YEREL HABERLER - 26 Ocak 2012 Perşembe 18:11

HAYVAN VE HAYVAN ÜRÜNLERİNDE MENŞE ŞAHADETNAMESİ ZORUNLULUĞU KALDIRILDI

A
A
A
HAYVAN VE HAYVAN ÜRÜNLERİNDE MENŞE ŞAHADETNAMESİ ZORUNLULUĞU KALDIRILDI

Pazarlar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Süleyman Erhan, canlı hayvan ve hayvansal ürün sevklerinde 17 Aralık 2011 tarihinden itibaren menşe şahadetnamesi kullanılması uygulamasının kaldırıldığını bildirdi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erhan yaptığı açıklamada, menşe şahadetnamesi yerine büyükbaş hayvan sevkinde hayvan pasaportu, küçükbaş hayvan sevkinde nakil belgesi, arı sevkinde işletme tescil belgesi ve arı vize belgesi, bal, yumurta, kanatlı hayvan Eti, deri gibi hayvansal ürün nakillerinde ise nakil beyannamesi kullanılacağını söyledi.
Yetiştiricilerin söz konusu belgeleri İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden temin edebileceğini belirten Erhan,"Tüm yetiştiricilerin en geç 2 Haziran’a kadar küpesiz büyükbaş hayvanlarına küpe taktırması gerekmektedir. Küpeleri takılmış, şap aşılaması ve kaydı yapılmış hayvanlarını getiren yetiştiricilerimiz, gerekli kontroller yapıldıktan sonra durumları uygun görülen hayvanlara veteriner sağlık raporu düzenlenecektir. Hayvan sahipleri bu raporla başka il veya ilçelere hayvanlarını götürebilecektir. Küpesiz, pasaportsuz ve kayıtsız hayvanların ilçe dışına nakli kesinlikle yasaktır. Bu tür hayvanlar nakledilmemekte, hayvan pazarlarına alınmamakta, mezbahalarda kesimi yapılmamakta, sahipleri hayvancılık teşvik ve desteklemelerinden yararlanamamaktadır. Hayvan alım ve satım yapan kişilerin 7 gün içersinde İl veya İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimize kayıt yaptırmaları gerekiyor. Aksi takdirde hem alıcıya hem de satıcıya 356’şar lira idari para cezası uygulanmaktadır” diye konuştu
Bunlar Da İlginizi Çekebilir