SPOR - 08 Ocak 2019 Salı 11:19

İnönü Üniversitesi 20 branşta 33 takım ile mücadele etti

A
A
A
İnönü Üniversitesi 20 branşta 33 takım ile mücadele etti

Başarılı bir yılı geride bırakan İnönü Üniversitesi takım ve sporcuları, üniversite spor etkinliklerine katılım ve başarı sağlayarak İnönü Üniversitesini bölge üniversiteler arasında yapılan müsabakalarda gururla temsil etti.

Başarılı bir yılı geride bırakan İnönü Üniversitesi takım ve sporcuları, üniversite spor etkinliklerine katılım ve başarı sağlayarak İnönü Üniversitesini bölge üniversiteler arasında yapılan müsabakalarda gururla temsil etti.


Sağlanan başarılar ve kampüs ligleri hakkında İnönü Üniversitesi Spor Hizmetleri Şube Müdürü Oğuz Avcı ve Kampüs Ligleri Koordinatörü Taha Yasin Ilkım açıklamalarda bulundu.


Üniversiteler arası yarışmalarda elde edilen başarılarla ilgili bilgi veren İnönü Üniversitesi Spor Hizmetleri Şube Müdürü Oğuz Avcı yaptığı açıklamada, “Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından organize edilen Üniversiteler arası yarışmalarda 20 branşta 33 takım ile mücadele edilmiştir. Takımlarımız bu müsabakaların 17’sinde ilk üçe girmeyi başarmıştır. Bu başarılardan öne çıkanlar ise Unilig müsabakalarında Erkek Basketbol takımımızın Türkiye üçüncülüğü derecesi, Badminton takımımızın bay ve bayan kategorisinde namağlup Süper lige terfii ve Spor Tırmanışı dalında erkekler kategorisinde Türkiye birinciliği yer almaktadır. Bunlara ek olarak ise Masa Tenisi erkek takımımızın Süper lige terfii. Ayrıca Bilek Güreşi, Bilardo, Tekvando ve kick boks branşlarında elde ettiğimiz madalyalar gösterilebilir” dedi.


“Kampüs Ligleri büyük ilgi gördü”


Geçtiğimiz yıl Üniversiteler arası müsabakalardan 1.lig Futsal Grup müsabakaları ile 2.lig Voleybol Grup müsabakalarına ev sahipliği yapıldığını kaydeden Avcı şöyle devam etti:


“Üniversitemizde yapılan etkinliklerden en önemlisi diyebileceğimiz bir husus Kampüs Liglerimizdir. Kampüs Liglerimizde futbol branşında 18 takım ve toplam 60’a yakın müsabaka oynamıştır. Bu müsabakalar ikinci yarıyıl boyunca devam etmiştir. Kampüs liglerinde Basketbol müsabakalarında ise 12 takım ile 40’a varan müsabaka oynanmıştır. Burada ise Spor Bilimleri Fakültesi birincilik ipini göğüslemiştir. Kampüs ligleri dışında ise geçtiğimiz yıl 17’ncisini düzenlediğimiz Spor Şenliklerimiz de her zamanki gibi dolu dolu gerçekleştirildi. Voleybol, masa tenisi, bilek güreşi ve futbol branşlarında personel ve öğrencilerimizin katılımlarıyla 100’e yakın müsabaka ile bir ay boyunca devam etmiştir. Bu yılda katılımın artacağına inanıyorum.”


“Bu yıl müsabakalar masa tenisi, futbol ve basketbol branşlarını kapsayacaktır”


Kampüs ligleri Koordinatörü Taha Yasin Ilkım ise, “Kampüs Liglerimizde bu yıl müsabakalar masa tenisi, futbol ve basketbol branşlarını kapsayacaktır. Öğrencilerimiz http://inonu.edu.tr/tr/spor.sube adresimizde güncel bilgileri ve fakülte ya da yüksekokullarında branşlardan sorumlu kişilerin irtibat bilgilerine ulaşabilirler. Müsabakalar ve sonuçlar sitemizde yayınlanmaktadır. Aldığımız ön başvurularda 17 futbol takımı 11 basketbol takımı ve 9 masa tenisi takımı başvuruda bulunmuştur. Detaylı bilgi almak isteyen öğrenci ya da personelimiz Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğümüzden gereken bilgileri alabilirler” şeklinde konuştu.


Ilkım, son olarak “Bizler her zaman tesislerimizin kullanılarak eskitilmesinden yanayız. Planlı ve programlı bir çalışma takvimi oluşturulursa tesislerimizdeki kullanım oranı artar ve daha verimli bir hal alır inancındayım. Biz antrenörler olarak bu müsabakalar dışında spor yapmak isteyen herkese kapımızı açık tutuyoruz. Yeter ki öğrencilerimiz spor yapmak istesin" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Dede Korkut hikayeleri Türklerde kadının konumunu ortaya koyuyor Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refiye Şenesen, “Türk Kültüründe Dede Korkut Kitabı” adlı konferansında Dede Korkut hikayelerindeki kadının konum ve önemine değindi. Prof. Dr. Şenesen, Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Merkezi’nde (ÇÜTAM) verdiği konferansta, Dede Korkut Hikayelerinde genel olarak Oğuzların birtakım mücadelelerinin yer aldığını ifade ederek, “Bu mücadelelerin ikisi Oğuzların kendi aralarında yaptıkları mücadelelerdir. Bunlardan birinde Dirse Han ve oğlu Boğaç Han arasında geçer. Bir başka mücadele ise İç Oğuz ve Taş Oğuz karşılaşır” dedi. Prof. Dr. Şenesen, şunları kaydetti: “Dede Korkut Hikayelerinde sağlam temellere oturtulmuş bir sosyal yapıyla karşılaşırız. Eski kültür hayatımızı ile ilgili zengin bilgiye bu hikayelerde rastlıyoruz. Hikayelerde toplumun başında hanlar hanı diye gösterilen Begil oğlu Emren Hikayesinde padişah olarak ifade edilen Bayındır Han vardır. Bayındır Han’ın hikayelerindeki rolü beylere akın izin vermek, divanı toplamak, yılda bir defa büyük bir ziyafet vermektir. Hikayelerde kahraman olarak görünmez.” Dede Korkut Hikayelerinde hemen hemen tüm hikayelerde kadının önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Ç.Ü. Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refiye Şenesen, “Kadın bir güzellik sembolü olmanın yanında sosyal hayat içinde erkeğin yanında onun eşi ve ortağı olarak yer alır. Kadın sosyal hayat içinde düşüncesi alınan, eş seçiminde özgür, vefa duygusu gelişmiş, anne, iffet sahibi, saygı duyulan biridir. Bu özelliklerinin yanı sıra ata biner, kılıç kullanır, ok atar ve erkeklerle yarışır” şeklinde konuştu. Konferans sonunda Prof. Dr. Refiye Şenesen’e teşekkür belgesi verilirken hatıra fotoğrafı çekimi de gerçekleştirildi.