POLİTİKA - 14 Ocak 2012 Cumartesi 15:20

BDP MİLLETVEKİLİ TAN: "ANAYASA MASASINDAN KALKMAYACAĞIZ"

A
A
A
BDP MİLLETVEKİLİ TAN: "ANAYASA MASASINDAN KALKMAYACAĞIZ"

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Milletvekili ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi Altan Tan, "Anayasa masasından kalkmayacağız" dedi.
Malatya’da düzenlenen "Anayasa" konulu konferansa katılan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Milletvekili ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi Altan Tan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada anayasa masasından kalkmayacaklarını söyledi. Tan, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokratik bir Türkiye vaat etti. Yeni bir anayasa vaat etti. Bugün 34 tane Kürt köylüsü Uludere’de katlediliyor, bombalanıyor. Bu yol, demokratikleşme yolu değil. Bugün Başbakanı’nın bütün Türkiye’ye, Müslüman demokratlara,
Alevilere, hassaten özellikle Kürtlere demokrasi borcu var. Bu borcunu mutlaka ödemelidir. Ondan sonra kime ne söz söylemek istiyorsa, dönüp söylemelidir. Bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız. Asla yılmayacağız. Demokratik direnişe devam edeceğiz. Sonuna kadar demokratik mücadeleye devam edeceğiz. Sonuna kadar Meclis mücadelesine devam edeceğiz. Anayasa masasından kalkmayacağız" diye konuştu.