- 19 Nisan 2022 Salı 13:51

Kütahya’daki sulama kanallarında temizlik

A
A
A
Kütahya’daki sulama kanallarında temizlik

Kütahya Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, şehir içindeki sulama kanalları ile birlikte derelerin de temizlik çalışmalarını yürütüyor.

Kütahya Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, şehir içindeki sulama kanalları ile birlikte derelerin de temizlik çalışmalarını yürütüyor.


Kütahya Belediyesi, sorumluluğunda olan sulama kanalları ile birlikte derelerin temizlik çalışmaları Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekiplerince İnköy Mahallesi’nde devam ediyor.


Çiftçilerin sorunsuz bir yaz geçirmesi adına sulama kanallarında biriken taş, çalı, toprak ve diğer atıklar temizlenerek su akış yollarının açık kalması sağlanıyor.


Sulama kanallarında yapılan temizleme çalışması hem suyun akışının açık kalmasını sağlıyor hem de çevresel kirliliğin önüne geçiyor.


Diğer taraftan geçtiğimiz günlerde Şembel Deresi’nde başlatılan çalışmalar tekzip bendi temizlik işlemleriyle sürüyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Aydın’da bir ayda bin 450 şüpheli yakalandı Aydın’da kolluk kuvvetlerince Mayıs ayında yapılan çalışmalarda il genelinde bin 450 şüpheli yakalandı. Aydın’da, vatandaşın huzurunun sağlanması, suç ve suçlularla mücadele edilmesi çerçevesinde Aydın Valiliği koordinesindeki çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca 1-31 Mayıs tarihleri arasında il genelinde gerçekleştirilen çalışmalarda toplam bin 450 şüpheli yakalandı. Aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar neticesinde, 0-5 yıl arası aranan 420 şahıs, 5-10 yıl arası aranan 26 şahıs, 10 yıl üzeri aranan 23 şahıs, ifadeye yönelik aranması olan 432 şahıs olmak üzere toplam 901 aranan şahıs yakalandı, 448 şahıs tutuklandı. İl genelinde gerçekleşen, hırsızlık olaylarında, 98 olay aydınlatılırken, olaylarda 70 şahıs yakalandı, 11 şahıs tutuklandı. 1 kasten öldürme olayı meydana geldi, olayın faili olan 1 şüpheli şahıs yakalanarak tutuklandı. Umuma açık işyerlerine yapılan denetimlerde ise 24 işyerine toplam 289 bin TL idari para cezası uygulandı. Asayiş olaylarında il genelinde yapılan aramalarda 33 tabanca, 5 kurusıkı tabanca, 28 av tüfeği olmak üzere toplam 66 silah yakalandı. Olaylarda 44 adet araç ele geçirildi, toplam 119 şüpheli de yakalandı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla mücadele kapsamında da il genelinde 30 kaçakçılık, 23 mali, 12 organize, 1 ulusal olmak üzere toplam 66 adet olay meydana geldi. Meydana gelen olaylarda 87 şüpheli yakalandı, 137 şüpheli gözaltına alındı, 16 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. 23 şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ayrıca olaylarda 16 adet cep telefonu, 840 litre alkollü içki, 3 bin 195 paket sigara, 77 adet sahte para, 4 adet sahte belge, 26 adet eski eser, 2 bin 171 kilogram tütün, 16 adet tabanca, 817 adet tabanca fişeği, 18 adet av tüfeği fişeği, 222 bin 700 adet makaron ve 2 bin 422 adet çeşitli emtia ele geçirildi. Narkotik Suçlarla mücadele kapsamında ise il genelinde 318 olay meydana geldi. Meydana gelen olaylarda 338 şüpheli yakalandı, 44 şüpheli tutuklandı. Olaylarda 4 bin 331 gram esrar, 536 gram skunk, bin 10 gram eroin, 29 gram kokain, 9 gram bonzai, 5 bin 300 gram metamfetamin, 16 gram amfetamin, 10 adet ectasy, 370 adet sentetik ecza, 722 adet kök kenevir ele geçirildi. Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle mücadele kapsamında ise il genelinde 43 adet olay meydana geldi. Olaylarda gözaltına alınan 5 organizatörden 4’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi, 1 organizatör ise adli mercilerdeki işlemlerinden sonra adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Konu ile ilgili Aydın Valiliği’nden yapılan paylaşımda “Aydın’da suça geçit yok. Güvenlik güçlerimizin sahada kararlı ve etkin çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Aydın’ımızda, topyekün bir mücadele ile huzur, güven ve istikrarın devamlılığı için gece gündüz demeden çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz” ifadeleri yer aldı.
İstanbul Bahçelievler’de kolonları patlayan iş yeri sahibinin kiracısından akıl almaz isteği “Çatlakları sıvayıp boyayın” Bahçelievler’de bulunan bir binanın bodrum katında kolonlar patladı. Güçlükle ayakta duran binanın kolonlarında ortaya çıkan deniz kabukları geçtiğimiz pazar günü Küçükçekmece’de yıkılan binayı akıllara getirdi. Bahçelievler Yenibosna’da bulunan bir binanın bodrum katında bulunan iş yerinde kolonlar patladı. Kolonları patlayan ve el değdiğinde bile dökülen kolonlarda deniz kabukları ortaya çıktı. Ortaya çıkan manzara geçtiğimiz pazar günü Küçükçekmece’de çöken binayı akıllara getirdi. Güçlükle ayakta duran binanın bodrum katında kiracı olarak bulunan Zeki Yalçın durumu iş yeri sahibine bildirdi ve önlem alınması gerektiğini söyledi. Ancak iş yeri sahibi önlem almak yerine kiracısından zam istedi. Bunun üzerine Yalçın can güvenliği nedeniyle iş yerini tahliye etti ve anahtarını iş yeri sahibine teslim etmek istedi. İş yeri sahibi ise Yalçın’dan patlayan kolonların üzerini sıva ile kapatarak boyatmasını istedi. Yalçın ise bunun binada yaşayan herkesi tehlikeye atacağını belirterek kabul etmedi. Bunun üzerine iş yeri sahibi kendisini mahkemeye vereceğini belirterek çürük binanın altında bulunan iş yerine kiralık tabelası astı. Patlayan kolonlarda deniz kabukları ortaya çıktı Bina da uzun yıllardır sorunların olduğunu ve bunu defalarca iş yeri sahibine bildirdiğini ancak iş yeri sahibinin durumu gizlemeye çalıştığını belirten Zeki Yalçın “Biz burada kiracıyız buraya taşındıktan iki üç yıl sonra burada ki sorunlar başladı. Biz burayı iki yıldan bu yana dükkan sahibine söylüyoruz. Burayı onarın diye. Geçen yıl da ben kendilerine burada çatlayan yerlerin olduğunu söylemiştim ancak bana siz boyayarak düzeltin dediler. En son iş yerini boşalttık. Biz anahtarı teslim etmek istediğimiz de yok burasını boyayarak kapatarak vereceksiniz dedi. Ben bu çatlaklar varken bunu nasıl yapayım. Bakın kendi kendine dökülüyor. Burada deniz kabukları da var. Ben burayı kapatıp verirsem burada yaşayan insanlar ne yapacak. Ben burada oturan insanlara da durumu söyledim. Benim buna vicdanım el vermiyor. Burada benim komşularım var onlardan birisi vefat ederse ben bunun vicdanıyla nasıl yaşayacağım. Ben durumu üst katta ki esnaf arkadaşıma da söyledim bakın burayı boyayıp yeniden kirayı verirler diye. Her yağmurda burayı su basıyor. Yarın öbür gün biz gittik burayı sıvayarak kiraya verecekler. Bir komşumuz ölürse ben ne yaparım. Eğer burayı sıvamazsan ben seni mahkemeye veririm diyor. Geçtiğimiz gün Küçükçekmece’de bina çöktü bu şekilde yetkililer burayla ilgilensin” dedi.
