GÜNDEM - 22 Mayıs 2025 Perşembe 17:23

Kütahya İl Sağlık Müdürlüğünden Gençlik Haftası etkinlikleri

A
A
A
Kütahya İl Sağlık Müdürlüğünden Gençlik Haftası etkinlikleri

Kütahya Gençlik Merkezi ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Gençlik Haftası ve Sağlıklı Genç Haftası" etkinliklerinde, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından farkındalık oluşturmak amacıyla stantlar açıldı ve gençlerle çeşitli sportif etkinliklerde bir araya gelindi.


Sağlık Müdürlüğünce açılan stantlarda, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, bağımlılıkla mücadele, ruh sağlığı, kanserde erken tanı, ağız ve diş sağlığı ile çevre sağlığı konularında kapsamlı bilgilendirme yapıldı.


İl Sağlık Müdürlüğü personeli, etkinliğe aktif olarak katılım sağlayarak hareketli yaşam tarzını teşvik eden çeşitli spor aktivitelerine öncülük etti. Özellikle raket oyunları, gençlere yönelik hareketli parkurlar ve bilgilendirici oyun alanları büyük ilgi gördü.


Konuyla ilgili İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, söz konusu etkinliğin hem gençlerin, hem de vatandaşların sağlık konularında bilinçlenmesini sağlayan, eğlenceli ve öğretici bir buluşma noktası olduğu belirtildi.


Bu doğrultuda, "Sağlıklı Gençlik, Sağlıklı Gelecek" anlayışıyla hareket edildiğine vurgu yapılan açıklamada," İl Sağlık Müdürlüğü, gençlerin fiziksel, ruhsal ve sosyal sağlıklarının desteklenmesi amacıyla bu tür iş birliklerine önem vermeye devam edecektir" ifadelerine yer verildi.



Kütahya İl Sağlık Müdürlüğünden Gençlik Haftası etkinlikleri

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Kontrolden çıkan tırın raylara uçtuğu kazada tren seferleri durduruldu: 1 ölü Aydın Efeler ilçesinde seyir halindeki bir tır otoban çıkışı döner kavşaktan düz gidip yaklaşık 40 metre uçtu. Demiryolu üzerinde askıda kalan tırın sürücüsü hayatını kaybetti, kaza nedeniyle Aydın-Denizli arasındaki tren seferleri karşılıklı olarak durduruldu. Kaza saat 23:40 sıralarında Efeler İlçesi Aydın-Denizli otoyolu Pınardere Kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 35 BHM 182 plakalı dorseyi taşıyan Yunus Uğurlu (28) yönetimindeki 45 AKC 644 plakalı tır, otobandan çıkıp Aydın-Denizli karayoluna gireceği sırada Pınardere Kavşağından dönmeden direk tren yoluna uçtu. Önce yol kenarındaki demir bariyerleri kıran tır ardından karayolu ile demir yolu arasındaki yaklaşık 3 metre yüksekliğinde 15 metre uzunluğundaki çukuru adete uçarak geçti. Demiryolu raylarına takılarak durabilen tırın dorsesinde bulunan tonlarca ağırlığındaki yük kupayı kağıt gibi ezdi. Kazayı gören vatandaşların durumu 112 ihbar hattına bildirmesi üzerine bölgeye sağlık, itfaiye ve AFAD ve güvenlik ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri tır sürücüsü Yunus Uğurlu’nun hayatını kaybettiğini tespit etti. Talihsiz gencin cenazesi itfaiye ve AFAD ekipleri tarafından kısa sürede sıkıştığı yerden çıkarıldı. Bu sırada tırın bir kısmının demiryolu üzerinde kalması nedeniyle Aydın-Denizli arasındaki tren seferleri iptal edildi. Bölgedeki elektrik hatlarındaki akım kesildi. Kurtarma çalışmaları tamamlanıp hasar gören raylar tamir edilinceye kadar Aydın-Denizli arasındaki tren seferlerinin iptal edildiği duyuruldu.