KÜLTÜR SANAT - 28 Mart 2025 Cuma 12:41

Altıntaş’ta Ramazan-ı Şerif ve iftar programı

A
A
A
Altıntaş’ta Ramazan-ı Şerif ve iftar programı

Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde İTO Şehit Süleyman Turan Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen Ramazan-ı Şerif ve iftar programı, manevi atmosferi ve zengin içeriğiyle büyük beğeni topladı.


Programa Kaymakam Ekrem Güdek, Belediye Başkanı Hikmet Tunç, Cumhuriyet Başsavcısı Çağatay Temir, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Özden, ilçe protokolü, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler yoğun katılım sağladı.


Gecenin açılışı yapılan konuşmalarla başladı, ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle manevi bir huzur ortamı sağlandı. İftar yemeğinin ardından sahneye çıkan geleneksel Ramazan davulcusu, seslendirdiği manilerle katılımcılara nostaljik anlar yaşattı. "Geçmişten Günümüze Ramazan Şenlikleri" sunumuyla Ramazan kültürüne dair bilgiler paylaşılırken, Hacivat ve Karagöz gösterisi izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı.


Program sonunda misafirlere geleneksel "diş kirası" ikramı olarak Osmanlı macunu dağıtıldı.



Altıntaş’ta Ramazan-ı Şerif ve iftar programı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu Belediyesi’nde yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 3 kişi serbest bırakıldı Bolu Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 kişi çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Geçtiğimiz ay yürütülen ’icbar suretiyle irtikap’ soruşturması kapsamında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Dün sabahın ilk ışıklarıyla birlikte jandarma ekipleri tarafından belediye binasına geniş çaplı başlatılan arama çalışmaları devam ediyor. Jandarma, kurumdaki tüm bilgisayarları ve dijital materyalleri inceleme altına alırken 3 kişi gözaltına alındı. Olaya ilişkin CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız gözaltına alındı. Soruşturmaya ilişkin daha önce de Naim Ayhan ve Ali Sarıyıldız gözaltına alınmış ve ifadeleri sonrası serbest bırakılmıştı. Jandarma ekipleri belediye binasında yaklaşık 5 saat süren çalışmalarını tamamladı. Ekipler tarafından önemli evrak ve bilgisayarlar torbalarla Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na götürüldü. 3 isim de serbest bırakıldı il Jandarma Komutanlığı’nda gözaltı işlemleri tamamlanan CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız öğle saatlerinde Bolu Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılıkta ifade işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 3 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.