Gaziantep GKV’lilerin ingilizce müzikali büyüledi Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu Tiyatro Kulübü öğrencilerinin “Sayfadan Sahneye” sloganıyla büyük emeklerle hazırladıkları “Prenses ve Bezelye Tanesi adlı oyun İngilizce sahnelendi. Büyük ilgi gören gösterinin ardından yüksek performans gösteren öğrencileri davetliler ayakta alkışlarken GKV Özel Okulları Genel Müdürü Fevzi Gürsel oyuncuları ve emeği geçenleri kutlayarak birer çiçek takdim etti. Kuruluşunun 60.yılını büyük bir coşkuyla kutlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları sahne sanatların da ki etkinliğini sahnelediği Türkçe ve İngilizce bir birinden farklı tiyatro ve müzikalle de hissettirmeye devam ederken bu kez de GKV Özel Ortaokulu öğrencileri muhteşem bir İngilizce Müzikalle dikkatleri üzerlerine topladı. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 5. Sınıf öğrencileri tarafından sayfadan sahneye sloganıyla hazırladıkları "Prenses ve Bezelye Tanesi” adlı İngilizce tiyatro oyunu sergilendi. 36 kişilik dev bir oyuncu ve dansçı kadrosu ile hazırlanan bu oyun izleyenleri adeta büyüledi. Yönetmenliğini GKV Özel Okulları İngilizce Öğretmenleri Didem Özahi ve Derya Gündüz, Drama Öğretmeni Ayşe Sevil Kılıç, koreografisini Dans Öğretmeni Abdullah Doğan, dekorlarını Görsel Sanatlar Öğretmenleri Hayal Bazoğlu, Şeyma Aslantaş ve Emine Koyuncugil yaptı. Adeta kapalı giçe sahnelenen oyunun sonunda emeği geçen idareci ve öğretmenlere günün anısına birer çiçek takdim eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Fevzi Gürsel öğrencileri de kutlayarak başarılar diledi. Öğrencilerinin büyük emeklerle uzun süredir hazırlandıkları gösterilerinde sergiledikleri yüksek performansa dikkat çeken GKV Özel Ortaokulu Müdürü Seçil Güldemet’te sahne sanatlarının önemine dikkat çekerek GKV bünyesinde eğitim öğretim gören öğrencilerin bir çok alanda olduğu gibi sahne sanatlarında ki yeteneklerinin de belirlenerek geliştirildiğini sözlerine ekledi.
İstanbul Türk Telekom’dan çevreci teknoloji ile sürdürülebilir dijital dönüşüm yatırımları Güneş Enerjisi Santralleri (GES) ve Elektrikli Araç Şarj Ağı hizmetlerini hayata geçiren Türk Telekom, akıllı şehircilik uygulamaları, akıllı ürün ve hizmetleriyle yerel yönetimlerin dijitalleşme süreçlerini destekliyor. Çevreci teknoloji ile sürdürülebilir dijital dönüşüm yatırımlarına devam eden şirket, son olarak Sürdürülebilir Finansman Çerçevesi kapsamında 500 milyon dolar tutarında Eurobond ihracı gerçekleştirdi. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak amacıyla sürdürülebilirlik ilkelerini stratejilerinin merkezine yerleştiren Türk Telekom, teknolojiyi iyiliğe ve faydaya dönüştürme vizyonunu tüm iş süreçlerine yansıtıyor. Geleceği iyileştiren teknoloji anlayışıyla yeşil dönüşümü hızlandıran şirket, iklim değişikliğiyle mücadele ve enerji verimliliği konusunda önemli çalışmalara imza atıyor. Türk Telekom Finans Genel Müdür Yardımcısı Kaan Aktan, “Geleceği iyileştiren teknoloji anlayışımızla sürdürülebilirlik ilkelerini tüm iş süreçlerimize entegre ederken, dijital dönüşümdeki öncü rolümüzle çevreci adımlar atmayı sürdürüyoruz. Güneş Enerjisi Santralleri (GES), Elektrikli Araç Şarj Ağı hizmetlerinin yanında; yapay zekâ ve IoT teknolojileriyle akıllı şehircilik, elektrik ve sulamada da çözümler sunarak akaryakıt tüketimi ve karbondioksit salımının azalmasını sağlıyoruz. Veri merkezlerimize en yeni çevreci sistemleri entegre ederken, mobil baz istasyonlarımızda karbon emisyonlarını düşüren yeni nesil yeşil şebeke teknolojilerinin kurulumu ile ilgili çalışmalarımıza da devam ediyoruz. Türk Telekom olarak 2011 yılından bu yana CDP’ye raporlama yapıyoruz. Son yıllarda hızlandırdığımız aksiyonlarımız ile 2023 yılında raporladığımız CDP puanımızı bir önceki yıla göre iki seviye artırarak ‘B’ Yönetim seviyesine taşımak, iklim eylemi konusundaki kararlılığımızın başlıca göstergelerindendir. 