YEREL HABERLER - 09 Ocak 2012 Pazartesi 13:31

GENÇLER FUTSAL İL BİRİNCİLİĞİ MÜSABAKALARI

A
A
A
GENÇLER FUTSAL İL BİRİNCİLİĞİ MÜSABAKALARI

Malatya’da okullar arası gençler futsal il birinciliği müsabakalarına devam edildi.
Yeşiltepe Spor Salonu’nda oynanan müsabakalar büyük bir heyecana sahne oldu. Müsabakalarda alınan sonuçlar şöyle:
"Genç erkeklerde Güzel Sanatlar Spor Lisesi - Özel Bilgiyurt Anadolu Lisesi: 9-7, Konak Anadolu Lisesi - Sümer Lisesi: 1-14, Hekimhan Lisesi - Ticaret Meslek Lisesi: 3-0
Genç kızlarda Konak Anadolu Lisesi - Güzel Sanatlar Spor Lisesi: 0-6"
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Perdede oyun köyde şenlik var Erzurum Devlet Tiyatrosu’nun "Perdede Oyun, Köyde Şenlik Var" projesi kapsamında Pasinler ilçesi Alvar İlkokulu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, hayatlarında ilk kez tiyatro izleyen çocuklar Karagöz ve Hacivat ile buluştu. Köy sokaklarında başlayan şenlik havası, tiyatroyu çocukların yaşam alanının bir parçası hâline getirdi. Erzurum Devlet Tiyatrosu, tiyatroyla bugüne kadar hiç karşılaşmamış köy okullarındaki çocukları sanatla buluşturmak amacıyla hayata geçirdiği "Perdede Oyun, Köyde Şenlik Var" projesinin ilk etkinliğini Pasinler Alvar İlkokulu’nda gerçekleştirdi. Büyük şehirlerde kurulan sahneleri hiç görmemiş, sanatı çoğu zaman yalnızca kitaplardan ya da ekrandan tanımış köyde yaşayan çocuklar için tiyatro bu kez uzaktan izlenen bir anlatı değil; kendi okullarında, birlikte yaşanan bir deneyim haline geldi. Gösterim günü okul ve köy, bando takımı, balonlar, kuklalar, dev kukla ve yüz boyamaları eşliğinde bir şenlik alanına dönüştü. Hayatlarında ilk kez tiyatro izleyen çocuklar, köy sokaklarında başlayan bu karşılaşmada büyük bir coşku yaşadı. Etkinlik kapsamında sahnelenen Karagöz ve Hacivat oyunu öncesinde çocuklara geleneksel Türk tiyatrosu ve oyunda kullanılan enstrümanlar tanıtıldı. Gösterimin ardından okula boyanabilir Karagöz-Hacivat sahnesi ve kukla setleri bırakıldı. Erzurum Devlet Tiyatrosu, okullardan alınacak geri dönüşlerle projeyi sürdürülebilir bir yapıya dönüştürmeyi ve sezon içerisinde 100 köy okuluna ulaşmayı hedeflediğini bildirdi.
Aydın Aydın Büyükşehir Belediyesi Kadın Yaşam Atölyesi hizmete açıldı Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kadın Yaşam Atölyesi kapılarını açarken, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu; "Kadınların yaşamın her alanında yer alabilmeleri için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, kadınların sosyal ve ekonomik yaşamda daha güçlü bir şekilde yer alabilmeleri için çalışmalarını sürdürüyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kadın Yaşam Atölyesi, kadınların hizmetine açıldı. Kadınların sosyal, kültürel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlayan merkezde, birçok farklı alanda ücretsiz eğitimler verilmeye başlandı. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin kadın odaklı sosyal projeleri arasında yer alan Kadın Yaşam Atölyesi’nde; seramik, pilates, makyaj, protez tırnak, ipek kirpik, dikiş, örgü, punch, aşçılık, pastacılık ve ahşap boyama alanlarında eğitimler düzenleniyor. Alanında uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimlerle kadınların hem kişisel becerilerini geliştirmeleri hem de mesleki anlamda donanım kazanmaları hedefleniyor. Merkezde ayrıca kadınlara yönelik psikolojik danışmanlık hizmeti de sunuluyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, kadınlara yönelik hizmetlerin artarak devam edeceğini belirterek, "Kadınların yaşamın her alanında daha güçlü bireyler olarak yer alabilmeleri için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kadın Yaşam Atölyesi de bu anlayışımızın bir parçası. Hemşehrilerimiz için çalışmaya, hizmetlerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Van Yerli Malı Haftası’nda Van’ın kültürünü tanıttılar Van’ın Erciş ilçesindeki anaokulu öğrencileri, Yerli Malı Haftası kapsamında kentin kültürel değerlerini tanıttılar. Tüm yurtta 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Yerli Malı Haftası kapsamında Erciş ilçesindeki anaokulu öğrencileri de farklı bir etkinliğe imza attı. İlçenin Çelebibağı Mahallesi’nde bulunan Selahaddin-i Eyyübi Anaokulu öğrencileri, Van’ın kültürel değerlerini tanıttı. Ailemle Eğitim Yolculuğum projesinden de faydalanarak öğrencilerin ailelerini de etkinliğe dahil eden okul yönetimi, el birliğiyle hazırladıkları etkinliğin sunumunu yaptı. Etkinlikte Van’ın yöresel yemeklerinden el sanatlarına kadar birçok değer tanıtıldı. Etkinlikte öğrencilere yerli malı farkındalığı oluşturulurken, kendi yaşam alanı olan yöresel değerlerinin de tanıtılması amaçlandı. Okul Müdürü Ziver Gürbüz, Yerli Malı Haftası dolayısıyla bir program yaptıklarını belirterek, "Yöresel yemekler ve Van’da olduğumuz için bir de Van yöresini tanıtalım dedik. Etkinlikte Van’ımızın meşhur olan yerlerini arkadaşlara gösterdik. Van’da meşhur olan el işçiliği malzemeleri, yöresel yemeklerimizi tanıttık. Van’ımızın meşhur olan keledoş yemeğimizi, keşkekimizi, Van üzüm yaprağı sarması, Van köftesi hazırladık ve aileleri de bu işin içine kattık. Ailemle Eğitim Yolculuğu projemiz kapsamında her ay bir etkinlik yapmaya çalışıyoruz. Bu ayın etkinliği ise Yerli Malı Haftası oldu. Velilerimizle beraber planladık. Yemeklerimizin hepsi onlardan geldi. Güzel bir katılım oldu. Bu şekilde de Ailemle Eğitim Yolculuğu projesinin aralık ayını gerçekleştirmiş olduk. Öğrencilerimiz için de Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamda bilmedikleri kelimeleri öğrenmiş oldular" dedi.