolu sözler Milletvekillerinden oluşan heyetle birlikte Sungurlu Belediye Başkanı Muhsin Dere’yi ziyaret eden AK Parti Kayseri MilletvekiliHulusiAkar, "Muhsin Dere’nin tecrübesi, çevresi, kişiliği Sungurlu’nun çağ atlamasına yetecek inşallah" dedi. TBMM Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, AK Parti Yozgat Milletvekili Süleyman Şahan, AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül ve AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Çorum’un Sungurlu ilçesini ziyaret etti. Heyet, Sungurlu Belediye Başkanı Muhsin Dere tarafından ilçe girişinde karşılanan Akar, Sungurlu Belediyesi sosyal tesislerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Buluşmaya, Sungurlu Kaymakamı Mutlu Köksal, MHP İlçe Başkanı Etem Alaf, AK Parti İlçe Başkanı Nuh Aluç, Ocak-Parti-KAÇEP teşkilatları, Belediye ve İl Genel Meclis üyeleri de katıldı. . Ziyarette konuşan Akar, Savunma Bakanlığı görevi süresince, bakan yardımcılığını yürüten Sungurlu Belediye Başkanı Muhsin Dere’yi ilçede yürüttüğü çalışmalar için tebrik ederek, "Muhsin Dere’nin tecrübesi, çevresi, kişiliği Sungurlu’nun çağ atlamasına yetecek inşallah. İlçede Cumhur İttifakı çerçevesinde yapılan çalışmaları da canı gönülden büyük bir gönülle izliyoruz, inşallah bunların devamını da bekliyoruz. Anadolu gerçekten her türlü övgüye, her türlü desteğe, her türlü konfora layık" dedi. Cumhur İttifakı olarak kararlılıkla çalışmaya devam etttiklerini vurgulayan Akar,"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı’nı tesis ettiler. Bu ittifak yerli ve mili. Bu ittifak azimle kararlılıkla mücadelesini sürdürüyor. Hepimizin birinci amacı terörsüz, büyük ve güçlü Türkiye. Bunun ihyası için çalışmalarımız başarılı bir şekilde sonuçlanacak ve önümüze emin olarak, güvenle, rahat bir şekilde bakmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Açılışın ardından ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Başkan Dere ise yaptığı açıklamada, "Bakanımız, Cumhurbaşkanımızın ve Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin ortaya koymuş oldukları Cumhur İttifakı ruhunu, yerli ve milli duruşu, binlerce yıllık köklü tarihimize de atıfta bulunarak ilçe protokolümüze ve çok kıymetli hemşehrilerimize veciz bir hitapta bulundular. Başta şahsım olmak üzere bizler için yeri ve anlamı çok farklı olan Bakanımıza ve beraberinde Milletvekillerimizden oluşan değerli heyete nazik teşrifleri için şükranlarımı arz ediyorum" ifadelerine yer verdi.
İstanbul İstanbul Valiliği: İzinsiz gösteri ve yürüyüş yapan 575 kişi gözaltına alındı İstanbul Valiliği, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün Kadıköy Rıhtım Meydanı ve Kartal Meydanı’nda izinli mitinglerle kutlandığını duyurdu. Valilik, tedbir kararlarına uymayıp izinsiz gösteri yapan 575 kişinin gözaltına alındığını belirtti. İstanbul Valiliği, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlanmasına ilişkin açıklama yaptı. İzinli mitinglerin Kadıköy Rıhtım Meydanı ve Kartal Meydanı’nda coşkuyla kutlandığını belirten Valilik, açıklamada şu ifadelere yer verdi: "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Valiliğimizce verilen izinle Kadıköy Rıhtım Meydanı ve Kartal Meydanı’nda düzenlenen mitinglerde coşkuyla kutlandı. Alınan kararlara uyarak bu özel günü hakkıyla - coşkuyla kutlayan tüm sendika, STK ve emekçilere; bununla birlikte, şehrimizin güvenliği, vatandaşlarımızın huzur ve refahı için gece gündüz görev yapan polisimize teşekkür ediyoruz. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün şehrimizde huzur içinde geçirilebilmesi için alınması gereken tedbirler de daha önce kamuoyuyla paylaşılmıştı. Bazı marjinal gruplar alınan tedbir kararlarını hiçe sayarak, her yıl olduğu gibi bu yılki 1 Mayıs’ta da, Emniyet birimlerimizle karşı karşıya gelmiştir. Bu gruplara İstanbul Emniyetimizin ilgili birimlerince gerekli müdahaleler yapılmıştır. Alınan tedbir kararlarına uymayan bu marjinal gruplara yapılan müdahalelerde saat 18.00 itibariyle 575 kişi gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan şahısların işlemleri, emniyet birimlerinde devam etmektedir."