ASAYİŞ - 18 Nisan 2019 Perşembe 10:13

Malatya’da çok sayıda uyuşturucu hap ele geçirildi

A
A
A
Malatya’da çok sayıda uyuşturucu hap ele geçirildi

Malatya’da uyuşturucu madde satışına yönelik gerçekleştirilen operasyonda bin 657 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Malatya’da uyuşturucu madde satışına yönelik gerçekleştirilen operasyonda bin 657 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.


Battalgazi İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yapılan çalışmalar da bir şahsın uyuşturucu hap satışı yaptığı bilgisi üzerine Cumhuriyet Savcılığından alınan arama kararı ile birlikte şüpheli şahsın evinde arama yapıldı.


Yapılan aramalarda evde 2 adet ruhsatsız pompalı tüfeğin yanı sıra toplamda bin 657 adet uyuşturucu İçerikli hap ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli şahıs hakkında yasal işlem başlatıldığı belirtildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Trabzon’da dilencilere göz açtırılmıyor Trabzon Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler tarafından dilencilikle mücadele çalışmalarında 2024 yılı içerisinde 354 dilenciye müdahale ederken, 3 kişi hakkında idari işlem başlatıldı. Trabzon’da yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte artan ziyaretçi sayısından dolayı Trabzon Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların huzuru ve güvenliği için tedbirleri artırıyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, şehrin muhtelif yerlerinde dilencilere karşı operasyonlarını aralıksız sürdürüyor. Yapılan çalışmalar neticesinde zabıta ekipleri, 2024 yılı içerisinde 354 dilenciye müdahale ederken bunlardan 3’ü hakkında idari işlem başlatıldı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, şehirde dilencilikle mücadelenin devam ettiği belirtilerek “7 kişiden oluşan 2 tanesi motorlu olmak üzere 2 farklı ekibimiz, sürekli dilencilikle mücadele konusunda çalışmalarını yürütüyor. Bunlara ek olarak tüm ilçelerdeki zabıta ekiplerimiz de çalışmalarını aynı kararlılıkla yürütüyor. Özellikle sirkülasyonun yoğun olduğu bölgelerde ekiplerimiz daha yoğun bir faaliyet gösteriyor. Dilencilikle mücadele konusunda sadece zabıta ekiplerimizle değil Emniyet İl Müdürlüğü ve İl Göç İdaresi ile müşterek çalışıyoruz. Şehirdeki huzur ve güven ortamını idame ettirmek için çalışmalarımız kararlılıklar devam edecek” ifadelerine yer verildi.
Balıkesir Ebru Sanatçısı Yücel Edis’ten muhteşem ebru sergisi Ebru sanatçısı Yücel Edis’ten ’Hayat’ temalı ebru sergisi açıldı. Devlet Güzel Sanatlar galerisinde açılan sergiye sanat severler, vatandaşlar ve protokolün katılımı ile açıldı. ’Hayat’ Ebru sergisinin açılışına Balıkesir Vali Yardımcısı Mustafa İlhan, Karesi Kaymakamı Metin Arslabaş ile birlikte açan Sanatçı Yücel Edis konuklara yönelik yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. " 2014 yılında İstanbul’da Sancaktepe’de bulunan Genç Gelecek Merkezinde ebru ve resim sanatına yönelik dersler aldım. Aynı zamanda seramik yapıyorum. Bugüne kadar 9 sergi ve yarışmaya katıldım. Son olarak ebru sanatçısı Neliman Şentuna Karasu Hocamın öğrencileri olarak karma sergide eserlerim sergilendi. Bugün burada siz sanatseverleri görmek beni çok mutlu etti. Hepiniz Hoşgeldiniz. İnşallah sergimin geleni ve göreni çok olur. Bana destek veren başta ailem olmak üzere yardımı geçen herkese çok teşekkür ederim" dedi. Sanatçı Yücel Edis’in ebru sergisi klasik müzik eşliğinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. ’Hayat’ ebru sergisi 8 Haziran tarihine kadar Devlet Güzel Sanatlar galerisinde gezilebilecek. Sergi açılışını Vali Yardımcısı Mustafa İlhan, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Müdürleri Cihan Menevşe ve Atalay Duran, BalSanat Güzel Sanatlar Dernek sanatçıları, Kültür ve Turizm Bakanlığı Ebru Sanatçısı Neliman Şentuna Özkarasu, Üniversite öğrencileri, sanatçılar ve vatandaşların katılımı ile açılışı gerçekleştirildi.