GENEL - 25 Mart 2012 Pazar 11:59

KÜTAHYA`DA ERİYEN KAR PORSUK ÇAYI`NDA TAŞKINA SEBEP OLDU

A
A
A
KÜTAHYA`DA ERİYEN KAR PORSUK ÇAYI`NDA TAŞKINA SEBEP OLDU

Kütahya`da, Porsuk Çayı`nın taşması sonucu binlerce dönümlük ekili alan sular altında kaldı.
Karların erimesi nedeniyle, ekili alanları sular altında kalan merkeze bağlı İkizhöyük, Perli, Siner, Ağaç, Yenibosna, Ahmetoğlu ve Alayunt köyü sakinleri, kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor. İkizhöyük köyü muhtarı Veysel Uygun, yaklaşık 2 bin dönümlük arazinin sular altında kaldığını ifade etti. Uygun, "Porsuk Çayı`nın taşması sebebiyle arpa ve buğday ekili tarlalarımız sular altında kaldı. Ekinlerimiz şu an sel suları altında. Pancar ekeceğimiz tarlalar da sel altında. Yetkilerin bir an önce
köyümüze gelerek zarar tespiti yapmasını istiyoruz" dedi.
Mustafa Kuş isimli üretici de, taşkından yaklaşık 2 bin çiftçi ailesinin etkilendiğini belirterek, zarar gören üreticilerin borçlarının ertelenmesini istedi. Hasan Hüseyin Kuş isimli üretici, Porsuk Çayı`nda şimdiye kadar hiç taşkın yaşanmadığını vurgulayarak, "Ben yıllardır çiftçilikle geçimimi sağlıyorum. Şimdiye kadar Porsuk Çayı hiç taşmamıştı. Bu yıl kış mevsimi, Türkiye genelinde olduğunu gibi Kütahya`da da çok çetin geçti. Karların aniden erimesi sonucu böyle bir durumla karşı karşıya kaldık"
ifadelerini kullandı.
Tarlalara sel baskının ardından Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Koordinasyon Şubesi ekipleri, sular altında kalan köylerde incelemelerde bulundu.
"TAŞKIN OLACAОINI UYARISINI YAPMIŞTIK"
Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Seyfettin Baydar, yüksek kesimlerdeki karların erimesi sebebiyle bu tür su baskınlarının olabileceği doğrultusunda bölgedeki vatandaşları uyardıklarını söyledi. Baydar, "Havaların ısınması sebebiyle eriyen kar suları tarla ve ekili alanlarımızda tehlikeye sebep oluyor. Tarım İl Müdürlüğü olarak çiftçilerimizi uyardık. Şu ana kadar bölgede herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Tarlalardaki sel ile ilgili uyarılarımız devam etmektedir. Vatandaşlarımızın
uyarılarımızı dikkate almalarını istiyoruz. Ekiplerimiz köylerde inceleme çalışmalarına devam ediyor. Temennimiz en az hasarla bu taşkınların atlatılmasıdır" diye konuştu.
Zarar tespitine, sel sularının çekilmesinden sonra başlanacağı öğrenildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir