ÇEVRE - 23 Ekim 2017 Pazartesi 16:45

Malatya’ya 9 ayda 662 kilometrelik altyapı yatırımı

A
A
A
Malatya’ya 9 ayda 662 kilometrelik altyapı yatırımı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü son 9 ay içerisinde toplamda 662 kilometrelik içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu altyapı çalışmasını tamamlayarak şehrin altyapı ağını güçlendirmeye devam ediyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü son 9 ay içerisinde toplamda 662 kilometrelik içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu altyapı çalışmasını tamamlayarak şehrin altyapı ağını güçlendirmeye devam ediyor.


Malatya’nın en büyük kurumlarından biri olmanın verdiği sorumlulukla güçlü yatırımlar yaparak şehrin altyapı ağını sağlamlaştırdıklarını ifade eden MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, "3 yıllık yeni bir kurumuz. Bu süreçte birçok projeyi hayata geçirdik. Malatyamızın içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu altyapısını yeniden inşa ediyoruz. Bu kapsamda 3 yılda toplamda bin 460 kilometrelik altyapı çalışması yaptık. 2017 yılının Eylül ayı sonu itibariyle 461 kilometre içme suyu, 177 kilometre kanalizasyon ve 24 kilometre yağmursuyu altyapı yatırımını tamamladık” ifadelerini kullandı. Sağlıklı ve uzun yıllar hizmet verecek kanalizasyon hizmetlerini Malatya’nın tamamına ulaştırmak için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Özdemir, "Yerleşim yerlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için yatırımlar yapıyoruz. Kötü koku, görüntü ve insan sağlığına zarar veren pis suyun uzaklaştırılması için kanalizasyon altyapı çalışmaları yaptık. Bu kapsamda Malatya merkez ve ilçelerinde 177 kilometrelik kanalizasyon altyapı çalışmasını gerçekleştirdik. Çevreci bir tutum sergileyerek çevre ve insan sağlığını önemsiyoruz. İçme suyu ve kanalizasyon altyapı çalışmalarımızın yanı sıra 2017 yılının ilk 9 ayında 24 kilometrelik yağmursuyu altyapı çalışmasını tamamladık” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Psikiyatri hastaları hünerlerini konuşturdu Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Servisinde tedavi gören hastaların yaptığı el sanatları eserlerinden oluşan sergi, Malatya Park AVM’de yapılan açılış töreni izlenime sunuldu. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Servisi’nde tedavi gören hastaların iş ve uğraşı faaliyetleri kapsamında yapmış oldukları dekoratif el sanatları, takı, tesbih, çanta, ahşap ve seramik ürünlerinden oluşan El Sanatları Sergisi açıldı. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Bölümü Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Kerim Uğur, yaptığı açıklamada, “Psikiyatri Servisimizde hastalarımız için terapi odası var. Hastalarımızın terapi odasında yaptığı ürünleri sergilemek için alışveriş merkezinde böyle bir stant açtık. Hastaların tedavi sürecini katkısı rehabilitasyon açısından bu gibi etkinliklerin çok faydalı olduğunu düşünüyoruz” dedi. Malatya İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Esin İnce, Yeşilyurt İlçe Sağlık Müdürü Dr. Seyid Çiftçi, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nuray Dağaşan, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Ömer Doğan, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Destek ve Kalite Müdürü Mehmet Soylu Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcıları Doç. Dr. Muhammed Serdar Buğday, Uzm. Dr. Orhan Yücel, Dr. Yunus Coşar, Psikiyatri Bölümü Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Kerim Uğur, Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi hocaları ile psikiyatri hastaları ve yakınlarının katıldığı açılış halk oyunları gösterisi ile son buldu. Sergi, 3-6 Mayıs tarihleri arasında Malatya Park AVM’de açık olacak.