YEREL HABERLER - 02 Nisan 2012 Pazartesi 23:03

SİMAV KENT MÜZESİNE GÖNÜLLÜ DESTEОİ

A
A
A
SİMAV KENT MÜZESİNE GÖNÜLLÜ DESTEОİ

Kütahya Simav`da gönüllü vatandaşlardan oluşan ``Simav Tarihi Kent Müzesi Oluşturma Komisyonu`` ilk toplantısını Belediye Başkanı Kasım Karahan başkanlığında Başkanlık Makamında gerçekleştirdi.
DP`li Başkan Kasım Karahan, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)`den 25 yıllığına tahsis edilen tarihi Osmanbey İlköğretim Okulunun Simav`ın şanlı tarihine yakışır bir müze oluşturulması için gönüllülerin katkısına ihtiyaç duyduklarını bildirdi.
Toplantıda hazır bulunan Arkeloğ Metin İmren, emekli eğitimci Cihat Pala, TEMA Simav Gönüllü Sorumlusu Ömer Önder, MAT Ofset Tesisi sahibi ve ilçede yayınlanan iki günlük gazetenin sahibi Mehmet Adil Turgut, İzmirli gazeteci Alaattin Gürırmak, emekli eğitimci Aynur Demir, İnşaat Mühendisi Yılmaz Kamer, üniversite öğrencisi Merve Yıldız Poyraz, İnşaat Mühendisi Erşan Anasız ve araştırmacı yazar eğitimci Yaşar Bozyiğit`ten komisyon oluşumuna verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Başkan Karahan, ``MEB` lığı 19 Mayıs 2011`deki 5.9`luk depremden etkilenen tarihi Osmanbey İlköğretim Okulunun eski binasını belediyemize kent müzesi yapılması amacıyla 25 yıllığına tahsis etti. Bunun yanında geçtiğimiz gün toplanan Kütahya Taşınmaz Kültür Varlıkları Koruma Kurulu müzemizin yapımına 80 bin TL`lik bir ödenekle katkı sağladı. Vatandaşlarımız ve siz değerli komisyon üyelerimizin destekleri ile şirin ilçemiz Simav`da bu güne kadar eksikliğini hissettiğimiz Kent Müzemizi şanlı tarihimize yakışır bir şekilde hizmete açmak istiyoruz. Bu kapsamda hem sizlerin hem de hemşerilerimin desteğine ihtiyacımız bulunmaktadır. Simav`ın geçmişini günümüze yansıtacak kararların alınacağı böylesine önemli bir komisyon toplantısının bundan böyle her ayın ilk Salı günleri saat 19.30`da tekrarlanmasını istiyorum`` dedi.
Önerinin oy birliği ile kabul edildiği ilk toplantıda Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Teneke`de hazır bulundu..
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Hisarcık’ta öğretmenlerden Engelliler Haftası kamu spotu Hisarcık Atatürk İlkokulu öğretmenlerinin 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla hazırladığı Kamu Spotu büyük ilgi görüyor. Atatürk İlkokulu öğretmenlerinin Engelliler Haftası dolayısıyla kendi imkanlarıyla kendilerini engellilerin yerine koyarak hazırladıkları Kamu Spotu sosyal medyada büyük ilgi görüyor. Engelli bireylerin toplumun bir parçası olduğuna dikkat çeken Özel Eğitim Sınıfı Öğretmeni Nihat Koçer, “10-16 Mayıs Engelliler Haftasında yapacağımız etkinlikleri gözden geçirirken dijital içeriklerin çocuklara ve yetişkinlere daha çabuk ulaştığını fark ettik. Bu konuyu okul idaresiyle görüşerek öğretmen arkadaşlarla birlikte kamu spotu yapmaya karara verdik. Daha sonra neler yapabileceğimizi tartıştık ve bir kamu spotu taslağı oluşturduk. Taslağı sadece öğretmen arkadaşların desteğiyle, çalışmasıyla hayata geçirdik. Umarım çekmiş olduğumuz kamu spotu amacına ulaşır. İnsanlar farkındalık edinirler, engellilere engel olmaktan vaz geçerler. Toplumumuz engelli bireyleri kabul eder ve onları bağrına basar. Engelli bireyler toplumumuzun parçasıdır, onları kabul etmeli, onları fark etmeli ve empati yapmalıyız” dedi. Engelliler Haftası dolayısıyla farkındalık oluşturmak adına öğretmen arkadaşlarıyla beraber kamu spotu oluşturduklarını söyleyen Okul Müdürü Pelin Solak, “ Hazırladığımız video da öğretmenlerimiz büyük bir özveri ile çalıştılar. Gönüllü olarak katılım sağladılar. Özellikle Özel Eğitim Sınıfı Öğretmeni Nihat Koçer ve diğer bütün öğretmenlerimize emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Umarım toplum olarak almamız gereken mesajı alırız. Engelli bireylerimize engel olmayıp, onlara yardımcı oluruz, onların halinden anlayıp, onlara daha anlayışlı ve sevgi dolu yaklaşırız” diye konuştu.