YEREL HABERLER - 23 Mart 2012 Cuma 18:49

YEREL MEDYA BULUŞMASI KÜTAHYA`DA GERÇEKLEŞTİ

A
A
A
YEREL MEDYA BULUŞMASI KÜTAHYA`DA GERÇEKLEŞTİ

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından yerel medyaya yönelik hizmetler kapsamında gerçekleştirilen "Yerel Medya Buluşması" Kütahya`da yapıldı.
Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından yerel medyaya yönelik hizmetler kapsamında yapılan "Yerel Medya Buluşması" İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği toplantı salonunda yapıldı. Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya ve Başbakanlık Basın Enformasyon Genel Müdürlüğü İl Müdürleri, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İhsan Tunçoğlu, bazı daire müdürleri ile ilimizde bulunan yaygın ve yerel medya kuruluş temsilcilerinin katıldığı
toplantıda ilk olarak Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İhsan Tunçoğlu ve akabinde Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya konuştu.
Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, "Yeni dönem yabancı dil eğitimi için yurt dışına gidecek arkadaşlarımızın ekseriyetle yerel basından olmasını istiyoruz" dedi.
Karakaya "Yerel Medya Buluşması" etkinliğinde yaptığı konuşmada, şimdiye kadar 21 ilde toplantı yaptıklarını, Kütahya`dan sonra Balıkesir ve Çanakkalede yerel basın yönetici ve çalışanlarıyla bir araya geleceklerini belirtti.
Türkiye`deki önemli gelişmeleri dış basına sunmaya çalıştıklarını ifade eden Karakaya, "Son 10 yılda ülkemizin trendinin yükselmesindeki en önemli göstergelerden biri, ülkemize gelen yabancı gazeteci ve turist sayısındaki artıştır. Bugün itibariyle 300ü aşkın Türkiye`de yerleşik olan yabancı gazeteci var. Bunlar, Türkiyedeki haberleri doğrudan yabancı medya kuruluşlarına iletiyor. Türkiye tanıtım kitapçığını da ilgililere sunarak ülkemizin tanıtımına katkı sağlamaya çalıştık. Birkaç yıl önce yurtdışında
yabancı dil eğitimi konusunda çalışmamız olmuştu. Çok istememize rağmen maalesef yerel basından arkadaşlarımız değişik nedenlerle buna katılamadı. Çalışmalarımız devam ediyor. Yeni dönem yabancı dil eğitimi için yurtdışına gidecek arkadaşlarımızın ekseriyetle yerel basından olmasını istiyoruz" dedi.
Bu işi en iyi bilen sizlersiniz diyerek basın mensuplarına seslenen Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, "Medyayı nasıl kullanacağınızı, haberleri nasıl kullanacağınızı en iyi sizler biliyorsunuz. Son zamanlarda özellikle son yıllarda medya ön planda olduğu için hassaten yerel medya da bizim için ön plandadır. Çünkü bizim valilik olarak kamu kurum ve kuruluşları olarak ildeki yöneticiler olarak muhatap olduğumuz insanlar Kütahya`nın insanları. Dolayısıyla biz Kütahya`nın insanlarına hitap ediyoruz.
Uygulamalarımızdan da daha çok Kütahyalılar etkileniyor. Dolayısıyla Kütahyalılarla bizim bir şekilde iletişim kurmamız gerekiyor. Bu bütün iller adına da böyle, vali adına da böyle, kendi iliyle daha çok iletişim kurmak zorunda. Bu iletişimi yerel medya mensuplarıyla yapacak. Yapılacak olan uygulamaları, kamu kurum ve kuruluşların yapmış olduğu yatırımları, genelgelerini yine yerel medya vasıtasıyla valinin sorumlu olduğu sınırlar içerisindeki halka sizler vasıtasıyla ulaştıracak. Halkında pozitif veya
negatif etkilenmelerini yine sizler vasıtasıyla, sizlerin kalemleriyle, sizlerin görsel vasıtasıyla da bizlere ileteceksiniz. Yani bu köprü vazifesini sizler yapıyorsunuz. O yüzden çok önemli hale geldi daha da önemli hale gelmeye başlayacaktır. Ben bizim konumumuzda, kaymakamın konumunda, il müdürü konumun da ki arkadaşlara bu konuma gelmeden önce halka ilişkiler dersi alınmasını, halkla ilişkiler dersinin de en önemli bölümlerinden bir tanesi medya iletişimi almalarını tavsiye ediyorum. Yani gazete,
