YEREL HABERLER - 05 Aralık 2012 Çarşamba 10:11

KEBAPÇIDAN MÜŞTERİLERİNE KAYISI İKRAMI

A
A
A
KEBAPÇIDAN MÜŞTERİLERİNE KAYISI İKRAMI

Malatya`da esnaflık yapan Ali Yiğit, kebapçı dükkanında yemekten sonra müşterilerine gün kurusu ve islimli kayısı ikramında bulunuyor.
Malatya`da bu yıl kayısı rekoltesi fazla olunca tüketimi arttırma çabaları başladı. İşlettiği kebapçı dükkanında yemekten sonra müşterilerine kayısı ikramında bulunan Ali Yiğit, ``Büyük bir kayısı üreticisi ve kayısı tüccarı değilim. Sadece küçük bir esnafım. Malatya`nın en büyük sorunlarından bir tanesi de Malatya ekonomisinin can damarı olan kayısı sorunudur. Kayısımızın gerçek değerinde alıcı bulması demek Malatya ekonomisinin şaha kalkması anlamına gelir. Kayısının gerçek değerinde alıcı bulması ve satılması ile Malatya`da yaşayan herkes faydalanacaktır. Kayısı sorununu sadece siyasilere yükleyerek bir kenara çekilmek kayısı sorununu çözmez. Kayısı sorununu çözmek için herkes elini taşın altına koymalı. Esnafından üreticisine, sanayicisinden sivil toplum kuruluşlarına, işadamlarından siyasetçisine kadar herkes kayısı sorunu ile hemhal olmalıdır. Kayısının faydaları az çok herkes tarafından biliniyor. Bu kadar faydası olan kayısı öğrenciler ile neden buluşturulmaz. Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilere süt dağıtmakta. Süt ile birlikte öğrencilere kayısı da dağıtabilir. Öğrenci başına 3 adet kayısı verilerek öğrencilerde doğal mucize olan kayısıdan faydalanmalıdır. Aynı zamanda enerji deposu olan kayısımız, özellikle kış aylarında yemek öğünlerinde veya kuru kumanya olarak askerlere verilebilir. 2. Ordu Komutanlığı, kayısı alımı için mutlaka devreye sokulmalı. Malatya`da bulunan fabrikalar yemek öğünlerinde işçilerine tatlı niyetine kayısı vermeli. Kurum ve kuruluşlara yemek dağıtan yemek fabrikaları kayısıyı menülerine almalılar. Hiç olmazsa haftanın iki günü yemek öğünlerinde kayısı verilirse kayısı gündemden düşmez`` dedi.
``Öncelikle kayısımızı biz Malatyalılar olarak tüketirsek diğer illerden de kayısıya olan talep artar`` diyen Yiğit, ``Türkiye`nin değişik illerinde Malatyalı iş adamlarımız var. Bu iş adamlarımız mevcut fabrikalarında yemek öğünlerinde işçilerine kuru kayısı ikram ederek kayısımızı gündemde tutmalılar. Ben küçük olan işyerimde bir nebzede kayısımıza faydası olması açısından müşterilere yemekten sonra kaysı ikram ederek gündemde tutmaya çalışıyorum. Bilindiği gibi kayısımız 10 Aralık`ta THY ile uçuşa geçecek. Kayısımızın karada da uçuşa geçmesi için herkes elini taşın altına koymalı`` diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Büyükçekmece’de kontrolden çıkan araç tırın altına girdi: 1 ölü, 2 yaralı Büyükçekmece’de gece saatlerinde kontrolden çıkan otomobil, seyir halindeki tırın altına girdi. Kazada araç içerisinde sıkışan 1 kişi hayatını kaybederken tırın ve kaza yapan aracın sürücüleri ise yaralandı. Kaza, saat 01.45 sıralarında Büyükçekmece E5 Karayolu Edirne istikametinde gerçekleşti. İddiaya göre kontrolden çıkan E.M. (42) idaresindeki 35 KH 1721 plakalı otomobil, E5 üzerinde seyir halinde olan S.G. idaresindeki 76 DE 334 plakalı tıra arkadan çarparak tırın altına girdi. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri intikal etti. Kazada tır sürücüsünün yaralandığı öğrenilirken tırın altına giren otomobilin sürücüsü E.M. ve yan koltukta bulunan Ahmet Andırın (58) araç içerisinde sıkıştı. İtfaiye ekiplerinin kurtarma çalışmaları sonucu sürücü E.M. bulunduğu yerden yaralı şekilde kurtarılarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sağlık ekipleri yan koltuktaki Ahmet Andırın’ın ise olay yerinde hayatını kaybettiğini tespit etti. Olay yeri inceleme ekipleri ve nöbetçi savcının incelemelerini tamamlamalarının ardından Ahmet Andırın’ın cenazesi ceset torbasına koyularak ambulansla en yakındaki hastane morguna götürüldü. İtfaiye ekiplerinin çalışması sonucu tırın altına sıkışan araç bulunduğu yerden çıkarılırken polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.
Ankara AJet’in Ankara-Erzincan seferi yapan uçağı bomba ihbarı nedeniyle Ankara’ya geri döndü AJet’in VF4150 numaralı Ankara-Erzincan seferini yapan uçağı bomba ihbarı nedeniyle Ankara Esenboğa Havalimanına geri döndü. Edinilen bilgilere göre AJet’in VF4150 numaralı Ankara-Erzincan seferini yapan Boeing 737 tipi uçakta bomba ihbarı yapıldı. Ankara Esenboğa Havalimanından saat 23.55’te kalkan uçak, ihbar nedeniyle yaklaşık 40 dakika sonra Ankara Esenboğa Havalimanına döndü. Yolcuları tahliye edilerek güvenli bölgeye alınan uçakta güvenlik güçleri tarafından arama yapıldı. Yarım saat süren incelemenin ardından ihbarın asılsız olduğu öğrenildi. Uçakta bulunan yolculardan Murat Bozdelen ise o anları, “AJet firmasından Erzincan için biletimizi aldık. Saat 23.55’te bindik. Biz 40 dakikada indiğimizi sandık. Bize bilgilendirme yapılmadı. İndikten sonra sadece, kadınlar ve çocuklar çıksın, dediler. Biz de internete girip öğrendik ki bomba ihbarı varmış. Sonra buraya geldik, mağdur olduk. Bana kalsa ben biletin parasını isterim ama öyle bir şey yapmıyorlar. 7 gün bekletiyorlarmış” şeklinde anlattı. Uçakta bulunan başka bir yolcu Ayhan Akkaya ise “Saat 12’ye beş kala bindik. Uçak Ankara’ya geri indi. Bize hiçbir şey söylenmedi. 2 saat uçağın içerisinde bekledik. Yetkililerden cevap alamadık. Biz neden beklediğimizi sorduk. Pilot bey bilgi verecek, dediler ama bilgi veren olmadı. Güvenlik güçleri silahları ile gelince biz tedirgin olduk zaten. İlk önce bayanları aldılar. Sonra bizi aldılar. Buraya getirdiler bizi ama burada da yetkili bulamıyoruz” dedi.