YEREL HABERLER - 23 Ocak 2015 Cuma 15:58

Pazarlarlı Kızlar Yarı Finalde

A
A
A
Pazarlarlı Kızlar Yarı Finalde

Pazarlar Çok Programlı Anadolu Lisesi Kız Futbol takımı Çanakkale’nin Biga İlçesinde düzenlenen İl birincilerinin katıldığı grup maçlarında Kütahya’yı İl birincisi olarak temsil ederek, Bölgede birinci olarak Türkiye Şampiyonasında yarı final maçlarını oynamaya hak kazandığı bildirildi.
Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Okul sporlarının ortaklaşa düzenlediği okullar arası kız futbol müsabakaların da Kütahya 1. olup Kütahya’yı temsil eden Pazarlar Çok Programlı Anadolu Lisesi grup müsabakalarından birinci çıkıp yarı final müsabakalarına katılmaya hak kazanmıştır
Pazarlar Çok Programlı Anadolu Lisesi İlk maçını İzmir Kiraz Çok Programlı Anadolu Lisesi ile yaptı ve maçı 8-0 kazandı. İkinci maçında güçlü rakibi İstanbul Daruş-Şafak Kız Teknik Lisesi ile yaptı ve maçı 2-0 kazandı. Eskişehir Ş.Murat Tuzsuz T.E.M.Lisesi ile yapılan son müsabakayı 4-1 kaybetmesine rağmen gruptan birinci çıkmayı başarmıştır.
Biga’da düzenlenen grup maçlarında büyük başarı gösteren Pazarlar Çok Programlı Anadolu Lisesi kız Futbol takımı gruptan birinci olarak yarı final yarışmalarına gitmeye hak kazandı.
Beden eğitimi öğretmen i Fatma Kurtoğlu, “3 bin 500 nüfuslu bir ilçe okulundaki kız sayısı 50 olan okuldan futbol takımı çıkarıp yarı finallere yükseliyoruz. Bütün yetkililer den tebrik alıyoruz. İlk önce zor şartlarda antrenman yapıp bu başarı da payım olduğu için mutluyum. Rakip takımdaki oyuncularının çoğu kulüplerde oynuyor. Buna rağmen pes etmeden savaşan öğrencilerimle gurur duyuyorum. İnşallah Yarı final maçlarına da iddialı gideceğiz” dedi.
Bu konuda görüştüğümüz Pazarlar Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ali Dinçay, “ Okulumuz Kız Futbol takımının başarısı bizlere gururlandırmaya devam ediyor. Öğrencilerimizin hepsi köy kökenli öğrenciler olup başarının çalışmakla olduğunu gösterdiler. Çanakkale’nin Biga ilçesinde düzenlenen grup maçlarında grupta birinci olarak sertifikalarını alarak yarı finale çıktı. Bu başarılarından dolayı tüm öğrencilerimi ve Beden Eğitimi öğretmeni Fatma Kurtoğlu’nu kutluyorum. Öğrencilerimizin sportif ve sosyal etkinliklere katılımı derslerini olumlu yönde etkileyerek başarılarının sürekliliğini sağlayarak, hayat mücadelesinde onlara güç verecektir. Kazanmanın ve kaybetmenin yaşamın bir gerçeği olduğunu kabullenerek her ikisini de abartmadan mutlu yaşamayı öğreneceklerdir. Arzumuz bütün öğrencilerimizin sportif ve sosyal faaliyetlere aktif olarak katılmalarıdır. Bu katılımı gerçekleştiren öğrencilerimizi kutluyor, Öğrencilerin başarısında emeği olan öğretmenlerimizi tebrik ediyorum” dedi.(MB-EFE)
Bunlar Da İlginizi Çekebilir