görsel, işitsel, yazılı iletişim bunun nasıl kullanılması gerektiğini ve nasıl bilgi verilmesi gerektiği bizim için çok önemli" dedi.
Bizim tarafımızdan baktığınızda sizleri çok iyi bilgilendirmemiz gerekiyor diyen Vali Çiftçi, "Biz bunu biliyoruz. Yani ne oluyor, ne bitiyor, ne yapılıyor, olaylar nedir, bu konuyla ilgili tabi önce kendimiz öğrendikten sonra size bilgi vermemiz gerekiyor. Çünkü sizin bir sürü bilgi kaynaklarınız var. Size de farklı kaynaklar farklı bilgiler ulaştırabilir. Dolayısıyla biz sizi bilgilendirdiğimiz zaman sizlerin de işte bu tür eğitimlerle veya bilgilendirmelerle veya kendinizi yenilemeyle aldığınız doğru
bilgileri halkın, hitap ettiğiniz kesimin anlayacağı şekilde ve doğru anlayacağı şekilde de halka ulaştırmanız gerekiyor. Buna bazen bir fotoğraf yetiyor. Bazen bir cümle yetiyor. Bazen de uzun uzun belki anlatılması gerekiyor. Tabi bunun tekniklerini, taktiklerini, iletişim modellerini sizler bizlerden daha iyi biliyorsunuz. Kendinizi geliştiriyorsunuz. Kütahya güzellikleriyle dünyaya nam salan bir şehir işte biz bu çeyiz sandığımızı sizler vasıtasıyla yerel medya ve basın yayının da katkılarıyla
Türkiye`ye ve dünyaya duyurmak istiyoruz. Artık diyoruz ki, Kütahya`nın çeyiz sandığı sizler vasıtasıyla yavaş yavaş dünyayla buluşacak. Bu buluşma olacak ben bu vesile ile sayın genel müdürümüze ve bütün personeline, çalışan arkadaşlarımıza, bütün il müdürlerimize, bütün katılımcılarına bu konu da katkısı olan herkese buluşmamız hayırlı olsun" diye konuştu.
Yapılan konuşmalardan sonra Genel Müdür Karakaya, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Orman Bölge Müdürü Kenan Eryiğit ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İhsan Tunçoğluna birer çini tabak hediye etti.
Toplantı BYEGM görevlilerinin, basın kartları ve basın mensuplarına yönelik çalışmalar hakkında yaptıkları sunumla sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Devrek’te 19 Mayıs coşkusu akşam da devam etti Zonguldak’ın Devrek ilçesinde Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları akşam da düzenlenen etkinliklerle devam etti. Devrek Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde, halk oyunları ekiplerinin gösterileri, bando takımının konseri, animasyon şovlar, canlı langırt turnuvası, çocuklar için şişme oyun parkurları, canlı dart turnuvasının yanı sıra daha birçok etkinlik hazırlandı. Organize edilen etkinliklerin hemen ardından akşam saatlerinde DJ Emircan Saltabaş tarafından davetlilere müzik ziyafeti gerçekleştirildi. “Dev Fest Gençlik Festivali” adı altında hazırlanan ve yeni hizmete giren Egemenlik Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen, programa Kaymakamı Muhammed Evlice, Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, başkan yardımcıları Ayhan Kazkondu ve Özcan Özmekik ve çok sayıda davetli katıldı. Gençlerin doyasıya eğlendiği kutlamalarda özel eğitim gören çocuklar ’’Başkan Ulupınar’’ tezahüratları attı. Herkesin bayramını kutlayan Başkan Ulupınar ise, ’’Kutlamalar öncesinde 20 gün mesire alanın bakımını yaptık ve festivale hazırladık. Gençlerimizle birçok program yapacağız, gençlerimizin her zaman yanındayız, onları her konuda destekleyeceğiz. En büyük zenginliğimiz gençlerimiz olduğunu biliyoruz. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın ve bize yeniden bir istiklal savaşı yaşatmasın, bu toprakları vatan yapan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, gazilerimize ve şehitlerimize şükranlarımızı sunuyoruz’’ diye konuştu.