SPOR - 14 Kasım 2017 Salı 17:02

İnönü Üniversitesi araştırma dalında ilk kez Avrupa Birliği’nden proje onayı aldı

A
A
A
İnönü Üniversitesi araştırma dalında ilk kez Avrupa Birliği’nden proje onayı aldı

İnönü Üniversitesi tarihinde ilk kez bir araştırma projesinden Avrupa Birliği onay aldı.

İnönü Üniversitesi tarihinde ilk kez bir araştırma projesinden Avrupa Birliği onay aldı.


Avrupa Birliği Erasmus Plus Programı Stratejik Ortalıklar kapsamında İnönü Üniversitesi tarafından yürütülen iki Avrupa Birliği projesi, Avrupa Birliği Komisyonunca onay alarak, hibe hakkı kazandı. Onay alan projelerin toplumda dezavantajlı olan bireylerin savunma amaçlı spor eğitimi almasına yönelik olduğu açıklandı. İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Rıfat Güneş ve projeyi hazırlayan ve yürüten ekiple birlikte tanıtım toplantısı düzenleyen İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay, projenin toplam 60 bin Euro kaynak oluşturacağını belirterek, çalışmayı gerçekleştiren ekibi kutladı. Projelerin onay aldıktan sonra başladığını kaydeden Rektörü Kızılay, “Spor Bilimleri Fakültemiz iki tane Avrupa Birliği Projesini birden aldı ve şu anda proje başladı. Bu projeler üniversitemizin Avrupa Birliği Araştırma Projeleri bakımından ilklerinden sayabileceğimiz projelerdir. İki tane birden olması da çok ayrıca önem arz ediyor. Bu projelerin içeriğini detaylıca sunacağımız gibi, bu projeler engelli bireyler için çok merkezli farklı ülkelerin ortak kayıldığı protokol projelerdir. Bu projelerin her aşamasının büyük bir hazırlıkla çalışmayı yapan sonrada diğer ülkelerle işbirliğine geçerek, bu projede yer almış çok kıymetli arkadaşlarımı, başta spor bilimleri fakültesi dekanımız Prof. Dr. Rıfat Güneş hocamızı, dekan yardımcımız ve bu projenin yürütücüleri olan çok kıymetli hocamız Doç. Dr. Cemal Gündoğdu, Yabancı Diller Yüksek okulumuzda okutman olan çok kıymetli hocamız Hasan Toman ve proje araştırmacıları öğretim görevlisi çok değerli hocalarım Spor Bilimleri Fakültesi’nden Mehmet Ilkım ve Şakir Tüfekci hocalarımız buradalar. Böylece güzel bir Avrupa Birliği projesini bir değil, iki tane proje birden üniversitemize kazandırdıkları, şehrimize, ülkemize kazandırdıkları için teşekkür ediyorum” dedi.


“38 bin 700 Euro üniversitemize kaynak gerçekleştirildi”


Kızılay, projelerle 60 bin Euro’luk bir kaynak alacaklarını da ifade ederek, “Üç noktayı özellikle bir daha vurgulamak istiyorum. Birinci proje dövüş sporu projesi kapsamında 23 bin 800 Euro, ikinci proje kapsamında da 38 bin 700 Euro üniversitemize kaynak gerçekleştirildi. Bu iki proje ile 60 bin Euro’nun üzerinde bir kaynağı araştırma ekibimiz, proje yürütücüsü ve araştırmacı hocalarımız üniversitemize, ülkemize ve şehrimize getirecekler. Ayrıca engelliler konusunda yapılan çalışmalar hem üniversitemiz, hem şehrimiz, hem ülkemiz, hem de engelli insanlarımız açısından büyük öneme sahip. Ayrıca onların yaşamını kolaylaştırma, onların huzur ve mutluluğunu arttıracak her türlü çalışma çok kıymetlidir. O nedenle de bu çalışmayı gerçekleştiren hocalarımı, arkadaşlarımı, fakültemizi ben bir kez daha tebrik ediyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul CHP Genel Başkanı Özel ve İBB Başkanı İmamoğlu Saraçhane’de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Saraçhane meydanına geldi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve diğer CHP’liler İstanbul’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Saraçhane meydanına geldi. Gruptakiler burada kısa bir yürüyüş gerçekleştirdi. Ardından CHP lideri Özel ve İBB Başkanı İmamoğlu basın mensuplarına konuştu. Burada bir açıklama yapan Özel, "Sendikalar adına bir şey söylemem mümkün değil. İşçiler, emekçiler ne istiyorlarsa haklıdır. Çünkü demokrasilerde bir hakem vardır. O da yargıdır. Geçtiğimiz yıla kadar emekçiler, sendikalar gitmek istedi hükümet de ’gidemezsiniz’ dedi. Hakeme başvuruldu. Hakem ’gitmeleri lazım’ dedi. Bugün Taksim’e varmak isteyenlerin anayasal ve mahkeme kararına dayanan bir haklılıkları var. Götürmeyenler de anayasaya aykırı iş yapıyorlar. Biz sendikaların kararıyla ilgili bir şey diyemeyiz. Ama bir gerçeklik var ki oraya emekçileri sokmamak anayasayı çiğnemektir. Türkiye’de anayasa tartışması, anayasa çalışması başlamasını istiyorlar. Mevcut anayasaya daha 3 ay önce alınmış bir kararı uygulamamak, mevcut anayasaya uymamak yeni bir anayasa ile ilgili taleplerin de ne kadar suni talepler olduğunu ortaya koyuyor. Tabi sendikaların sayın başkanlarına ne yapacaklarını sorabilirsiniz. Ama bizim burada gözettiğimiz en önemli şey, bayramın bayram gibi kutlanmasıdır. Bugün Saraçhane önemli bir kazanım alanıdır. Çünkü tüm sendikalar da Saraçhane’ye geldiler. Emekçiler kol kola girdi ve birlikteler. Birliktelik, burada toplanabilmek önemlidir. Taksim’e çıkılmasına karşı kaba kuvvet, kanunsuz emir olursa bu onların ayıbı olur. Biz çatışma olsun istemeyiz. Ne emekçiler ne polis yaralansın, ne gaz sıkılsın, istenmeyen görüntüler ortaya çıksın istemeyiz. O yüzden de Anayasa Mahkemesine karşı kanunsuz, Anayasa Mahkemesi kararına rağmen kanunsuz emirleri verenleri, bir kez daha bu kararlarını gözden geçirmeye, suç işlememeye, suç işlettirmemeye davet ediyoruz. Taksim özgürleşene kadar bu mücadele sürecek" dedi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise "Son 5 yıldır Saraçhane hak arama noktasına dönüştü. Sonuçta Saraçhane’deki hak arama mücadelelerinin sonu her zaman başarıyla sonuçlandı, halkın isteği oldu. Muhtemelen bu da sonunda Taksim’de bir buluşmaya dönüşecek. Ama bugün ama seneye. Bu hak arama mücadelesini umuyorum ki şu anda bu sürece karar verenler iyi izlerler" diye konuştu.