POLİTİKA - 29 Mart 2017 Çarşamba 16:52

Bakan Tüfenkci: "Türkiye’nin rantını yiyenler ’eski sistem devam etsin’ diyor”

A
A
A
Bakan Tüfenkci: "Türkiye’nin rantını yiyenler ’eski sistem devam etsin’ diyor”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Türkiye’nin rantını yiyenler ’eski sistem devam etsin’ diyor.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Türkiye’nin rantını yiyenler ’eski sistem devam etsin’ diyor. Ama benim çiftçim, esnafın, köylüm, sistem değişsin, yeni bir Türkiye kurulsun, üreten, dünyayla rekabet eden bir Türkiye olsun istiyorlar" dedi.


AK Parti Malatya İl Teşkilatı tarafından gerçekleştirilen referandum çalışmalarına katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Yazıhan ilçesini ziyaret etti. İlçe girişinde Cirit ekibi tarafından coşkuyla karşılanan Bakan Tüfenkci daha sonra Duracasu Mahalesi’nde vatandaşlarla buluştu. Tüfenkci, yeni Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi hakkında bilgi verdi ve 16 Nisan’daki halk oylamasında destek istedi.


Burada konuşan Tüfenkci, bir yandan terörle mücadele ederken bir yandan da Türkiye’yi büyütmeye devam ettiklerini, bunun için de gece gündüz demeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülkeyi kalkındırmak, daha fazla yatırım yapabilmek için çabaladıklarını söyledi.


Tüfenkci, Türkiye’yi büyütmek istediklerini belirterek, "Geldiğimiz nokta itibarıyla Türkiye’nin bir sıçrama yapması lazım. Yeni bir hikaye, yeni bir depara, atağa kalkması lazım. Sistemin arızalarıyla bu milletin uğraşmaması lazım. Enerjimizi, sermayemizi birbirimizle uğraşarak değil ülkeyi büyüterek yapmamız lazım. Onun için de 16 Nisan’da Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçmemiz lazım” şeklinde konuştu.


