YEREL HABERLER - 25 Haziran 2017 Pazar 16:07

Darende’de bayramlaşma töreni

A
A
A
Darende’de bayramlaşma töreni

Darende Belediyesi tarafından Ramazan Bayramı nedeniyle bayramlaşma programı düzenlendi.

Darende Belediyesi tarafından Ramazan Bayramı nedeniyle bayramlaşma programı düzenlendi.


Belediye sosyal tesislerinde düzenlenen ve ev sahipliğini Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser’in yaptığı bayramlaşma törenine, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Başçavuş Özkan Topal, Emniyet Müdür Vekili Mehmet Yıldız, eski belediye başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Bayramlaşma töreninde bir konuşma yapan Başkan Eser, Ramazan Bayramını hep birlikte huzur ve güven içerisinde yaşamanın mutluluğu içerisinde olduğunu ifade ederek bayramların toplumdaki kaynaşmaya vesile olduğuna dikkat çekti. Darendelinin her zaman devletinin yanında olduğunu belirten Eser, “Terör bağlantılı hiçbir Darendeli bulamazsınız. Darendeliler her zaman milliyetçiliğini, muhafazakarlığını her zaman korumuştur” dedi.


AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz ise Darende’de bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek herkesin bayramını tebrik etti.


Çocukluğunun bir kısmının Darende’de geçtiğini ifade eden Boyraz, “İstanbul’da da her zaman Darendeli hemşehrilerimizle buluşuyoruz. Dolayısıyla Darendelilerle olan gönül bağımız bugün olduğu gibi sonsuza kadar devam edecektir.” şeklinde konuştu.


Darende’nin manevi iklimin doruğa çıktığı bir ilçe olduğunu söyleyen Boyraz, “Bir Ramazan ayını daha geride bıraktık. Tabi bu süreçte bazen olumsuz haberlerde oluyor. Yine yaklaşık 5-6 aydır terörle mücadele kapsamında canını gözünü kırmadan veren vatan evlatlarımıza, şehadet şerbeti içen şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz mekanları cennet olsun.” diye konuştu.


Bayramlaşma programı sonrasında Başkan Dr. Süleyman Eser ve İstanbul Milletvekili Osman Boyraz yapımı süren hukümet konağı, Darende belediyesi tarafından açılan sanat atölyesi ve Günpınar şelalesini de ziyaret etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Fatma Şahin’nden 19 Mayıs mesajı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Şahin, mesajında gençlere, “Bu ülkenin sizlerin her birinizin enerji dolu, olumlu, hevesli, heyecanlı, yeniliklerin farkında, inançlı ve mücadeleci karakterlerine her zaman ihtiyacı var" diyerek seslendi. Şahin mesajının devamında, "Sevgili gençler, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nızı en içten dileklerimle kutluyorum. Bu kadim gün Milli Mücadelenin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 105’inci yıldönümünde bir ülkenin varlığında genç neslin ne derece önemli olduğunu bize bir kez daha coşku ile hatırlatıyor. Bu ülkenin dününde, bugününde ve istikbalinde sizlerin her birinizin enerji dolu, olumlu, hevesli, heyecanlı, yeniliklerin farkında, inançlı ve mücadeleci karakterlerinin izleri var. Siz her biriniz bir başka güzelliğe ilham olduğunuz kadar, o güzelliğin hayata geçmesi için de yol arkadaşımız, iş ortağımız, fikir kaynağımızsınız. Ömür boyu öğrenerek devam ettiğimiz bu dünya yolunda gençler kadar genç kalabilen, hayatın akışına ritmine uyum sağlamış her bir bireyin de bayramıdır bugün. Ülkemizin, kentimizin, hanemizin gençlik ruhuna her daim ihtiyacı var. Bu nedenle büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa etme heyecanımızı sürekli canlı tutmak için gençlerimizi tüm alanlarda destekliyor, onlara her türlü imkânı ve fırsatı veriyoruz. Gaziantep’imizde onlara her alanda fırsatlar oluşturmaya, dahillerinde yönetim anlayışımızla ilerlemeye önem gösteriyoruz. Kentimiz bu anlamda bir gençlik şehri, genç şehir. Bizim yönetim modelimiz Gaziantep Modeli’nin baş aktörü gençlerimiz. Sunduğumuz her imkanı duyduğumuz gururlu anlara çeviren, güçlerini ardımızda, yanımızda hep hissettiğimiz gençlerimiz için yapacak daha çok şeyimiz var. Bu anlamda Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun emanetçileri gençlerimizin, Cumhuriyetimize, ülkemize, demokrasimize, ulusal egemenliğimize, geleceğimize sahip çıkacağına olan güvenimiz tamdır. Bu düşüncelerle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını tekrar kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarını saygıyla ve vefa ile anıyorum" ifadelerine yer verdi.
Samsun Samsun tramvayları 19 Mayıs’a özel giyindi Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin gözde ulaşım araçları olan tramvaylar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusuna özel olarak giydirildi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, bu özel günün gençlere ve tüm Türk milletine armağan edilen en önemli adım olduğunu belirterek, "Bu özel günün coşkusunu şehrimizin her yerinde hissettirmek için çalışıyoruz" dedi. Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin sokak ve caddeleri 19 Mayıs’ın tarihî önemini yansıtan bayraklar ve afişlerle donatılırken, bazı tramvaylar da bu coşkuya ortak olmak için özel olarak tasarlandı. Türk bayrağı motifleriyle 19 Mayıs ruhunu yansıtan tramvaylar, şehrin her köşesinde büyük beğeni topluyor. 19 Mayıs coşkusu sadece tramvaylarda değil, şehrin dört bir yanında düzenlenen etkinliklerle de sürüyor. Gençlerin ve tüm vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen spor etkinlikleri, konserler, sergiler, gösteriler ve birbirinden farklı etkinlikler ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, güneşin doğduğu şehir Samsun’da büyük bir coşku ile kutlanmaya devam ediyor. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın şehrin dört bir tarafında büyük bir coşkuyla kutlandığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin kıvılcımının ateşlendiği, gençliğe olan güvenin ve geleceğe olan inancın simgesi olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Bu özel günde, şehrimizin her köşesinde, tüm renkleriyle ve heyecanıyla bayram havası esiyor. Tramvaylarımızın özel olarak giydirilmesi de bu kutlu günün anlamına ve önemine vurgu yapmanın bir ifadesidir. Türk bayrağının gururunu taşıyan tramvaylarımız, şehrimizin dört bir yanında gezen herkesin gözlerini kamaştırıyor ve 19 Mayıs ruhunu yeniden hissettiriyor” diye konuştu.