EKONOMİ - 10 Aralık 2025 Çarşamba 11:37

Çavdarhisar’da Arazi Toplulaştırma projesi kapsamında tapu teslim töreni düzenlendi

A
A
A
Çavdarhisar’da Arazi Toplulaştırma projesi kapsamında tapu teslim töreni düzenlendi

Kütahya’nın Çavdarhisar ilçesinde Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ile DSİ 3. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen "Çavdarhisar Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri" projesi kapsamında tapu teslim töreni gerçekleştirildi.


Bölgenin tarımsal kalkınması açısından önemli bir dönüm noktası olarak değerlendirilen proje çerçevesinde düzenlenen tapu teslim törenine, Vali Yardımcısı Süleyman Ovalı, Kaymakam Murat Ak, Belediye Başkanı Halil İbrahim Topbaş, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Faruk Fıratoğlu, DSİ Daire Başkanı Sinan Demirbaş, DSİ 3. Bölge Müdürü Kağan Şan, ilgili daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Çavdarhisar’da Arazi Toplulaştırma projesi kapsamında tapu teslim töreni düzenlendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Cumhurbaşkanı Erdoğan Slovenya Cumhurbaşkanı Natasa Pirc Musar ile görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5. Antalya Diplomasi Forumu (#ADF2026) için Türkiye’de bulunan Slovenya Cumhurbaşkanı Natasa Pirc Musar ile bir görüşme gerçekleştirdi. Liderler, Türkiye-Slovenya ikili ilişkileri ile bölgesel ve küresel gelişmeleri ele aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye ile Slovenya ilişkilerinin her geçen gün daha da güçlendiğini, özellikle ticaret, ekonomi ve altyapı alanlarında iş birliğini artırmak için gayret gösterildiğini belirtti. Erdoğan, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam üyelik hedefini stratejik önemde gördüğünü, Birlik’ten cesaretli ve vizyoner yaklaşım beklendiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin yakın coğrafyasındaki istikrarsızlık ve savaş ortamında, NATO müttefikleri olarak savunma sanayii alanında iş birliğinin arttırılmasının önem arz ettiğini, NATO’nun Ankara Zirvesi’nde bu konuda yeni kararlar alınmasını beklediklerini, Slovenyalı yetkililerin 5 Mayıs’tan itibaren İstanbul’da yapılacak SAHA savunma fuarına katılmalarının faydalı olacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Slovenya’nın Filistin Devleti’ni tanımasının, İsrail’e silah ambargosu uygulamasının ve BM’de Filistin lehine karar tasarılarına öncülük etmesinin takdirle karşılandığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Balkanlar’da istikrarı desteklemeye yönelik tesis ettiği Balkan Barış Platformu’na Slovenya’nın da katılımını arzu ettiğini belirtti.
Kocaeli Kız öğrenciler için mesleki deneyim projesinde yeni aşama Kocaeli’de başlatılan projeyle kuruluşlarda kalan lise çağındaki kız öğrenciler; tarım, gıda ve hayvan sağlığı alanlarını sahada deneyimleyerek meslek seçimine hazırlanacak. Kocaeli’de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı kuruluşlarda kalmakta olan lise çağındaki kız öğrencilerin mesleki gelişimine katkı sunacak önemli proje tanıtıldı. İzmit Kaymakamlığı ile İzmit Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü koordinasyonunda, Kocaeli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen; "Geleceğe Dokunuş: Tarım, Gıda ve Hayvan Sağlığında Kız Öğrencilerle Mesleki Deneyim Projesi"nin tanıtımının ardından uygulama sürecine geçilmesi planlanıyor. Meslekleri yerinde öğrenecekler Proje kapsamında öğrenciler; tarım, gıda ve hayvan sağlığı alanlarında yalnızca teorik bilgi almakla kalmayacak, aynı zamanda saha ziyaretleri, laboratuvar uygulamaları ve işletme incelemeleriyle meslekleri yerinde tanıma fırsatı bulacak. Bu süreçte gençlerin, mesleklerin günlük işleyişini gözlemleyerek deneyim kazanması hedefleniyor. Projenin temel amacı, öğrencilerin eğitim ve kariyer planlamasında daha bilinçli kararlar almasını sağlamak. Alanında uzman kişilerle bir araya gelecek öğrencilerin, ilgi duydukları meslekleri yakından tanıyarak kendi geleceklerine yön vermesi amaçlanıyor. Projenin tanıtım toplantısına İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Ramazan Yakar, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kamil Tüylüoğlu ile İzmit Tarım ve Orman İlçe Müdürü İsmail Çetin katıldı.