YEREL HABERLER - 27 Eylül 2012 Perşembe 12:11

KAN ALMA TEKNOLOJİLERİ VE YENİ TEKNOLOJİ UYGULAMALARI TOPLANTISI

A
A
A
KAN ALMA TEKNOLOJİLERİ VE YENİ TEKNOLOJİ UYGULAMALARI TOPLANTISI

Malatya İnönü Üniversitesi (İ.Ü.) Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü, "Kan Alma Teknolojileri ve Yeni Teknoloji Uygulamaları" toplantısı düzenledi.
Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi`nde düzenlenen toplantıya; İ.Ü. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Özgen, TÖTM Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aslan, Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Leyla Kılıç ve hemşireler katıldı.
Leyla Kılıç yaptığı konuşmada, "Günümüzde teknoloji hızla gelişmekte, bu gelişmeler tüm bilim dallarını hızla etkilemektedir. Sağlık hizmetlerinin temel yürütücüsü ve sağlık bakımının etkin bir üyesi olan hemşirelerde teknolojik değişik ve gelişmelerden büyük oranla etkilenmektedir. Sağlık bakım teknolojisi profesyonel hemşirelerin nasıl davranmaları gerektiğini, uygulama alanlarını ve uygulamalarda kullandıkları araç gerecin niteliğini etkilemiş, hemşireler gelişen teknolojiyi pek çok hemşirelik uygulamalarında kullanmaya başlamıştır. Damar yolu uygulamalardaki tekrarlar ve enfeksiyonlar, görülme hızları ve benzeri hemşirelik uygulamaları karşımıza çıkar" ifadelerini kullandı.
Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aslan da, "Turgut Özal Tıp Merkezi marka değeri olan bir hastanedir. Marka işler yapıyor ve marka işler yapmaya devam edecek. Sosyalitesini arttıracak, teknolojisini yenileyecek, günceli takip edecek ve Türkiye`nin öncülüğünü yapmaya devam edecek. Bu açıdan çalışmalarımız devam edecek. Bugün yeni bir teknolojiyi hastanemizde uygulayacağız. Bunun tanıtımı ve eğitimiyle ilgili bir süreç başladı. Hastalarımızdan daha rahat kan alınması ve enfeksiyonların önlenmesi amacıyla yatırım yapıldı. Bütün Malatya ve Türkiye bizi izlemeye devam etsin, daha yapacak çok işimiz var" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından ise Colombia Üniversitesi Çocuk Hastanesi Pediatrik Yoğun Bakım Ünitesi Hemşire Eğitmeni Heather Dombrosky, "Kan Alma Teknolojileri ve Yeni Teknoloji Uygulamaları" alanında seminer verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir