- 09 Ekim 2021 Cumartesi 10:58

Kütahya’da "Dünya Aracı Şehirler Forumu"

A
A
A
Kütahya’da "Dünya Aracı Şehirler Forumu"

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) ile Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı’nın (UCLG-MEWA) katkılarıyla düzenlenen "2.

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) ile Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı’nın (UCLG-MEWA) katkılarıyla düzenlenen "2. Dünya Aracı Şehirler Forumu" sona erdi.


Kütahya Belediyesi’nin ev sahipliğinde 4 gün süren etkinliklere, 86 ülke belediye başkanı ile UCLG temsilcilerinin katıldığı bildirildi.


Formun kapanış konuşmasını Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık yaptı. Kütahya’nın 7 bin yıllık geçmişi olan bir şehir olduğunu belirten Işık, "Kütahya bir çok zenginliği bünyesinde barındırıyor.


Kütahya il genelindeki nüfusu 600 bin civarında, şehir nüfusumuz 270 bin civarında. Sahip olduğu 7 bin yıllık tarihi geçmişi ile geçmişte de bugünde de birçok olayın öncüsü olmuş, dünyanın gelişiminde katkıda bulunmuş. Tipik bir Türk şehri, kültür ve sanat şehri. Roma İmparatorluğu’ndan başlayarak, Bizans, Selçuklu, Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye Cumhuriyeti gibi farklı medeniyetlere, farklı dönemlerde ev sahipliği yapmış çok önemli roller üstlenmiştir. Büyük şehirlere göçün önlenmesinde aracı şehirlerin rolü oldukça önemli. Aracı şehirler küçük şehirlerden büyük şehirlere göçün önlenmesinde büyük bir role sahip. O nedenle aracı şehirler ne kadar güçlenirse, büyük şehirler göç almaktan kurtulacaktır. Aracı şehirlerin bu konudaki bilgi ve birikimlerin paylaşılması her ülkemizdeki aracı şehrimizin güçlenmesini ve büyük katkıda bulunmasını sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.


Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Birol Ekici da, dünya nüfusunun yarıdan fazlasının şehirlerde yaşadığını kaydetti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Kurnaz: “Samsun ve ilçemiz için hep birlikte çalışacağız” Samsun’un İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de Samsun ve İlkadım için çalışacaklarını söyledi. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde İlkadım Belediye Başkanı seçilen İhsan Kurnaz’a tebrik ziyaretleri devam ediyor. AK Parti Samsun İl Başkanlığı’nın teşkilat değerlendirme toplantısına katılım sağlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, program sonrası İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz’ı ziyaret etti. İhsan Kurnaz’ın başkanlığının İlkadım için bir kazanım olduğunu ifade eden Çiğdem Karaaslan, “AK Parti Belediyeciliği ile İlkadım ilçemiz gelişerek daha da büyüyecek. İhsan Başkanımıza Allah’ım hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin. Bu görevi layıkıyla yapacağına inanıyoruz. Ankara’da çözümlenecek ne varsa yapmaya hazırız. Yolunuz açık olsun, yolumuz açık olsun” ifadelerini kullandı. İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Milletvekillerimizin desteğini her zaman arkamızda hissediyoruz. Ankara’da, genel başkan yardımcılarımızın ve milletvekillerimizin varlığı bize büyük güç katıyor. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilçemiz için, Samsunumuz için hep birlikte çalışacağız” diye konuştu. Ziyarette, AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse ile partililer, belediye meclis üyeleri, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ve teşkilat mensupları da hazır bulundu.
Adana Dolmuşun açık bırakılan kapısından düşen kadın hayatını kaybetti Adana’da otobüste ücret ödemek için ayağa kalktığı sırada açık bırakılan kapıdan 24 Nisan günü aşağı düşerek ağır yaralanan kadın kaldırıldığı hastanede bugün hayatını kaybetti. Edinilen bilgiye göre kaza, 24 Nisan günü saat 14.30 sıralarında Sarıçam ilçesi Balcalı Mahallesi Güney Kampüs yolunda meydana geldi. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne kontrole giden Hatice Sabahi (75), evine dönmek için Vedat K.’nin kullandığı 01 J 0364 plakalı özel halk otobüsüne bindi. Sürücü direksiyon başında sigara içtiği sırada otobüs kapısı açık bir şekilde ilerlerken, Sabahi ulaşım kartını göstermek için ayağa kalktı. Manevra sırasında dengesini kaybeden Sabahi, açık olan kapıdan aşağı düşerek başını asfalta çarptı. İhbar üzerine kaza yerine gelen sağlık ekipleri, Sabahi’yi ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye götürdü. Sürücü ise gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Hastanede ameliyata alınan 6 çocuk annesi Sabahi’nin beyin kanaması geçirdiği, köprücük ve kürek kemiği ile göğüs kafesinde kırıklar olduğu belirlendi. Kafatasında biriken kan boşaltılan Sabahi, yoğun bakım ünitesinde entübe edildi. Sabahi’nin emekli öğretmen eşi Cemil Sabahi (74) ile çocukları hastaneye giderek, gelecek iyi haberi beklemeye başladı. Polis merkezindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen sürücü Vedat K. ise çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Sabahi ise bugün kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Sabahi, yakınları tarafından alınıp toprağa verilecek.
Balıkesir CHP PM Üyesi Umut Dikili’nin nikahını Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın kıydı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Parti Meclisi Üyesi Umut Dikili, yaşamını Sinem Satılmış ile birleştirdi. Çiftin Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde gerçekleşen nikâhını Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın kıydı. CHP Parti Meclisi Üyesi Umut Dikili ve Sinem Satılmış, Ayvalık’ta gerçekleştirilen nikâh töreniyle yaşamlarını birleştirdi. Çiftin nikâhını CHP’li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın kıydı. Başkan Ahmet Akın, nikâh öncesi yaptığı konuşmada, “Genel başkan yardımcılarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, parti meclisi üyelerimiz hepimiz birlikteyiz. Yani büyük bir aileyi, ‘ailem’ dediğim Balıkesir’de toplamanın büyük mutluluğunu yaşıyorum. Cennet bölgemiz Balıkesir’e, Ayvalık’a hoşgeldiniz” ifadelerini kullandı. Ayvalık’taki bir restoranda gerçekleştirilen nikah törenine, CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, CHP Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Pınar Uzun Okakın, CHP Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sevgi Kılıç, CHP PM üyeleri Mehmet Tüm, Semra Dinçer, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Bornova Belediye Başkanı Ömer Ekşi, Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun ve Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu katıldı.