KÜLTÜR SANAT - 19 Eylül 2025 Cuma 10:50

Hisarcık’ta Gaziler Günü kutlandı

A
A
A
Hisarcık’ta Gaziler Günü kutlandı

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde "19 Eylül Gaziler Günü" resmi törenle kutlandı.


Tören, Atatürk anıtına Emet Kaymakamı ve Hisarcık Kaymakam vekili Mehmet Alperen Başkapan ve Belediye Başkanı Mustafa Demirtaş tarafından çelenk konulmasıyla başlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından ilçede yaşayan terör gazisi Sedat Kurum tören kapsamında bir konuşma gerçekleştirdi.


Törende yaptığı konuşmada, askerlik görevini yaparken Hakkâri Şemdinli’de bölücü terör örgütü PKK ile girilen çatışma esnasında yaralanarak bir ayağını ülkesi ve milleti için seve seve feda ettiğine vurgu yapan gazi Sedat Kurum, "Bir gazi olarak sizlere hitap ediyorum. Gazilik bizim kültürümüz ve inancımızın, şehitlikle beraber en temel değeri ve vatan savunmasının da özüdür. Ülkemizin her karış toprağında vatanını, bayrağını, namusunu ve kutsal değerlerini korumak ve savunmak için, içinde bulunduğu şartları düşünmeden canını ortaya koyan gazilerimiz, milletin medar-ı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir. Gazilik mevcudiyetini vatana adayarak canından geçmeyi göze alabilenlerin göğsüne tarihin taktığı bir şeref madalyasıdır" dedi.


Gazi Kurum, "Vatanını ve değerlerini canından aziz bilmiş, varlığına yönelen tehditlere karşı her türlü güçlüğe göğüs gererek omuz omuza mücadele etmeyi ilke edinmiş bir milletin mensupları olarak bizler ay yıldızlı bayrağımızı bu topraklarda ilelebet, hür ve bağımsız bir şekilde dalgalandırmak için dün olduğu gibi bugün de yarın da var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerimle, vatanı için canlarını feda eden şehitlerimizin yakınları ve gazilerimizin milletimiz için en kıymetli emanetler olduğu inancıyla bize bu toprakları ebedi olarak yurt yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, yaşarken alınabilecek en yüksek paye olan gazilik unvanına kavuşmuş tüm gazilerimizin 19 Eylül Gaziler gününü kutluyor, saygılar sunuyorum" diye konuştu.


Tören sonrasında Kaymakam Mehmet Alperen Başkapan gazileri makamında kabul ederek günlerini kutladı.



Hisarcık’ta Gaziler Günü kutlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Meriç Nehri taştı; hayvanlar tahliye edildi, çiftçi malını kurtardı Meriç Nehri’nin taşmasıyla Edirne’de tarım arazileri ve yerleşim alanları sular altında kalırken, AFAD ekipleri mahsur kalan hayvanları tahliye etti, çiftçiler ise mallarını kurtarmak için zamanla yarıştı. Bulgaristan’da etkili olan yoğun yağışlar ve kar erimeleri sonrası debisi artan Meriç Nehri’nin taşmasıyla Edirne’de tarım arazileri, çiftlikler ve bağ evleri sular altında kaldı. Taşkının ardından bölgede yaşayan çiftçiler, hayvanlarını ve mallarını kurtarmak için seferber oldu. Bulgaristan’daki barajlarda doluluk oranının yüzde 95’e ulaşması nedeniyle kontrollü su tahliyesine başlandığı öğrenilirken, Meriç Nehri’nin debisinin 1157 metreküp/saniyeye kadar yükselerek artmaya devam ettiği bildirildi. Üç nehrin birleştiği Edirne’de, nehir kenarlarında bulunan yerleşim alanları ve tarım arazilerinde yaşayan vatandaşlar tedbir alırken, AFAD ve jandarma ekipleri muhtemel olumsuzluklara karşı sahada hazır bekliyor. Meriç Nehri’nin yatağından çıkması sonucu birçok hayvan sular altında kalan alanlarda mahsur kaldı. Su basan yerleşim alanlarına botlarla giren AFAD ekipleri; koyun, köpek, kedi ve çok sayıda hayvanı güvenli bölgelere tahliye etti. Hayvanlarına yeniden kavuşan çiftçiler, yaşadıkları sevinci gözyaşları içinde dile getirirken, bölgede su seviyelerinin yakından takip edildiği ve denetimlerin sürdüğü belirtildi.