SPOR - 12 Eylül 2017 Salı 15:47

Yeni Malatyaspor’dan Başkan Çakır’a stat teşekkürü

A
A
A
Yeni Malatyaspor’dan Başkan Çakır’a stat teşekkürü

Yeni Malatyaspor Kulübü bir açıklama yaparak, stat konusundaki tutumundan dolayı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür etti.

Yeni Malatyaspor Kulübü bir açıklama yaparak, stat konusundaki tutumundan dolayı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür etti.


Temeli 2012 yılında atılmasına rağmen çeşitli tarihlerde çalışma takviminde yaşanan aksaklıklardan dolayı henüz futbol müsabakalarına açılamayan Malatya Stadyumu’nda, Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü yol çalışmaları tamamlandı.


İzleyici kapasitesi 27 bin 44 olan Malatya Stadyumu’na yapılan alternatif yollar tamamlanırken, kara yollarının yapımını sürdürdüğü yonca kavşakta ise bağlantı yollarının hazır duruma getirildiği ifade edildi.


Süper Lig’in 5. haftasında Malatya’da oynanacak Evkur Yeni Malatyaspor-Bursaspor müsabakasında kapılarını açması planlanan stadyumun Passolig de dahil olmak üzere belirlenen eksiklerinin tamamlandığı ifade edildi.


30 bin metre kablo kullanarak, 400 kamera ve 20’ye yakın turnikenin aktif hale getirildiği statta son kontrollerin perşembe günü yapılacağı ve ardından nihai kararın verileceği belirtildi.



Başkan Çakır’a teşekkür


Bu arada Yeni Malatyaspor Kulübü’nün sosyal medya hesabından bir açıklama yapılarak, stat konusundaki tutumundan dolayı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür edildi.


Yazılı açıklamada, “Yeni Malatyaspor’umuzun onursal başkanı Sayın Ahmet Çakır’a stadın eksikleri ve yollarının tamamlanması noktasında ortaya koyduğu yoğun gayret ve TFF’ye de bir an önce eksikleri gidermesi için yaptığı baskı ve çabasından dolayı teşekkürlerimizi sunarız” ifadeleri kullanıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.