KÜLTÜR SANAT - 10 Kasım 2017 Cuma 17:46

"La Yemut-Bir Battalgazi Hikayesi” filmi izleyicilerle buluşuyor

A
A
A
"La Yemut-Bir Battalgazi Hikayesi” filmi izleyicilerle buluşuyor

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde çekimleri gerçekleştirilen "La Yemut-Bir Battalgazi Hikayesi” filminin gösterimi, 7.

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde çekimleri gerçekleştirilen "La Yemut-Bir Battalgazi Hikayesi” filminin gösterimi, 7. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek. Filme, sinemaseverlerin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.


Battalgazi Belediyesi’nin katkıları ile çekimleri gerçekleştirilen "La Yemut-Bir Battalgazi Hikayesi” filminin yapım ve yönetmenliğini Muhammed Rıza Taşdemir, Veysel Karakaş ve Nevzat Karakaş’ın üstlenirken, filmin 11-13 Kasım 2017 tarihlerinde sinema severlerle buluşacağı belirtildi. Filmin ilk gösterimi 11 Kasım 2017 Cumartesi saat: 12.00’de Yeşil Sinema’da ve 13 Kasım 2017 Pazartesi günü saat: 12.00’de ise Avşar Sineması’nda izleyicilerle buluşacağı kaydedildi. "La Yemut-Bir Battalgazi Hikayesi” filminin çekimleri, Battalgazi ilçesinin tarihi mirasları olan Kanlı Kümbet, Sıddı Zeynep, Ulu Cami, Kervansaray, Ahmet Turani Türbesi, Hasan Basri, Kırk Kardeşler Şehitliği ve tarihi Malatya Surları’nda gerçekleştirildi. Filmin Yapımcılığını ve Yönetmenliğini yapan Rıza Taşdemir, Veysel Karakaş ve Nevzat Karakaş, bu filmi çekmekteki amaçlarının Battalgazi’yi ve tarihini bir kez daha Türk halkına hatırlatmak olduğunu belirterek, "Filmin çekimlerine katkıda bulunan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür ederiz” diyerek, sinemaseverleri filmin gösterileceği salona beklediklerini ifade etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şişli’de Hıdırellez coşkuyla kutlandı Şişli’de Hıdırellez Şenliği kapsamında birbirinden renkli etkinlikler ve konserler düzenlendi. Şişli Belediyesi tarafından Hıdırellez Şenliği düzenlendi. Etkinliğe, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik alanı, renkli ışıklarla aydınlatıldı ve süslendi. Konser, yarışma, karaoke, dans gösterileri, kına yakma, taç yapım ve çiçek yapım atölyesi, yüz boyama, saksıda toprağa gül fidesi dikimi ve kontrollü ateş yakma alanı yapıldı. “Şişli için çalışacağım” Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, “Hepinizin Hıdırellez’i, baharı, bahara merhabası kutlu olsun. Hıdırellez bize birliğimizi beraberliğimizi, hoşgörüyü, kardeşliği ve barışı hatırlatır. Hepimizin bahara yakışır bir şekilde kardeşçe, hoşgörü ile birlikte nice güzel günler yaşarız. Ben Şişli’de her günü bahar gibi yaşayacağımız bir Şişli için çalışacağım. Bunun için söz verdim. Hepinizin dilekleri kabul olsun” ifadelerini kullandı. Hıdırellezde huzur ve mutluluk dileyen Lerna Aker isimli vatandaş, "Toplum olarak hepimize mutluluk ve huzur diliyorum. Mutlu olmadıkça huzurlu olamıyoruz. Hepimize huzur diliyorum. Geleceğe güzel baka bilelim ki hayatlarımız aydınlansın” diye konuştu. Hıdırellez etkinliklerine katılan Ayşen Korhan isimli vatandaş, “Hıdırellez güzel bir vesile. İnanç olarak inanmanın ötesinde herkesin güzel şeyler dilediği, güzel bir gün. Baharın gelişi herkese kutlu olsun” dedi.