GÜNDEM - 12 Temmuz 2025 Cumartesi 11:22

Başkan Kahveci, İstiklal Mahallesi’ndeki aşure etkinliğine katıldı

A
A
A
Başkan Kahveci, İstiklal Mahallesi’ndeki aşure etkinliğine katıldı

Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, İstiklal Mahallesi sakinlerinin düzenlediği aşure etkinliğine katılarak vatandaşlarla bir araya geldi.


Zafer Camii avlusunda gerçekleşen programda, mahalle kültürünü ve komşuluk ilişkilerini yaşatan bu anlamlı etkinlik büyük ilgi gördü. Mahalle halkı tarafından hazırlanan aşureler, camide namaz kılan vatandaşlara ikram edildi. Etkinlikte vatandaşlarla sohbet eden Başkan Kahveci, aşurenin paylaşmanın ve bereketin simgesi olduğuna dikkat çekerek, birlik ve beraberliğin önemini vurguladı.


Etkinlik sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Kahveci, "Bu tür organizasyonlar hem geleneklerimizin yaşatılması hem de gönül köprülerinin kurulması açısından çok kıymetli. Emeği geçen tüm hemşehrilerime ilgileri ve misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.


Başkan Kahveci, etkinlik boyunca vatandaşlarla yakından ilgilenerek hatıra fotoğrafları çektirmeyi de ihmal etmedi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Küslerin barıştığı bayramlaşma halkası geleneği yaşatıldı Denizli’nin Tavas ilçesine bağlı Yeni Mahalle’de küslerin barışması ve herkesin birbirine sarılması için her bayram sabahı sürdürülen ‘bayramlaşma halkası’ geleneği bu yıl olumsuz hava koşuları nedeniyle caminin içerisinde oluşturuldu. Tavas’a bağlı Yeni Mahalle’de yılla önce köyün ileri gelenleri tarafından kırgınlıkların unutulması ve küslüklerin sona erdirilmesi için başlatılan ‘Bayramlaşma Halkası’ geleneği bu yılda yaşatıldı. Her yıl Taşbaşı Camisinin avlusunda yaşatılan gelenek, bu yıl soğuk ve yağışlı hava nedeniyle caminin içinde gerçekleştirildi. Caminin dışında bayramlaşmak için halka oluşturan cemaat, 7’den 77’ye tüm erkeklerin katıldığı bayramlaşma zincirini bu sene cami içinde kurdu. Yıllardır devam eden bayramlaşma geleneği sayesinde, herkes birbiriyle tokalaşıp sarıldığı için kimse küs veya kırgın kalmadı. Birlik ve beraberlik için bir fırsat olarak gördükleri geleneği yaşatmaya devam ettiklerini ifade eden Yeni Mahalle eski muhtarlarından Hacı Ahmet Şen, "Mahallemizde yıllardır yaşattığımız bir bayramlaşma halkası geleneğimiz var. Bayram namazını kıldıktan sonra hocalarımız sürekli ikazda bulunur ve caminin avlusunda oluşturduğumuz halkada mahallenin 7’den 77’ye tüm erkekleri hep birlikte bayramlaşırdı. Fakat bu yıl havanın çok soğuk olması nedeniyle bayramlaşma halkamızı camimizin içerisinde oluşturduk. Bu bizim yıllardır hem gelenek göreneğimiz hem de küslerin barışması için bir fırsatımız. Adam aynı safta namaz kılıyor ama küs. Bayramlaşmak için birbirlerine el uzattıklarında, bu sayede barışmalarına vesile olunuyor. Bu gelenek göreneği ayakta tutmak için biz bayramlaşma halkasını oluşturmaya devam ediyoruz" dedi. Bayramların toplumsal dayanışma içi önemli bir fırsat olduğunun altını çizen cam cemaatinden Mehmet İnce ise "Geleneksel olarak her bayramda caminin avlusunda hep birlikte bayramlaşıyoruz. Komşularımız ve cami cemaatimiz bayram sabahı burada buluşuyor. Hiçbir şekilde küskünlüklerin devam etmesini istemiyoruz. Herkes birbiriyle sarılsın, dostluk, kardeşlik ve beraberlik olsun diye bu geleneğimizi sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.