GÜNDEM - 13 Şubat 2025 Perşembe 11:34

Gediz’de köy nüfusu eriyor

A
A
A
Gediz’de köy nüfusu eriyor

Kütahya’nın Gediz ilçesine bağlı köylerde nüfus kaybı devam ediyor.


Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, Gediz’e bağlı belde ve köylerde 2023 yılında toplam 23 bin 796 kişi yaşarken, 2024 yılında bu sayı 22 bin 875’e düştü. Böylece köylerin toplam nüfusu bir yıl içinde yüzde 3,87 oranında azalmış oldu. Bölgede pek çok köyde nüfusun azaldığı gözlemlendi. İşte nüfus kaybı yaşayan bazı köyler: Abide Köyü: 2023 yılında 254 olan nüfus 2024 yılında 243’e düştü. Akkaya Köyü: 341’den 326’ya geriledi. Altınkent Köyü: 879’dan 845’e düştü. Cebrail Köyü: 417’den 379’a geriledi. Çukurören Köyü: 368’den 316’ya düştü. Fırdan Köyü: bin 177’den bin 158’e geriledi. Yağmurlar Köyü: 229’dan 199’a düştü. Yenigüney Köyü: 520’den 479’a geriledi.


Nüfusu değişmeyen veya artış gösteren köyler de mevcut. Erdoğmuş Köyü: 2023 ve 2024 yıllarında nüfusu 1339 olarak sabit kaldı. Dörtdeğirmen Köyü: 262’den 263’e yükseldi. Yukarısusuz Köyü: 107’den 109’a çıktı. Sumaklı Köyü: 43’ten 49’a yükseldi.


Açıklanan verilere göre Eskigediz Beldesinde 2023 yılında 2 bin 888 olan nüfus 2024 yılında 2 bin 795’e, Gökler beldesinde 2023 yılında 2 bin 23 olan nüfus bin 989’a, Yenikent Beldesinde 2023 yılında 2 bin 339 olan nüfus 2 bin 278’e geriledi.



Gediz’de köy nüfusu eriyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Balıkesirli öğrenciler yaşlıları sevindirdi Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, bir grup öğrenci, öğretmenlerinin eşliğinde Kenan Sucuoğlu Huzurevini ziyaret ederken, yaşlıları sevindirdi. Huzurevi Müdürü Fatma Cantekinler tarafından karşılanan öğrenciler, yaşlıların ellerini öptü, sohbet etti. Burhaniye’de İlim Yayma Cemiyeti Marifet Okulu öğrencileri, öğretmenleri Sacide Dallıbudak’ın öncülüğünde Kenan Sucuoğlu Huzurevini ziyaret etti. Huzurevinde kalan 28 yaşlının ellerini öpen sohbet eden öğrenciler yaşlıları sevindirdi. Ziyaretin çok önemli olduğunu kaydeden Müdür Fatma Cantekinler, öğrencilerle öğretmenlerine teşekkür etti. Ziyarete katılan öğrenciler de mutluluklarını dile getirdi. Ziyaretlerinin devam edeceğini kaydeden öğretmen Sacide Dallıbudak," Marifet Okulu olarak ziyaretlerimiz devam ederken, bu günde yaşlılarımızı ziyaret edelim istedik. Öğrencilerimiz yaşlılarımızla sohbet ettiler. Çok yararlı oldu. Çocuklarımızla gezilerimize devam ediyoruz" dedi. Öğrencilerden Ebrar Karakocalı da, " Huzurevine geldik. Yaşlıların dualarını aldık. Bizde mutlu olduk. Yaşlılarımıza sahip çıkalım" dedi. Elif Öztürk ise, " Burada yaşlılara sahip çıkmamız gerektiğini öğrendik. Onlara şefkat göstermemiz lazım. Bizde mutlu olduk" dedi. Öğrenciler ve öğretmenlerine teşekkür eden Kenan Sucuoğlu Huzurevi Müdürü Fatma Cantekinler de, "Bir huzurevinde çocukları görmek çok güzel. Her yaşta misafirin bizim için kıymeti var. Bizim misafirlerimiz onlarla oturup sohbet edince tazeleniyorlar. Herkesi bekliyoruz. Her şekilde gelebilirsiniz. Onların gönlünü yapmak mutlu etmek çok önemli. Bekliyoruz" dedi.