EĞİTİM - 01 Aralık 2025 Pazartesi 10:19

Rektör Kızıltoprak, ’Siyasi Tarih Dersi’ni Mustafa Hakkı Yeşil Kütüphanesi’nde işledi

A
A
A
Rektör Kızıltoprak, ’Siyasi Tarih Dersi’ni Mustafa Hakkı Yeşil Kütüphanesi’nde işledi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencileriyle birlikte Kütahya Belediyesine bağlı Mustafa Hakkı Yeşil Kütüphanesi’ni ziyaret ederek, Siyasi Tarih dersinin bir bölümünü burada gerçekleştirdi.


Öğrencileriyle kütüphanedeki eserleri inceleyen Prof. Dr. Kızıltoprak, ders kapsamında kütüphanelerin ortaya çıkış sürecini, tarihi gelişimini ve geçmişten günümüze dünyanın en önemli kütüphanelerini anlattı. Ayrıca kütüphanelerin dünya siyasetindeki rolü ve politikaları nasıl etkilediğine dair değerlendirmelerde bulundu.


Kütüphanede gerçekleştirilen ders, öğrencilere farklı bir öğrenme ortamı sunarken, bilgi merkezlerinin tarih ve siyaset bilimi açısından taşıdığı önemi de pekiştirdi.


Ziyaretin sonunda Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, misafirperverliklerinden dolayı Mustafa Hakkı Yeşil Kütüphanesi çalışanlarına teşekkür etti.



Rektör Kızıltoprak, ’Siyasi Tarih Dersi’ni Mustafa Hakkı Yeşil Kütüphanesi’nde işledi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Isparta’da dağlık alanda yanmış aracın kenarında başsız erkek cesedi bulundu Isparta’nın Keçiborlu ilçesine bağlı Aydoğmuş köyünde dağlık alanda, yanmış bir aracın yakınında bir şahsın cansız bedeni bulundu. Cesedin ise kafa kısmının olmadığı tespit edildi. Ölen kişinin köyde yaşayan bir çobana ait olduğu belirlenirken, Isparta Valiliği, "Vahşice işlendiği değerlendirilen cinayetin aydınlatılması ve faillerinin yakalanmasına yönelik çalışmalar tüm birimlerimiz tarafından kararlılıkla ve aralıksız şekilde sürdürülmektedir" açıklamasını yaptı. Olay, sabah saatlerinde Isparta’nın Keçiborlu ilçesine bağlı Aydoğmuş köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, dağlık alanda yanmış bir aracın yakınında hareketsiz yatan bir kişiyi gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekiplerin yaptığı incelemede, baş kısmı olmayan bir erkek cesedi olduğu tespit edildi. Yapılan araştırmada cesedin, köyde kayıp olarak aranan 39 yaşındaki çoban Ferdi Özdemir’e ait olduğu belirlendi. Yakınlarının bölgeye getirilerek teşhis yapmasıyla kimlik doğrulandı. Jandarma ekipleri, Özdemir’in başının gövdesinden ayrıldığını tespit ederken, bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı. Ferdi Özdemir’in cenazesi, olay yerindeki incelemelerin ardından otopsi için morga kaldırıldı. Bir önceki akşama ait görüntüler ortaya çıktı Öte yandan, Özdemir’in olaydan önceki son görüntüleri de ortaya çıktı. Özdemir’in dün saat 19.55 sıralarında köyde bir markete girerek alışveriş yaptıktan sonra marketten ayrıldığı görüldü. Geceyi dağda geçirdiği belirlenen Özdemir’in ölümüne ilişkin araştırmaların sürdüğü kaydedildi. "Vahşice işlendiği değerlendirilen cinayet" Isparta Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "5 Aralık 2025 tarihinde Keçiborlu ilçemize bağlı Aydoğmuş köyünde yanmış bir aracın yakınında F.Ö. isimli vatandaşımızın vücut bütünlüğü bozulmuş cansız bedeni bulunmuştur. Vahşice işlendiği değerlendirilen cinayetin aydınlatılması ve faillerinin yakalanmasına yönelik çalışmalar tüm birimlerimiz tarafından kararlılıkla ve aralıksız olarak sürdürülmektedir. Adli tahkikat, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çok yönlü şekilde devam etmektedir. Faillerin en kısa sürede yakalanıp adalete teslim edileceğinden kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.