YEREL HABERLER - 24 Kasım 2014 Pazartesi 12:29

Dpü'lü Öğrenciler Lojistik Fuarı'nda

A
A
A
Dpü'lü Öğrenciler Lojistik Fuarı'nda

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Domaniç Meslek Yüksekokulu Lojistik Bölümü öğrencileri, lojistik fuarını gezdi.
Bilgi ve tecrübelerini geliştirmek, sektörün önde gelen firmalarının faaliyetlerini görmek, yöneticilerinden bilgiler almak amacıyla teknik gezi kapsamında Öğretim Görevlisi Yasemin Durmaz ve MYO Sekreteri Ali Gezer’in rehberliğinde CNREXPO Fuar Merkezinde düzenlenen Uluslararası Transport Lojistik Fuarı’na katıldılar.
Geziyi organize eden Lojistik Bölümü öğretim elemanı Yasemin Durmaz, dektörlüğün destekleriyle, öğrencilerin lojistik sektöründeki gelişmeleri öğrenmeleri, sektörün ileri gelen firma yöneticileri ile görüşerek sektör ile ilgili bilgi ve tecrübelerini geliştirmeleri, mezun olduktan sonra iş alanları konusunda bilgi sahibi oldular.
Durmaz, CNREXPO Fuar Merkezi’nde düzenlenen Lojistik Fuarı’na gezi tertip ettiklerini belirterek, gezinin öğrencilere faydalı olacağı düşüncesinde olduğunu söyledi.
Yasemin Durmaz ayrıca, sektörde faaliyet gösteren firmalarla yararlı görüşmeler yaptıklarını ifade etti.
Domaniç MYO öğrencileri, Lojistik Fuarının ardından İstanbul’un bazı tarihi mekanlarını da ziyaret ettiler.(EFE)
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da film sahnelerini aratmayan şüpheli-polis kovalamacası kamerada Aksaray’da polisin şüphe üzerine kimlik kontrolünden geçirmek istediği 2 şahıs, ekipleri görünce yaya olarak kaçmaya başladı. Polis ve şüpheliler arasında yaşanan film sahnelerini aratmayan kovalamaca anları kameraya yansıdı. Şüpheliler kısa sürede yakalanırken, yağma suçundan 13 yıl 10 ay hapis cezası bulunan şüpheli, polis memurlarına “Neden kovalıyorsunuz?” diye kızıp, “Suç makinesiyim, firarım” diye de itiraf da bulundu. Edinilen bilgiye göre, Coğlaki Mahallesi’nde devriye atan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri durumundan şüphelendiği 2 şahsı kimlik kontrolünden geçirmek istedi. Şüphelilere yaklaştıkları anda polisi fark eden 2 şahıs geri dönerek yaya olarak kaçmaya başladı. Şüphelilerin kaçmasıyla birlikte asayiş ekipleri de peşine düşerken, müstakil evlerin bahçelerine girerek diğer sokaklara kaçan şüpheli ve polisler arasında kovalamaca yaşandı. Kameraya da yansıyan kovalamacada ekiplerin durumu emniyet haber merkezine anonsla bildirmesi üzerine bölgeye çok sayıda takviye ekip sevk edildi. Siren seslerinin yankılandığı mahalle, sevk edilen ekiplerle birlikte adeta abluka altına alarak şüphelilerin mahalleden çıkmasını önledi. Bir süre yaşanan kovalamaca ve arama çalışmasında şüpheliler polis ekiplerince aynı mahallede yakalandı. Yakalanan H.A.M. (23) isimli şahıs önce polis memurlarına “Neden kovalıyorsunuz?” diye kızdı, sonra da “Suç makinesiyim, firarım” diye itiraf da bulundu. Şahın yapılan Genel Bilgi Taramasında (GBT) yağma suçundan arandığı ve hakkında 13 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu belirlendi. Gözaltına alınan H.A.M. ve kaçtığı arkadaşı E.M.M. (27) ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürülürken olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatıldı.