GENEL - 12 Kasım 2018 Pazartesi 17:26

Malatya Film Platformu başladı

A
A
A
Malatya Film Platformu başladı

8.

8. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında ikincisi gerçekleştirilen Malatya Film Platformu bir otelde başladı.


Malatya Film Platformu Direktörü Belkıs Bayrak, “Bu sene 2.’sini gerçekleştiriyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Katılımınızdan çok memnunuz. Platformumuzun açılışını “Festivaller Malatya’da” eğitimi ile yapmış olduk. Dünyanın farklı yerlerinden gelen konuklarımız var. Bizlere destek veren herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.


Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, “Malatya Film Festivali Türkiye’de bir markadır. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak bu markayı daha yükseklere taşıyacağız. Malatya’nın tanıtımına önemli bir katkı sunan Malatya Film Festivalinin her yıl bir önceki yıla göre daha da geliştirilerek düzenlenmesi için çalışmalar yapmaktayız. Malatya birliğin, beraberliğin şehridir. Kemal Sunal’ın, Ahmet Kaya’nın memleketidir. Malatya Film Festivali dolayısıyla Malatya Film Platformu’nun açılışını gerçekleştirdik. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.


Azerbaycan Kinostüdyo Direktörü Müşfiq Hatemov ise konuşmasında Türkiye ile sinema alanında kıymetli bir işbirliği yapıyor olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Bunun iyi bir başlangıç olduğunu ve gelecek yıllarda platforma olan katkılarının artarak devam edeceğini ifade eden Hatemov, "İleriki dönemlerde üye olacak yeni ülkelerle Malatya Uluslararası Film Platformu’nun başta Türki Cumhuriyetler olmak üzere yakın coğrafya için önemli bir sinema merkezine dönüşeceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.


Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise, festival kapsamında tüm misafirleri ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, sinema emektarlarına, basın mensuplarına ve festivale katılan oyunculara, Malatya’ya destek oldukları için teşekkür etti.


Malatya Film Festivali’nin Malatya’nın tarihi kültürel değerlerinin anlatıldığı filmlerin yönetilmesi için örnek olacağını ifade eden Festival Direktörü Suat Köçer, bu anlamda Film Platformu’nun önemli olduğunu ifade etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.