KÜLTÜR SANAT - 23 Mayıs 2025 Cuma 09:17

Hisarcık Aşağı Yoncaağaç köyünde açılan giyim kursunun yıl sonu sergisi

A
A
A
Hisarcık Aşağı Yoncaağaç köyünde açılan giyim kursunun yıl sonu sergisi

Hisarcık Şehit Ahmet Yavuz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılında Aşağı Yoncaağaç köyünde açılan giyim kursunun yıl sonu sergisinin açılışı gerçekleştirildi.


13 kursiyerin katılımıyla Aşağı Yoncaağaç köyünde Usta Öğretici Zeynep Savcı nezaretinde açılan 381 saatlik kadın giysileri dikimi kursunun yılsonu sergisinin açılışına Kaymakam Muhammet Samet Bahar, Belediye Başkanı Mustafa Demirtaş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hakan Gölpınar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Salim Karaboğa, Hisarcık daire amirleri, okul idarecileri ve köy halkı katıldı.


Açılışın ardından Kaymakam Muhammet Samet Bahar ve protokol üyeleri Usta Öğretici Zeynep Savcı’dan sergilenen ürünler hakkında bilgi aldılar.



Hisarcık Aşağı Yoncaağaç köyünde açılan giyim kursunun yıl sonu sergisi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Edirne’de 10 gündür süren su kesintisi mahalleliyi sokağa döktü Edirne’de yaklaşık 10 gündür devam eden su kesintisi nedeniyle vatandaşlar temizlik, yemek ve kişisel bakım gibi en temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelirken, mahalle sakinleri çözüm talebiyle CHP’li belediyeyi protesto etti. Edirne’nin Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde yaklaşık 10 gündür devam eden su kesintisi, mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Vatandaşlar, mahalle meydanında bulunan çeşme önünde bir araya gelerek CHP’li belediyeyi protesto etti. Kış mevsiminde yaşanan uzun süreli kesinti nedeniyle günlük yaşamın olumsuz etkilendiği mahallede, vatandaşlar su ihtiyaçlarını bidon ve damacanalarla karşılamak zorunda kaldı. Özellikle yaşlılar, çocuklar ve bebeklerin yaşadığı mağduriyetin her geçen gün arttığı belirtildi. Mahalle sakinleri, sorunun günlerdir devam etmesine rağmen yetkililerden bir açıklama yapılmadığını ifade ederek, CHP’li Edirne Belediyesi’nden çözüm istedi. "Çocuklara içirecek su bulamıyoruz" Mahalle sakinlerinden Mehmet Türkmenler, yaklaşık 10 gündür sularının olmadığını belirterek, "Çocuklara içirmek için su bulamıyoruz. Evlerde donuyoruz. Su parasını takır takır ödüyoruz ama hizmet yok. Bebekler evlerde dondu" dedi. Yaşanan mağduriyete dikkat çeken Kamil Kelemer, mahallede yaşanan su sorununun bir an önce çözüme kavuşturulmasını beklediklerini söyledi. Su kesintisiyle ilgili durumu belediyeye birçok kez belediye yetkililerine ilettiklerini belirten Adem Tekin, hiçbir olumlu adımın atılmadığını ve uzun süren kesintinin mahallede yaşayan herkesi olumsuz etkilediğini dile getirdi. "Ziyan bir şekilde hayat sürüyoruz" Edirne’de altyapı hizmetlerinin yetersiz olduğunu ifade eden vatandaşlardan Celal Selece, "Depremden sonra 11 şehir ayağa kalktı, biz Edirne olarak batıyoruz. Ziyan bir şekilde hayat sürüyoruz" ifadelerini kullandı. Vatandaşlar, kış ortasında yaşanan su kesintisinin halk sağlığı açısından ciddi risk oluşturduğunu belirterek, CHP’li Edirne Belediyesinden kalıcı çözüm beklediklerini belirtti.