YEREL HABERLER - 03 Haziran 2014 Salı 21:30

Chp'den Ağrı Belediye Başkanı Sakık'a Tepki

A
A
A
Chp'den Ağrı Belediye Başkanı Sakık'a Tepki

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, BDP'li Ağrı Belediye Başkanı olan Sırrı Sakık'ın 'sokak ve caddelerdeki Kazım Karabekir ismini değiştireceği' yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi.
Güler, Ağrı Belediye Başkanı Sakık'ın 'sokak ve caddelerdeki Kazım Karabekir ismini değiştireceği' yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi. Sakık'ın haddini aştığını dile getiren Güler, "Sözleri son derece üzücüdür. Kazım Karabekir bizim için İsmet İnönü ne değere sahipse o değere sahiptir. İsmet İnönü batı cephesinde emperyalizme karşı savaşırken, Kazım Karabekir doğu cephesinde ülkemizin kurtuluşunu gerçekleştiren kahramanlarımızdandır. Kazım Karabekir isminin Ağrı cadde ve sokaklarından silinmeye çalışılması bile kabul edemeyeceğimiz bir durumdur. Sırrı Sakık'ın pozisyonunun farkına varmasını diliyorum. Hele şehit abidelerini utanç abidesi ilan etmek, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir belediye başkanı haddi değildir. Sakık'ı, bir Türk vatandaşı olarak sorumlulukların ve yetkilerini hatırlamaya davet ediyorum" dedi.
Terör örgütü tarafından kaçırılan çocuklarla ilgili de konuşan Güler, "PKK gerçek yüzünü gözler önüne serdi. Aileler 'bıçak kemine dayandı' diyor. Güneydoğu'nun karanlık gerçeğini gözler önüne seriyorlar. Ne yazık ki, PKK çocuklarımızın geleceğini çalmıştır. Başbakan'ın bir an önce harekete geçemeyişi, aczin ilanıdır. Bir an önce terör örgütünün canlara kıymasına ve çocukların geleceğine son vermesi gerekir. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakan'ı görevlerini hatırlamak zorunda. Anne ve babaların çığlığını duymak zorunda. Herkes üzerine düşeni yapmak zorunda. Türkiye artık bu terörden ve kabul edilemez kabadayılıktan kurtulmak zorunda. Kalbimiz ailelerle beraber. Kalbimiz dağa kaldırılan çocuklarla beraber. Onların serbest bırakılması için biz elimizden gelene yapmaya hazırız" ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalya’da kedi köpek oteline silahlı ve uçan tekmeli saldırı Antalya’nın Alanya ilçesinde kedi ve köpeklerin barındığı bir otel, bir şahıs tarafından kurşunların hedefi oldu. Otelin sahibi, çevredeki vatandaşların otelde hayvanların barınmasına karşı çıktıklarından dolayı kurşun sıktığını ve sürekli tehditler aldığını iddia etti. Olay, 28 Nisan Pazar günü akşam saatlerinde Tepe Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Nurhayat Bıçakçıoğlu isimli vatandaşın sahibi olduğu kedi ve köpeklerin barındığı bir otele tabanca ile defalarca ateş edildi. Tabancadan çıkan kurşunlar otele isabet ederken, olayda herhangi bir yaralanma yaşanmadı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerinin olayla ilgili incelemeye devam ettiği öğrenildi. Silahlı saldırı güvenlik kamerasında Olay anı ise oteldeki güvenlik kamerası tarafından kayıt edildi. Görüntülerde elinde tabanca olan şahsın otele doğru birçok el ateş ettiği görülüyor. Dakikalar geçinince şahsın uçan tekmeyle kapıyı kırmaya çalıştığı anlar da kamera kaydına yansıdı. Saldırgan şahsın, “dışarı çık” şeklinde bağırdığı anlar da görüntülerde yer aldı. “Silah sıkan kişi zaten benimle biraz husumetli” Yaşadığı olayla ilgili konuşan Nurhayat Bıçakçıoğlu, çevrede yaşayan bazı vatandaşların otelde kalan hayvanların barınmasına karşı çıktıklarını öne sürerek, “3 tane baktığım hayvan bahane ediliyor. Aslında otelin kapanmasını isteyen, bir sitedeki yabancılar. Yurtdışından gelmişler hayvanları istemiyorlar. Hayvanların burada bulunmasını, sokak hayvanlarını bahane ederek hayvanların canına acıtıyorlar, taşlıyorlar, sürekli kışkırtmaya çalışıyorlar. Barınaktan geldiler hayvanları götürdüler. Onun savaşını yaşıyoruz biz burada. Hayvanları aldırttıktan sonra ben savunmasız kalınca 23 sıktılar bana burada. Silah sıkan kişi zaten benimle biraz husumetli. Yandaki arsa benim arsam. Ben kendisine birkaç kere izah ettim yapmayın diye. Gittim müdahale ettim. Müdahale ettiğim için de bu şekilde karşılık aldım. Sonrasında da sürekli tehdit yağdırıyorlar. Şu an burayı kapatıp gitmemi istiyorlar, bu olaylar bitmez, bu olayı tekrar yaşarsın diyorlar. Hayvanlar seni ilgilendirmez sen kendinle ilgilen müşteri köpekleriyle ilgilen diyorlar. Sürekli böyle tehditler yiyorum ben burada. Ben bu 3 canı bunların eline bırakmak istemiyorum” dedi.