2030 itibarıyla Kapsam 1 ve Kapsam 2 emisyonlarında 2020 baz yılına nispeten yüzde 45’lik bir azaltım yapmayı hedefleyen Türk Telekom, 2050 yılında ise Türkiye ve GSMA hedefleri ile uyumlu olacak şekilde Net Sıfır’a ulaşmayı planlıyor. Finans sektörü dışında Sürdürülebilir Eurobond ihracına çıkan Türkiye’deki ilk şirket olarak 500 milyon USD tutarında başarılı bir ihraç gerçekleştirdik. Ülkemizde sürdürülebilir dönüşümün sağlanması adına öncü bir rol üstlenerek gerçekleştirdiğimiz bu ihracın şirketimizin çevreci teknoloji yatırımlarını finanse edecek önemli bir kaynak olacağına inanıyoruz. Sürdürülebilir bir yaşam için tüm çalışmalarımızın kalbinde geleceği iyileştiren teknoloji anlayışımız var” dedi. Sürdürülebilir odaklı çalışmalar Sürdürülebilirlik ilkelerine ve iklim riski yönetimine katkıda bulunmak amacıyla Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin (UNGC) 10 temel evrensel ilkesine uyumlu olarak çalışmalarına devam eden şirket, sürdürülebilirlik yaklaşımını tüm faaliyet alanlarına entegre etmek için bünyesinde Sürdürülebilirlik Komitesi oluşturdu. 2030 itibarıyla Kapsam 1 ve Kapsam 2 emisyonlarında 2020 baz yılına nispeten yüzde 45’lik bir azaltım yapmayı hedefleyen Türk Telekom, 2050 yılında ise Türkiye ve GSMA hedefleri ile uyumlu olacak şekilde Net Sıfır’a ulaşmayı planlıyor. Telekomünikasyon sektörünün emisyonlarının içerisinde önemli yer tutan enerji alanında çevreci hedeflerini güçlendiren çalışmalara imza atan Türk Telekom, 2023’te ‘İletişimle Sürdürülebilir Dönüşüm’ temalı Sürdürülebilirlik Raporu yayınladı. Raporda 2023 için koyulan güneş enerjisinden elde edilen üretim kapasitesini yüzde 60 artırma hedefine 2022 yılında ulaştığını belirten şirket, öncelikli yatırımları arasına aldığı GES kurulumları kapsamında tahsis edilen kapasitesini 405,8 MWe’ye yükselttiğini belirtti. Türkiye’ye Değer, katan birçok projeye öncülük eden Türk Telekom, 2023’te hayata geçirdiği E4 Şarj-Elektrikli Araç Şarj Ağı projesi ile elektrikli araç kullanıcılarına, her anlamda güvenli, çevreci ve jeneratörlerle beslenen kesintisiz şarj hizmeti sunmaya başladı. Son olarak Türkiye’de finans sektörü dışındaki ilk Sürdürülebilir Eurobond ihracını gerçekleştiren şirket, 500 milyon dolarlık kaynağı büyük ölçüde çevreci teknolojilere odaklanan projelerde kullanacak. Dijital dönüşüm ve akıllı şehircilik uygulamaları ile çevreci adımlar Güneş Enerjisi Santralleri (GES), Elektrikli Araç Şarj Ağı hizmetlerinin yanında; akıllı ürün ve hizmetleriyle yerel yönetimlerin dijitalleşme süreçlerine öncülük eden Türk Telekom, ulaşım, yaşam, sağlık, çevre, enerji, güvenlik gibi pek çok alanda en iyi çevre dostu çözümler sunuyor ve birçok alanda verimlilik sağlıyor. Türkiye’nin 15 şehrinde akıllı şehircilik uygulamaları yürüten Türk Telekom, akıllı aydınlatma projeleri ile yüzde 30’lara varan enerji tasarrufu sağlarken, akıllı kavşak çözümleri ile trafikte geçirilen sürede yaklaşık yüzde 35, akaryakıt tüketiminde yüzde 30 tasarruf sağlanmasında ve yüzde 25 oranında daha az karbondioksit salımı yapılmasında etkin rol oynadı. 2022 yılında hayata geçirilen verimlilik ve optimizasyon projeleri ile yıllık etkisi 81 GWh olacak şekilde enerji tasarrufu sağlayan Türk Telekom, 2023’te geliştirilen enerji verimliliği projeleri ile 81 GWh’e ek olarak 46 GWh daha enerji tasarrufu elde etti.