GENEL - 29 Haziran 2020 Pazartesi 13:08

Kayak Merkezi yolunun yapılmasıyla 3 asırlık çile bitecek

A
A
A
Kayak Merkezi yolunun yapılmasıyla 3 asırlık çile bitecek

Malatya’nın Hekimhan ilçesinde yapımı süren Kayak Merkezi yolunun tamamlanmasıyla üç asırdır yama dağı yaylalarına ulaşım sağlanmış olacak.

Malatya’nın Hekimhan ilçesinde yapımı süren Kayak Merkezi yolunun tamamlanmasıyla üç asırdır yama dağı yaylalarına ulaşım sağlanmış olacak.


Malatya’nın Yazıhan İlçesi Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Daire Başkanlığı yetkilileri ve personeli ile birlikte yapımı gerçekleştirilen, Yamadağı Kayak Merkezi ulaşım yolu güzergahında incelemelerde bulundu.


Yazıhan İlçesi Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, yaptığı açıklamada, “Kültür ve Turizm Bakanlığınca, Turizm Mastır Planı çerçevesinde turizm gelişim bölgesi planlarının yapımı için Kültür ve Turizm Bakanlığından gelen kaynakla, Büyükşehir Belediyesince Başkınık ve Çimenlik Mahallesinden gelen yolun Güney’de olması ve daha az kar tutması nedeniyle daha uygun bulunan Hasançelebi, Başkınık, Çimenlik, Çekem yaylası güzergahı . Kayak merkezine kadar olan 28 kilometre civarında yapımı gerçekleştirilen bu yol inşallah önümüzdeki dönemde Malatya’mızın Hekimhan bölgemizde yama dağlarında bulunan kayak merkezine ulaşımını sağlayacak olup, aynı zamanda yaklaşık üç asırdır yama dağı yaylalarında, Drijan aşiretinin yaşamış olduğu, yerleşim yerlerine de ulaşım sağlanmış olacaktır” ifadelerini kullandı.


Önümüzdeki iki ay içerisinde de asfalt kaplama çalışmasının yapılacağını belirten başkan Öztürk, “Bu projede emeği geçen başta Kültür ve Turizm Bakanımıza, Malatya Valimiz Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a, Malatya İl Kültür ve Turizm il Müdürümüz Çetin Şişman’a ve Büyükşehir belediyesi Yol ve Alt Yapı Daire Başkanlığı ve personeline ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkında karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan karar ile birlikte, Lüksemburg Büyük Dükalığı nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, Avrupa Birliği nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Faruk Kaymakçı atandı. Avrupa Birliği nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliğine, İkili İlişkiler Genel Müdürü Yaprak Balkan, Karadağ nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine ise Yurtdışı Tanıtım ve Kültürel İşler Genel Müdürü Ayda Ünlü atandı. Ayrıca karar ile birlikte, Strateji ve Bütçe Başkanlığında açık bulunan Plan ve Programlar Genel Müdür Yardımcılığına Serdar Altay, Sektörler ve Kamu Yatırımları Genel Müdür Yardımcılığına Mehmet Cem Fendoğlu, Devlet Yardımları Genel Müdür Yardımcılığına Volkan Öz, Ekonomik Modelleme ve Konjonktür Değerlendirme Genel Müdür Yardımcılığına Önder Demirezen ve Birinci Hukuk Müşavirliğine Zuhal Edis atandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında ise açık bulunan Milli Emlak Genel Müdür Yardımcılığına Değer Ecer ve Yüksek Fen Kurulu Üyeliğine Hasan Bebek atandı. Bakanlıkta açık bulunan Başmüfettişliğe ise Müfettiş Yakup Yıldırım getirildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğünde 4. Bölge Müdürü Ayşe Gemici ve 15. Bölge Müdürü Abdulkerim Kaya görevden alındı ve yerlerine 4. Bölge Müdürü olarak Murat Ayvazoğlu ve 15. Bölge Müdürü olarak Bayram Doğan atandı. Karar ile birlikte Sağlık Bakanlığına açık bulunan Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığına Hakan Bozkurt atandı.