KÜLTÜR SANAT - 24 Haziran 2025 Salı 13:31

DPÜ’de "Kütahya ve Kitap Kültürü" paneli düzenlendi

A
A
A
DPÜ’de "Kütahya ve Kitap Kültürü" paneli düzenlendi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi tarafından "Kütahya ve Kitap Kültürü" başlıklı panel düzenlendi. Etkinlik kapsamında, Cumhuriyetin 100. Yılı’nda 100 Kitap projesinde görev alan akademisyenlere teşekkür belgeleri takdim edildi.


Fen-Edebiyat Fakültesi Germiyanoğlu Yakup Bey Konferans Salonu’nda düzenlenen panele, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Kahraman, fakülte dekanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.


Açılış konuşmasında Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Cumhuriyetin 100. yılı anısına hayata geçirilen 100 Kitap projesinin başarıyla tamamlandığını belirterek, bu başarının panel gibi bilimsel etkinliklerle taçlandırılmasının önemine değindi. Katkı sunan akademisyenlere teşekkür eden Kızıltoprak, üniversitenin kültürel ve bilimsel üretime katkılarını sürdüreceğini vurguladı.


Panelin moderatörlüğünü Prof. Dr. Altay Tayfun Özcan üstlenirken, konuşmacılar arasında yer alan Prof. Dr. Hilmi Günay, Kütahya’nın tarihi süreçteki kültürel mirası ve kitap geleneği hakkında değerlendirmelerde bulundu. Prof. Dr. Ali Çelik ise bölgedeki okuma alışkanlıklarının zaman içindeki değişimine ışık tuttu.


Programın sonunda, Cumhuriyetin 100. Yılı’nda 100 Kitap projesine katkı sağlayan akademisyenlere teşekkür belgeleri takdim edildi. Etkinlik, katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.



DPÜ’de "Kütahya ve Kitap Kültürü" paneli düzenlendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkında karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan karar ile birlikte, Lüksemburg Büyük Dükalığı nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, Avrupa Birliği nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Faruk Kaymakçı atandı. Avrupa Birliği nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliğine, İkili İlişkiler Genel Müdürü Yaprak Balkan, Karadağ nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine ise Yurtdışı Tanıtım ve Kültürel İşler Genel Müdürü Ayda Ünlü atandı. Ayrıca karar ile birlikte, Strateji ve Bütçe Başkanlığında açık bulunan Plan ve Programlar Genel Müdür Yardımcılığına Serdar Altay, Sektörler ve Kamu Yatırımları Genel Müdür Yardımcılığına Mehmet Cem Fendoğlu, Devlet Yardımları Genel Müdür Yardımcılığına Volkan Öz, Ekonomik Modelleme ve Konjonktür Değerlendirme Genel Müdür Yardımcılığına Önder Demirezen ve Birinci Hukuk Müşavirliğine Zuhal Edis atandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında ise açık bulunan Milli Emlak Genel Müdür Yardımcılığına Değer Ecer ve Yüksek Fen Kurulu Üyeliğine Hasan Bebek atandı. Bakanlıkta açık bulunan Başmüfettişliğe ise Müfettiş Yakup Yıldırım getirildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğünde 4. Bölge Müdürü Ayşe Gemici ve 15. Bölge Müdürü Abdulkerim Kaya görevden alındı ve yerlerine 4. Bölge Müdürü olarak Murat Ayvazoğlu ve 15. Bölge Müdürü olarak Bayram Doğan atandı. Karar ile birlikte Sağlık Bakanlığına açık bulunan Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığına Hakan Bozkurt atandı.