Bakan Tüfenkci, 16 Nisan’ın önemine dikkati çekerek, bunun bir parti melesi değil memleket meselesi olduğunu söyelerek, ”Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafya kolay bir coğrafya değil, Bu coğrafyada var olmak istiyorsak güçlü olmamız, güçlü meclislerimiz, yönetimlerimiz, liderlerimizin olması lazım. Avrupa’ya bakınız, sanki seçim Avrupa’da oluyor. Türkiye’de olan seçime Avrupalılar ’hayır’ kampanyası yapıyor. Çünkü artık Türkiye’de ’efendim diplomasisinin’ yerine karşılıklı oturarak, konuşarak ülke çıkarlarını koruyan bir hükümet var da onun için. Eskiden ’baş üstüne’ diyen fasoncu bir Türkiye’nin yerini gerçekten patron bir Türkiye alacağı için hepsi endişeleniyor. Terör örgütleri de bu yüzden endişeleniyorlar. Eski sistemin devamından yana olanlar da artık Türkiye’yi maniple edemeyecekleri, provokasyonlar gerçekleştiremeyecekleri için ’hayır’ diyorlar. Eski Türkiye’nin devamından yana olanlar ’hayır’ diyor. Bu sistemin açıklarından, boşluklarından faydalanarak zengin olanlar, Türkiye’nin rantını yiyenler ’eski sistem devam etsin’ diyor. Ama benim çiftçim, esnafın, köylüm, sistem değişsin, yeni bir Türkiye kurulsun, üreten, dünyayla rekabet eden bir Türkiye olsun istiyor" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Manisa’da pedallar 19 Mayıs için çevrildi MANİSA (İHA) – Gençlik Haftası ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Manisa’da bisiklet turu düzenlendi. Vali Enver Ünlü ve protokol üyeleri de bisiklet turuna katılarak, vatandaşlarla birlikte pedal çevirdi. Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan ve şehir merkezinde atılan tur sonrası yine aynı meydanda sona eren bisiklet turuna katılanlar ellerinde Türk bayraklarıyla marş eşliğinde bisiklet sürdü. Bisiklet turuna Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, daire müdürleri, STK temsilcileri, profesyonel bisiklet grupları ve bisikletiyle gelen vatandaşlar katıldı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Vali Ünlü, “Bugün Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 105 yıl önce Samsun’dan yaktığı bağımsızlık meşalesini gençlerimiz ile birlikte temsili olarak bütün Manisa caddelerinde dolaştıracağız. Bu bir yarışma değil önemli olan burada başlayıp tekrar parkuru burada bitirmek. Tüm katılımcılara valilik olarak katılım belgesi vereceğiz. Hep beraber şehrimizi bayram havasına sokacağız. Şehzadeler şehri Manisa’mızda vatandaşlarımız ile birlikte 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayacağız. Yarın da saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk koyma töreniyle etkinliklerimiz başlıyor. Çok güzel bir programımız var. Tüm Manisalıları bayraklarıyla birlikte etkinliklerimize katılmaya davet ediyorum” dedi.
Aydın Başkan Kaya’dan İncirliova’ya ikinci TOKİ müjdesi İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, ilçeye ikinci TOKİ konutlarının yapılacağını müjdeledi. AK Parti İncirliova İlçe Başkanlığı tarafından Kültür Park’ta gazetecilere kahvaltı verildi. Kahvaltıya katılan İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, İncirliova’yı güzel günlerin beklediğini söyledi. Başkan Kaya, ikinci TOKİ konutlarının İncirliova ilçesinde yapılacağını belirterek, "İkinci TOKİ’yi en kısa zamanda İncirliova’ya kavuşturacağız. Projesi hazır. Yazıdere Mahallesi’ne TOKİ’nin yapılmasını vatandaşlar istiyor. Yazıdere Mahallesi’nin girişinde sağ tarafta 96 dönüm bir arazi var. Eğer köylüler kabul ederse isterlerse biz de oraya TOKİ yapılması için talepte bulunacağız, inşallah kabul edilir. İncirliova gelişen bir yer. Yazıdere güzel bir yer TOKİ tam yapılacak bir alan" dedi. Mecliste çoğunluğun CHP’de olmasına ilişkin de konuşan ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Kaya, “Bizden iki üye fazlalar. Hiç önemli değil. Memleketin hayrına ben ne getirirsem, evet kullanırlar. Ret kullanırsalar da kendileri bilirler” dedi. Seçim çalışmalarında destek veren herkese tekrar teşekkür eden Başkan Kaya; “Siyaset bizim için bitmiştir. Seçildiğimiz günden bugüne rozetimizi çıkardık, İncirliova’da herkesin belediye başkanıyız. 5 yılda yapamadığımız hizmetleri, Allah nasip ederse ikinci beş yılımızda devletimizin ve milletvekillerimizin desteği ile en güzel şekilde yapacağız. Şu anda hizmetlerimizi yapıyoruz. Önemli olan işlerimizi gerçekleştireceğiz. Onları gerçekleştirdikten sonra İncirliova’da çok bir şey isteyen yok. İncirliova güzel ve yaşanılabilir bir şehir” ifadelerini kullandı. Kahvaltıya İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, İlçe Başkanı Mehmet Yüzbaşıoğlu ve yönetimi katıldı.
