EĞİTİM - 16 Ocak 2026 Cuma 16:03

Kütahya’da 570 okuldaki 90 bin 373 öğrenci karne heyecanı yaşadı

A
A
A
Kütahya’da 570 okuldaki 90 bin 373 öğrenci karne heyecanı yaşadı

Kütahya’da 2025-2026 eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona ermesiyle 570 okuldaki 90 bin 373 öğrenci karne heyecanı yaşadı.


Karne dağıtımının ardından öğretmenlerle de bir araya gelen Vali Musa Işın, Türkiye’nin son 20 yılda eğitim altyapısı açısından önemli bir dönüşüm yaşadığını belirtti. Devletin, özellikle son yıllarda eğitim alanında çok ciddi yatırımlar gerçekleştirdiğini anlatan VAli Musa Işın, "Bugün ilimizde ve ülke genelinde okul binalarımızın büyük bir bölümü yenilenmiş durumda. Otuz yaşın üzerinde olan okul binalarımız artık oldukça az. Bu da eğitime verilen önemin somut bir göstergesidir" dedi.


Kütahya’da eğitimin ulaştığı kapsayıcı boyuta da dikkat çeken Vali Musa Işın, Kütahya genelinde toplam 570 okulda 90 bin 373 öğrencinin dönem sonu karne heyecanı yaşadığını ifade ederek, bu tablonun eğitime verilen değerin ve yapılan yatırımların en anlamlı karşılığı olduğunu ifade etti. Eğitimin yalnızca fiziki şartlarla sınırlı olmadığını ifade eden Vali Musa Işın, çağdaş eğitim anlayışının önemine dikkat çekerek, "Eğitimde yöntemler de en az binalar kadar kıymetlidir. Bugün karne dağıtımında gördüğümüz ilgi, emek ve yaklaşım, eğitimin insan odaklı bir anlayışla yürütüldüğünü göstermektedir" şeklinde konuştu.


Konuşmasının devamında ilkokul eğitiminin temel oluşturduğunu belirten Vali Musa Işın, "İlkokulda verilen eğitim, karakterin ve kişiliğin temelini oluşturur. Burada atılan sağlam temeller, ilerleyen yıllarda inşa edilecek başarıların başlangıcıdır. Sizler çok kıymetli bir eser ortaya koyuyorsunuz" diyerek öğretmenlere teşekkür etti.


Vali Musa Işın, eğitimin kalıcı ve dönüştürücü gücüne değinerek, "Eğitim ve öğretim, toplumların geleceğini belirleyen en önemli unsurdur. Bu nedenle yürüttüğünüz her çalışma son derece değerlidir. Emekleriniz için hepinizi tebrik ediyorum" sözleriyle konuşmasını tamamladı.


Programa, Milletvekilleri İsmail Çağlar Bayırcı, Mehmet Demir ile il protokolü üyeleri katıldı.



Kütahya’da 570 okuldaki 90 bin 373 öğrenci karne heyecanı yaşadı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli İsmini taşıyan üniversite kampüsünü kira artışı için dava etti Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi (KOSTÜ) ile kampüs binasının mülk sahibi Mehmet Şerif Kanık arasındaki kira artışı anlaşmazlığı yargıya taşındı. Konuyla ilgili yeni değerlendirmelerde bulunan Rektör Muzaffer Elmas, "5 yıl önce de ekspertiz değerine göre kiralama yapıldı. Bu süre zarfında her yıl resmi kira artışı yapılmıştır. Bunun üzerine ne oldu da beş yıl sonunda tekrar 15 kat kira artışı talep ediliyor?" dedi. Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’nin Başiskele’deki kampüsü için mal sahibi Mehmet Şerif Kanık, 15 kat kira artışı talep etmiş, üniversite yetkilileri ise bu talebin kabul edilmesinin mümkün olmadığını söyleyince Kanık dava açmıştı. Konuyla ilgili mülk sahibinden yapılan açıklamada, "Uzmanlar tarafından emsal çalışmalar yapılmış ve ortaya çıkan kira bedeli karşı tarafa iletilmiştir. Süreç halen ilgili mahkemeler nezdinde devam etmekte olup, yargı sürecine duyulan saygı gereği konuya ilişkin detaylı değerlendirme yapılmamaktadır. Eğitim faaliyetlerinin ve öğrencilerin öneminin bilinciyle hareket edilmekte olup, sürecin sağduyu ve hukuk çerçevesinde sonuçlanması temennimizdir" denildi. Konuyla ilgili yeni değerlendirmelerde bulunan Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ise talep edilen artış oranına tepki gösterdi. Sürece dair açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, şu ifadeleri kullandı: "5 yıl önce de ekspertiz değerine göre kiralama yapıldı. Bu süre zarfında her yıl resmi kira artışı yapılmıştır. Bunun üzerine ne oldu da beş yıl sonunda tekrar 15 kat kira artışı talep ediliyor? Ne olduğu açık, üniversitemizin 5 milyon dolar harcayarak yaptığı yatırım ve Know-How." "KOSTÜ bir ticarethane değildir" Ekspertiz sürecinin objektif ve hakkaniyetli verilere dayanması gerektiğini vurgulayan Rektör Elmas, açıklamasına şöyle devam etti: "Ekspertize objektif ve hakkaniyetli bilgi vermek lazım. Şöyle ki: Şurada ticari faaliyet gösteren ve 6 bin öğrenci okutan bir kurumun kirasını tespit et demek var; altı yıldır boş duran, üniversiteden başka bir kurumun kiralaması çok zor olan, okul iskanlı, 21 yıllık kira kontratı olan ve kiracının 5 milyon dolar harcayarak yaptığı tadilatı da göz önüne alarak değerleme yap demek var. İkisi farklı sonuçlar doğurur. Biz de ekspertiz yaptırdık. Gayet gerçekçi. Sonuçta yargıya intikal etmiş bir durum. Adalet en doğrusuna karar verir. Tekrar ediyorum, KOSTÜ bir ticarethane değildir. Cumhurbaşkanımızın talimat ve teveccühleriyle Kocaeli’ne gelmiştir. Vakıf zihniyetiyle yönetilmektedir. Mütevelli Heyet Başkanımız Dr. Talip Emiroğlu ile daha iyi eğitimle, daha fazla burslu öğrenci okutarak devlet büyüklerimizin itimadına layık olmaya çalışıyoruz. Bugün bin 200 öğrenciyi tam burslu okutuyoruz. Hedefimiz bu sayıyı her yıl artırmaktır. Gençlerin okuma hakkını sonuna kadar savunacağız, tüccarca yaklaşımlara fırsat vermeyeceğiz."