ÇEVRE - 28 Nisan 2024 Pazar 09:23

Kütahya, Türkiye’de kaplıca tatili için gidilebilecek 10 şehrinden birisi

A
A
A
Kütahya, Türkiye’de kaplıca tatili için gidilebilecek 10 şehrinden birisi

Termal zengini Kütahya’nın, Türkiye’de kaplıca tatili için gidilebilecek 10 şehrinden birisi olduğu belirtildi.


Kütahya’nın termal bölgesi Ilıca’da faaliyet gösteren Harlek Termal Otel’in Genel Müdürü Mehmet Emin Ustaoğlu, termal tatilin mevsiminin olmadığını ifade etti. Ustaoğlu, "Bilindiği gibi, Türkiye’de 10 tane termal bölge var. Bu termal bölgelerinde Kütahya ayağı mevcut. Kütahya’da bu 10 termal bölgeden biri. Bunların birinci sırada, en eski, en köklü olanı Ilıca Kaplıcaları. Bunların yüz akı olma yolunda ilerlemekle devam ediyor. Şimdi ilkbaharla birlikte sezonumuzu açtık. Sezonumuzu açtık diyoruz ama bu dil alışkanlığı oldu. Biz de 12 ay sezon var biliyorsunuz. Biz misafirlerimize tüm cilt hastalıkları, romatizma, sporcu hastalıkları özellikle menisküs yırtıklarının tedavisi konusunda yardımcı oluyoruz. 43 derecelik termal suyumuzun şifası her şeyden önce böyle. Ormanın içerisindeyiz, doğa ile iç içeyiz. İşletmemiz 36 dönüm bir çam ormanı içerisinde bulunuyor. Sezona hızlı bir giriş yaptık, misafirlerimiz otelimizden memnun ayrılıyorlar. Otelimizden, suyumuzdan çok memnunlar. Termal ayağında Kütahyamızın yüz akı olmaya devam edeceğiz inşallah, bu yolda ilerliyoruz" diye konuştu.


Ustaoğlu, Ilıca’daki termal suyun romatizmal hastalıklar başta olmak üzere sporcu yaralanmaları ile iç ve dış menüsküs yırtıklarına şifa olduğunu sözlerine ekledi.



Kütahya, Türkiye’de kaplıca tatili için gidilebilecek 10 şehrinden birisi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Kuryeler ’Ata Emre’ için kornalarını çaldı Balıkesir’de motokuryeler, üniversite eğitimini sürdürürken bir zincir restoranda kuryelik yapan ve götürdüğü bir sipariş sonrasında defalarca kez bıçaklanarak öldürülen Ata Emre Akman (20) için kornalarını çaldı. Balıkesir’de bir zincir restoranda kurye olarak çalışan üniversite öğrencisi Ata Emre Akman, önünü kesen E.Ö. tarafından öldürüldü. Balıkesir’de faaliyet gösteren motosikletli kuryeler, Akman’ın öldürülmesiyle ilgili eylem yaptı. Balıkesir Hacıilbey Mahallesinde Şadırvan mevkiinde toplanan motosikletli kuryeler, Balıkesir sokaklarında kısa süreli tur attı. Grup adına konuşan Fatih Uçarcı şunları söyledi: “Bu akşam burada Ata Emre Akman kardeşimiz için toplandık. Dün akşamcı acı haber bizi fazlasıyla derinden yaraladı. Biz herhangi bir siyasi parti ya da her hangi bir markaya mensup değiliz. Burada birlik beraberlik açısından bir şeyler yapalım istedik. Kuryeliğin zorluklarını göstermek istedik. Umarım sesimizi bir nebze duyurabilmiş olabiliriz. Davulun sesi bazen uzaktan kolay gelebiliyor. Ama nitekim işin içine girdiğinizde, tamam evimize ekmek götürebiliyoruz ama çok zor şartlar altında çalışıyoruz ve önemsenmiyoruz. Bizi düşünmüyor ve hor görüyorlar. Umarım bu hepimize ders olur ve güzel günler yarınlar ülkemiz için hayırlara vesile olur. Allah yardımcımız olsun” dedi. Şehrin caddelerinde kornalarına basarak tur atan kuryeler daha sonra olaysız şekilde dağıldı.
Aksaray Alkolden ehliyetine el konuldu, “Nasıl yapacağız?” diye polise sordu Aksaray’da direksiyon başına alkollü geçen sürücü polislere yakalanıp ehliyetine el konulunca adeta hayrete düşerek, “Nasıl yapacağız?” diye polis memuruna gülerek sordu. 1.02 promil alkollü çıkmasına rağmen “Bir bira içtim” diyen sürücüye 6 bin 439 TL para cezası kesilerek ehliyetine 6 ay el konuldu. Olay, Kurtuluş Mahallesi Kurtuluş Caddesi üzerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerle birlikte uygulama yapan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Trafik Şubesi ekipleri şüphe üzerine 68 HK 292 plakalı hafif ticari aracı durdurdu. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen T.G. (40) isimli sürücünün tedirgin hal ve hareketlerinden alkollü olabileceği şüphesine kapılan trafik polisleri sürücüyü alkol kontrolünden geçirdi. Alkol muayenesinden geçirileceğini anlayan sürücü “1 bira içtim, devamı da olmayacaktı yani” diye muayeneden kurtulmak isterken, alkol metreye üflemesiyle 1.02 promil alkollü olduğu tespit edildi. Ceza işlemleri için polis otosu başına alınan alkollü sürücüye polis memurları tarafından bilgiler verildi. Polis memurunun, “Ehliyetinize 6 ay el konuldu. Bu süre zarfında araç kullanmayın” demesi üzerine adeta şoka giren alkollü sürücü ilginç bir cevap vererek, “Amirim ama ben esnafım. Nasıl yapacağız?” diye sordu. Ceza ve ehliyetine el konulmasından kurtulmak isteyen sürücü polis memurlarına uzun süre dil dökerken, “Vallahi ilk defa böyle bir şey başıma geliyor yemin ederim. Vallahi mahvoluruz amirim yapmayın gözünüzü seveyim” dedi. Alkollü sürücüye yasal sınırın üzerinde alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilirken ehliyetine ise 6 ay süreyle el konuldu. Araç sürücünün bir yakınına teslim edildi. Alkollü sürücü ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.