GÜNDEM - 07 Temmuz 2025 Pazartesi 11:50

Gedizli imam hatibin şiir sevgisi

A
A
A
Gedizli imam hatibin şiir sevgisi

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, sadece manevi danışmanlık göreviyle değil, aynı zamanda edebiyat sevgisi ve şiirleriyle de tanınan Abdullah Bilgin’in deyim yerindeyse "10 parmağında 10 marifet" bulunduruyor.


Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) erkek yurdunda manevi danışman olarak görev yapan ve müftülük projelerinde de aktif rol alan İmam Hatip Abdullah Bilgin, yüksekokulun açık olduğu dönemde üniversite öğrencileriyle birebir ilgileniyor, onların zorluklarında yanlarında oluyor. Bilgin, öğrencilerin hem akademik hem de kişisel gelişimlerine destek oluyor. Manevi rehberliğinin yanı sıra, edebiyat tutkusuyla da bilinen Bilgin, güncel olaylara dair yazdığı şiirlerle de dikkat çekiyor. Şiiriyle ilgili duygularını dile getiren Abdullah Bilgin, "Gediz’e olan sevgimi ve bağlılığımı mısralarla ifade etmeye çalıştım. Gediz, sadece yaşadığım bir yer değil, aynı zamanda ruhuma dokunan bir memleket. Umarım Gedizli hemşerilerimiz de şiirimi beğenir ve Gediz’in güzelliklerini bir kez daha hatırlarlar. Gençlerimizle birlikte hem manevi değerlerimizi yaşatıyor hem de böylesi kültürel faaliyetlerle ilçemizin tanıtımına katkı sağlamaya çalışıyoruz" dedi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Ortaokul öğrencisinden ’barış’ çağrısı Ortaokul öğrencisinin barışla ilgili yazdığı şiir büyük takdir topladı. İstanbul Küçükçekmece Atakent Yavuz Sultan Selim Ortaokulu 2. sınıf öğrencisi Yusuf Ali Gökçe’nin kaleme aldığı "Şu Dünyada Barış Olsa" adlı şiir, arkadaşları ve öğretmenleri tarafından büyük beğeniyle karşılandı. Gökçe, savaş, adalet, insan hakları ve barış konularını işleyen şiirinde, "kan gövdeyi götürmezdi", "insan insanı vurmazdı" ve "bir karış toprak uğruna kardeş kardeşi vurmazdı" dizeleriyle barışın yokluğuna vurgu yaptı. Genç öğrencinin kaleme aldığı dizeler, özellikle adalet adı altında yapılan haksızlıklara ve savaşların yol açtığı yıkıma dikkat çekmesi nedeniyle öğretmenlerinden tam not aldı. Öğretmenleri, Yusuf Ali Gökçe’nin şiirinin hem edebi yönü hem de verdiği evrensel mesaj nedeniyle örnek bir çalışma olduğunu ifade etti. Eğitimciler, bu tür çalışmaların çocukların düşünce ve duygusal gelişimine önemli katkı sunduğunu vurguladı. Gökçe’nin kaleme aldığı şiir şöyle: "Şu dünyada barış olsa, Kan gövdeyi götürmezdi. Göz göre göre, Soykırımlar desteklenmezdi. Şu dünyada barış olsa, İnsan insanı vurmazdı. Adalet adı altında, Kul hakkına girilmezdi. Şu dünyada barış olsa, Bir karış toprak uğruna, Kardeş kardeşi vurmazdı. Bu hayali bile güç işkencehaneler, Hiçbir zaman kurulmazdı. Şu dünyada barış olsa, Yeni yapılan patlayıcı silahlar, Kapanlar, savaş uçakları Yapılır mıydı hiç?".