GÜNDEM - 18 Eylül 2025 Perşembe 11:15

Özel çocuklar ve aileleri Gediz’deki piknikte buluştu

A
A
A
Özel çocuklar ve aileleri Gediz’deki piknikte buluştu

Kütahya’nın Gediz ilçesi, özel çocuklar ve ailelerini bir araya getiren anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Gediz Belediyesi’nin ev sahipliğinde Adnan Menderes Yaşam Parkı’nda düzenlenen piknikte, Kütahya’dan gelen 54 kişilik özel çocuk kafilesi ile Gediz’den katılan 80 kişilik aile grubu buluştu. Toplamda 134 özel çocuk, aileleri ile birlikte unutulmaz bir gün geçirdi.


Özel bir çocuğa sahip olmak, aileler için sadece maddi değil, aynı zamanda manevi olarak da büyük bir mücadeleyi beraberinde getiriyor. Toplumsal farkındalığın yetersiz olduğu durumlarda, bu aileler genellikle sosyal hayattan izole olabiliyor, benzer durumdaki diğer ailelerle yeterince iletişim kuramayabiliyorlar. Bu durum, onların yalnızlık duygularını pekiştirebilirken, çocuklarının gelişimine en uygun ortamı oluşturma çabalarında da yalnız kalmalarına neden oluyor. Bu nedenle, bu tür ailelerin bir araya gelmesi ve birbirlerine destek olması büyük önem taşıyor.


Piknik etkinliğinin amaç ve önemini anlatan Kütahya Özel Eğitim ve Down Sendromlular Derneği Başkanı Mestan Koca, "2025 yılının Cumhurbaşkanlığı bünyesinde ’Aile Yılı’ ilan edilmesiyle beraber dernek olarak ’Mutlu Özel Çocuk Aileleri’ projemizi gerçekleştirdik. Pikniğimizdeki temel hedefimiz, özel çocuk ailelerimizi Gediz’de bulunan aileler ile buluşturmaktı. Bugün hep birlikte eğleneceğiz ve bu imkanları bize belediye hazırladı. Çocuklarımızın mutluluğuna şahit oluyoruz" dedi.


Gediz Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Sarı ise, "Kütahya’dan gelen Down sendromlu çocuklarımız ve aileleri ile birlikte Adnan Menderes Yaşam Parkı’nda piknik yapıyoruz. Kütahya’dan ve Gediz’den gelen ailelerimiz kaynaşıyor, burada güzel ve engelsiz bir gün geçirecekler. Bu imkanı sağladığı için Belediye Başkanımız Necdet Akel beye teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.


Bu gibi kaynaşma piknikleri, özel çocuk ve ailelerine paha biçilemez katkılar sunuyor. Bu etkinlikler, ailelerin benzer deneyimlere sahip diğer insanlarla tanışmasına, duygularını ve sorunlarını paylaşmasına imkan tanıyarak yalnızlık hissini kırıyor. Çocuklar içinse akranlarıyla bir araya gelme, özgürce oyun oynama ve sosyal becerilerini geliştirme fırsatı oluşturuyor. Bu buluşmalar, özel çocukların toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgularken, onların ve ailelerinin yüzlerinde tebessüm oluşturarak hayata daha umutla bakmalarını sağlıyor.



Özel çocuklar ve aileleri Gediz’deki piknikte buluştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Iğdır Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi Iğdır FK’de teknik direktör Kenan Koçak, Bodrum FK mağlubiyetinin ardından görevinden istifa etti. Koçak, kararını kulübün geleceği ve takımın önünü açma düşüncesiyle aldığını açıkladı. Iğdır FK’de teknik direktör Kenan Koçak ile yollar ayrıldı. Kulüpten yapılan açıklamada, Koçak’ın görevinden istifa ettiği bildirildi. TFF 1. Lig’de mücadele eden Iğdır temsilcisi, sahasında oynadığı maçta Bodrum FK’ye 3-2 mağlup olmuştu. Karşılaşmanın ardından teknik direktör Koçak görevinden ayrılma kararı aldı. Koçak, yayımladığı veda mesajında Iğdır FK’de geçirdiği 45 günlük sürenin kendisi için çok değerli olduğunu belirterek, ayrılık kararını kulübün geleceği ve takımın önünü açmak adına kendi isteğiyle aldığını ifade etti. Futbolda zaman zaman böyle kararların alınması gerektiğini dile getiren Koçak, bu adımın takım üzerinde olumlu bir etki oluşturmasını ve kulübün hedeflediği Süper Lig yolculuğuna katkı sağlamasını temenni ettiğini söyledi. Iğdır FK camiasına hizmet etmekten gurur duyduğunu belirten Koçak, kulübe ve taraftarlara başarı dileklerinde bulundu. Koçak son basın toplantısında; "Taraftarlar için üzgünüm, şehir için üzgünüm, başkanımız için üzgünüm. Ne bu başkan, ne bu taraftar ne de bu şehir bu skoru hak ediyor. O yüzden söyleyecek bir şey yok. Bu maçta mağlup olmamız tamamen yaptığımız bireysel hatalardandır. Başka bir anlatımı da olamaz çünkü her şey göründü. O yüzden üzgünüz, tekrardan özür diliyoruz." ifadelerini kullanmıştı.
Elazığ Elazığ’da yüzlerce kişi aynı anda halay çekti: O anlar böyle görüntülendi Elazığ’da bu yıl 23. kez düzenlenen "Geleneksel Sahur Halayı", gece saat 23:23’te Cumhuriyet Meydanı’nda büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Etkinliğe genci ve yaşlısıyla yoğun katılım sağlanırken yüzerlerce kişi aynı anda halay çekti. O anlar böyle görüntülendi. Elazığ’da her yıl Ramazan ayının son haftasında düzenlenen geleneksel sahur halayının 23’üncüsü, gece saat 23:23’te Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti. Bu yıl da yüzlerce vatandaşın akın ettiği etkinlikte meydan tıklım tıklım doldu. Genci ve yaşlısıyla her kesimden vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği sahur halayında o özel anlar, havadan görüntülendi. Üniversite Mahallesi Muhtarı Hakan Ergün ve ekibinin öncülüğünde düzenlenen organizasyonda yüzlerce kişi aynı anda halay çekerken, ortaya renkli görüntüler çıktı. AK Parti Elazığ İl Başkanı Sencer Selmanoğlu da meydana gelerek vatandaşlarla halay çekti. Meşaleler eşliğinde çekilen halayı vatandaşlar cep telefonu kamerası ile kayda aldı. "Hemşerilerimizin sıcak samimiyeti bu havayı ısıtıyor" Programa katılımın her geçen yıl artmasından duyduğu memnuniyetini dile getiren Başkan Selmanoğlu, Ramazan’ın son haftasında hemşehrileriyle bir arada olmanın ayrı bir anlamı olduğunu vurgulayarak, "Birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma ruhunu en güzel şekilde yaşadığımız Ramazan ayının artık son haftasına geliyoruz. Bu geleneksel 23:23 sahur halayında hemşerilerimizle bir aradaydık. Soğuk bir hava ama hemşerilerimizin sıcak samimiyeti bu havayı ısıtıyor. Biz Ramazan ayı boyunca hemşerilerimizle sürekli bir arada olduk. İnşallah son haftayı da aynı duyguyla geçireceğiz. Rabbim her birimizi sağlık, sıhhat ve afiyet içinde bayrama eriştirsin İnşallah, diyorum" dedi.