İstanbul Sultangazi’de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu Sultangazi’de daha önceden aralarında husumet oldukları öğrenilen 2 grup trafikte birbirleriyle karşılaştı. Sözlü tartışma sonrası birbirleriyle silahlı kavgaya tutuşan gruptan 3 kişi yaralandı. Kavga esnasında bir kişinin silahla vurulduğu o anlar cep telefonu kamerası ile kaydedildi. Olay, saat 14.00 sıralarında Sultangazi İsmetpaşa Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre daha önce aralarında husumet oldukları öğrenilen 2 grup Mahmutbey yolu üzerinde karşılaştı. Sözlü tartışma yaşayan grup arasında daha sonra silahlı kavga çıktı. Silahların kullanıldığı kavgada İ.S., M.S., M.K., yaralandı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından yaralanan 3 kişi ambulans ile çevredeki hastanelere kaldırıldı. Olay yerine gelen polis ekipleri trafiği durdurarak bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Olaya karışan 2 kişi A.A., ve O.T., kişi ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Silahlı vurulduğu anlar kamerada Öğlen saatlerinde meydana gelen olayda, aralarında husumet bulunan 2 grup trafikte birbirleriyle karşılaştı. Kısa sürede sözlü tartışmanın silahlı kavgaya dönüştüğü o anlar bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedildi. Görüntülerde tartışan 2 kişiden birinin silahla vurulduğu ve sonrasında yere düştüğü görülüyor. Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından yol yeniden araç trafiğine açıldı. Olayla ilgili inceleme sürüyor.
İzmir Eline ne geçirdiyse pencereden attı, mahalleli canını zor kurtardı İzmir’de psikolojik sorunları olduğu iddia edilen bir kişi, oturduğu apartmanın 6’ıncı katındaki balkonundan eline ne geçirdiyse aşağıya attı. İnşaat malzemesi, cam kavanoz gibi birçok eşyayı aşağıya atan ve mahalleliyi canından bezdiren şahıs gözaltına alınırken, canını zor kurtaran komşular duruma isyan etti. Şahıs hakkında ise aynı suçtan 6 kez işlem yapıldığı ortaya çıktı.Olay, Karabağlar ilçesi Ulu Önder Caddesi’ndeki İlkay Apartmanında meydana geldi. 6. kattaki dairede yalnız yaşayan ve psikolojik sorunları olduğu öne sürülen Tolga. E. (50), eline aldığı cisimleri küfür ederek evinin balkonundan aşağı fırlatmaya başladı. Evde bulunan inşaat malzemesi, cam kavanoz gibi çok sayıda eşyayı balkondan aşağıya atan Tolga E., ortalığı birbirine kattı. Tolga E.’nin attığı cisimler çevredeki araçlarda hasar oluştururken, mahalleli canını zor kurtardı. Durumun bildirilmesi üzerine polis ekipleri bölgeye gelerek şahsı gözaltına aldı. Komşular ise duruma isyan etti. Defalarca aynı şeyin yaşandığını ifade eden komşular, Tolga E.’den şikayetçi oldu. Tolga E.’nin küfür ederek çevreye eşya fırlattığı anları cep telefonu kamerasına kaydeden mahalle sakinleri, şahıs hakkında artık önlem alınmasını istedi.“1 senedir bu kişiyle uğraşıyoruz”Tolga E.’nin oturduğu apartmanın altında emlakçılık yapan Dilek Çelimli, “Biz 1 senedir bu kişiyle uğraşıyoruz. Defalarca karakola, adliyeye suç duyurusunda bulunduk. Olay onun oturduğu evin alt katını kiraya vermemizle başladı. Kiraya verince ‘ben buraların ağasıyım, aldığınız kaporayı bana getireceksiniz’ dedi. Ben de ‘hangi sıfatla sana aldığım komisyonu vereceğim?’ dedim. Biz bu adamı buradan kovaladık. ‘Haraç mı istiyorsun?’ dedik. O da bize ‘evet haraç istiyorum’ dedi. Bizi ölümle tehdit etmeye başladı. Benim psikolojim bozuldu” diye konuştu.“Can güvenim yok, sopayla oturuyorum”Can ve mal güvenliğinin tehlikede olduğunu ifade eden Çelimli, “Ben defalarca savcılığa gittim, orada ağladım. ‘Lütfen durum çok ciddi’ dedim. Benim can güvenim yok. Sopayla oturuyorum. Lütfen bana bir yol göstersinler” cümlelerini aktardı.Çelimli ayrıca, Tolga E.’nin daha önce babasını darp ettiği gerekçesiyle hapis yattığını iddia etti.“Gerekli ceza verilsin”Diğer mahalle sakini Tarık Cumalioğlu da, Tolga E.’nin arabaların üzerine kavanoz fırlattığını ve birkaç gündür eve polis ekiplerinin gelip gittiğini aktardı. Sözlerini sürdüren Cumalioğlu, “Gözaltına alınıyor, sonra tekrar serbest bırakılıyor. Alttaki komşuyu rahatsız ediyor, insanlara küfür ediyor. Sopayla alt komşusunun balkonuna vuruyor. Eline ne geçiyorsa atıyor, bağırıyor. Bu adamı gelsinler, götürsünler. Gerekli bir ceza verilsin” şeklinde konuştu.Dünde gözaltına alınıp adli kontrol kararı verilmiş: 6 kez işlem yapıldıBetül Akbulut ise şunları söyledi:“Biz artık bıktık; şişeler atıyor, küfür ediyor, insanlara saldırıyor. Eline ne geçerse atıyor. Bugün şişeler attı ve iki tane araba hasar gördü. Herkes ondan artık bıktı. Perşembe gecesi 10’da polisler aldı götürdü. Dün de öğleden sonra bıraktılar ve tekrar eve geldi. Bugün sabahtan yine fırlatmaya başladı.”Gözaltına alınan şahsın sorgusu sürerken, dün ise aynı olaydan dolayı şahsın gözaltına alındığı, adliyeye sevk edildiği ve mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi. Şahıs hakkında aynı olaydan tam 6 kez işlem yapıldığı; ama sonuçsuz kaldığı da belirtildi.