KÜLTÜR SANAT - 16 Şubat 2026 Pazartesi 11:36

Kütahyalı ressam Ahmet Yakupoğlu’nun "Bir Hezarfenin İzleri" sergisi

A
A
A
Kütahyalı ressam Ahmet Yakupoğlu’nun "Bir Hezarfenin İzleri" sergisi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ile Zeytinburnu Belediyesi iş birliğinde hazırlanan ve ressam Ahmet Yakupoğlu’nun eserlerinden oluşan "Bir Hezarfenin İzleri" adlı sergi, Kazlıçeşme Sanat’ta sanatseverlerle buluştu.


İstanbul’da açılan serginin törenine; Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Rektör Süleyman Kızıltoprak, Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, serginin küratörü Erkan Doğanay, üniversite ve belediye personeli, öğrenciler ile çok sayıda sanatsever katıldı. Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, serginin amacına ve önemine değinerek, Ahmet Yakupoğlu’nun Türk kültür ve sanatına çok yönlü katkılar sunmuş müstesna bir sanatçı olduğunu vurguladı. Yakupoğlu’nun eserlerinde Kütahya’nın sokakları, camileri ve evleri ile Boğaziçi’nin zarif yalılarının bir arada görülebildiğini ifade eden Kızıltoprak, sanatçının aynı zamanda minyatür, tezhip ve musiki alanlarında da iz bıraktığını belirtti. Kızıltoprak, Ahmet Yakupoğlu’nun örnek yaşamı ve ortaya koyduğu eserlerle sanat dünyasına rol model olduğunu dile getirerek, "Onun manevi huzurunda bu eserleri izlemek bizler için ayrı bir onur" dedi.



Kütahyalı ressam Ahmet Yakupoğlu’nun "Bir Hezarfenin İzleri" sergisi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Atletico Madrid ile PSG, Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale yükseldi UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçlarında Atletico Madrid, Barcelona’yı; PSG de Liverpool’u eleyerek yarı finale yükseldi. UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final turu rövanş maçları heyecanı yaşanıyor. Atletico Madrid, 2-0 kazandığı eşleşmenin ikinci maçında Barcelona’yı konuk etti. Lamine Yamal’ın 4. dakikada attığı golle öne geçen Barcelona, 24’te Ferran Torres ile farkı 2’ye çıkardı. Bu golden 7 dakika sonra Lookman, fileleri havalandırdı. İlk yarısı 2-1 tamamlanan müsabakanın ikinci yarısı da yüksek tempoda oynanırken, 79. dakikada Katalan ekibi 10 kişi kaldı. Eric Garcia, Sörloth’a yaptığı müdahale sonrası bariz gol şansını engellediği gerekçesiyle kırmızı kart gördü. Kalan dakikalarda iki takım da girdiği pozisyonlardan yararlanamazken, Diego Simeone’nin öğrencileri yarı finale yükseldi. Barcelona ise Devler Ligi’ne veda etti. Gecenin diğer mücadelesinde ise Liverpool ile Paris Saint-Germain, Anfield’da karşı karşıya geldi. İki ekip ilk yarıda girdiği pozisyonlardan sonuç çıkaramazken, Ousmane Dembele 72. dakikada PSG’yi öne geçiren gole imza attı. 28 yaşındaki forvet uzatma dakikalarında farkı 2’ye çıkaran golü kaydetti. Eşleşmenin ilk maçını da 2-0 kazanan Fransızlar, son 4 biletini almayı başardı. Arne Slot yönetimindeki Liverpool ise Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finalde elendi.