YEREL HABERLER - 20 Nisan 2012 Cuma 17:53

MALATYASPOR U-19 TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA HAZIRLANIYOR

A
A
A
MALATYASPOR U-19 TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA HAZIRLANIYOR

Malatya Amatör Futbol Ligi takımlarından Malatyaspor, Mayıs ayında yapılacak U-19 Türkiye şampiyonasına hazırlanıyor.
Sıkıntılı günler geçiren Malatyaspor, U-19 Türkiye şampiyonası hazırlıklarını antrenörler Ahmet Tataroğlu ve Hüseyin Ökke yönetiminde sürdürüyor.
Şampiyona hazırlıkları çerçevesinde Polis Okulu Spor ile bir hazırlık maçı yapan sarı kırmızılı takım, karşılaşmayı 3-1 kazandı. Takımın Antrenörü Ahmet Tataroğlu, şampiyonaya en iyi şekilde hazırlandıklarını söyledi. Tataroğlu, şampiyonada Malatya`yı en iyi şekilde temsil etmek istediklerini belirterek, "Yaptığımız hazırlık maçında futbolcularımızın eksiklerini ve performans durumlarını görme fırsatı bulduk. Şampiyonaya kadar iki hazırlık karşılaşması daha yapmayı düşünüyoruz. Bu hazırlık maçlarıyla tüm
eksikliklerimizi giderip Türkiye Şampiyonasında Malatya`yı en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz" dedi.
Öte yandan 6 sezondur Malatyaspor alt yapısında yer alan 1994 doğumlu Kerem Özdemir`in birkaç takımın teknik sorumluları tarafından izlendiği belirtildi. Özellikle BAL Ligi`nde Malatyaspor formasıyla gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken genç futbolcunun, U-19 Türkiye şampiyonasının ardından transfer durumunun netleşeceği öğrenildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana 18 yıllık gelenek bozulmadı, çocuklar bu bayramda da harçlıklarını aldı Adana’nın Kozan ilçesinde bir vatandaşın, 2006 yılından bu yana geleneksel hale getirdiği çocuklara bayram harçlığı dağıtımı etkinliği bu bayramda da gerçekleşti. Her Ramazan ve Kurban Bayramı’nın ikinci günü saat 14.00’da çocuklarla bayramlaşma etkinliği gerçekleştiren Ali Baysal ve eşi Zeycan Baysal, çocuklara bayram harçlığı dağıttı. Kurban Bayramı’nın ikinci gününde ailenin evine bayramlaşmak için gelen çocuklar Ali amcaları ve Zeycan teyzelerinin ellerini öperek bu bayram da harçlıklarını aldı. 300’ün üzerinde çocuğun katıldığı bayramlaşma etkinliğinde renkli görüntüler ortaya çıktı. 18 yıldır bu geleneği devam ettirdiklerini söyleyen Ali Baysal, "Dini bayramların ikinci günleri saat 14.00’te mahallemizde böyle bir gelenek oluştu. Çocukların anlatacakları anıları oluyor. Çocuklar mutlu oluyor biz de mutlu oluyoruz. Ben çocuklarımızı her bayramda görünce mutlu oluyorum. Ömrümüz yettiği kadar bu geleneği devam ettireceğiz. Çocuklarımız zaten alıştılar her bayramın ikinci günü evimize geliyorlar. Bu da bizleri ayrıca mutlu ediyor” dedi. Zeycan Baysal ise, “2006 yılından bu yana geleneğimiz devam ediyor. Ramazan ve Kurban Bayramı’nın ikinci günü saat 14.00’da bu geleneğimizi sürdürüyoruz. Onların gözündeki mutluluğu görmek bizleri de mutlu ediyor. Çok mutlu oluyoruz. Güzel şey çocuk sevindirmek” diye konuştu.
Antalya Abdal Musa Anma Etkinlikleri 40. kez düzenlenecek Antalya Büyükşehir Belediyesi, Elmalı Belediyesi, Tekke Köyü Abdal Musa Kültürünü Araştırma ve Yaşatma Derneği iş birliği ile Abdal Musa Anma Etkinlikleri 21-22-23 Haziran’da Elmalı ilçesi Tekke Mahallesi’nde gerçekleştirilecek. 19. Uluslararası 40. Ulusal Abdal Musa Anma Etkinlikleri, 21 Haziran Cuma günü Elmalı Tekke Mahallesi’nde saat 12.00’de Türbe Ziyareti ile başlayacak. 3 gün sürecek etkinlikler kapsamında aşıklar yarışması, cem ve semah gösterileri ile konserler olacak. Erdal Erzincan konser verecek 21 Haziran Cuma akşamı Amfi Tiyatro’da 19.30’da Grup Yarenler konseri ile başlayacak gecede 20.00’de Cemil Per ve Doğuhan Karasu, 20.30’da Özde Semah Ekibi Gösterisi, 21.00’de İbrahim Pala & Orhan Güray Konseri, 21.30’da Ergün Efe Konseri, 22.00’de Nurtepe Cem Evi Semah Ekibi Gösterisi, 22.30’da Eylül Deniz Çelebi Konseri yer alacak. Abdal Musa Anma Etkinliklerinin ilk günü saat 23.00’te halk müziğinin güçlü sesi Erdal Erzincan konseri ile sona erecek. Bağlama ustası Erdal Erzincan bağlamasından dökülen nağmelerle yüreklere dokunacak. Türkülerle dolu etkinlik Abdal Musa Anma Etkinlikleri’nin ikinci gününde de türbe içinde cem ve semahlar yapılacak. Saat 15.00’te ise Kültür Binası Toplantı Salonu’nda panel gerçekleştirilecek. Anma etkinliklerinin resmi açılışı 22 Haziran Cumartesi günü saat 19.00’da amfi tiyatroda saygı duruşu, İstiklal Marşı ve protokol konuşmaları ile gerçekleşecek. Saat 20.10’da Abdal Musa Semah Ekibi’nin ardından 20.40’ta Sevcan Ezgi Konseri, saat 21.10’da Kültür Bakanlığı Korosu saat 21.40’ta Alevi Bileşenleri Semah Ekibi, saat 22.10’da Eren Özütemiz Konseri, 22.40 da Karacaahmet Semah Ekibi Gösterisi gerçekleşecek. Etkinliklerin 2. Günü saat 23.10’da Özlem Özdil konseri ile sona erecek. 19. Uluslararası 40. Ulusal Abdal Musa Anma Etkinlikleri 23 Haziran Pazar günü saat 11.00’de türbe ziyareti ve uğurlama töreni ile sona erecek.