- 21 Kasım 2021 Pazar 11:25

Yılın ’en’lerinde Başkan Gürkan’a iki ödül birden

A
A
A
Yılın ’en’lerinde Başkan Gürkan’a iki ödül birden

Bu yıl 5’incisi düzenlenen Türkiye Altın Marka Ödülleri töreninde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a Yılın Yerel Yöneticisi ve Malatya Gastronomisine katkı ve desteklerinden dolayı Yılın Kültür Turizm ve Gastronomi Markası dalında iki ödül birden verildi.

Bu yıl 5’incisi düzenlenen Türkiye Altın Marka Ödülleri töreninde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a Yılın Yerel Yöneticisi ve Malatya Gastronomisine katkı ve desteklerinden dolayı Yılın Kültür Turizm ve Gastronomi Markası dalında iki ödül birden verildi.


Yılın Yerel Yöneticisi dalında ödüle layık görülen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ödülünü alırken yaptığı konuşmada, “Marifet iltifata tabidir. Önemli olan bu ödüllerin yerinde alınması, başarının değerlendirilmesi ve başarının takdir edilmesidir. Altın Marka Ödülleri verilirken bu konudaki objektifliğin, tarafsızlığın ve çalışkanlığın esas alındığı bir değerlendirme sonucu olarak bu ödüllere layık görüldük. Türkiye’de en fazla yatırım yapan Büyükşehir Belediyesi Malatya Büyükşehir Belediyesidir. Belediye Başkanlığı sadece seçildiği dönem için değerlendirilen bir vizyon içerisinde değil dünün, bugünün ve gelecek yüzyılların belediye başkanı nasıl olunur o vizyon içerisinde değerlendiriyoruz. Geçmişi, tarihi ayağa kaldırarak bugüne taşımakla dünün belediye başkanı olursunuz. Örneğin 2022 yılının Arslantepe yılı olmasını talep ettik. 26 Temmuz 2021 tarihinde insanlık medeniyetinin başladığı yer Malatya’dır diye UNESCO tarafından tescil edildi. İşte Arslantepe’yi ayağa kaldırırsanız 7 bin yılın belediye başkanı olursunuz. Roma Surlarını ayağa kaldırırsanız 2 bin yılın belediye başkanı olursunuz. Selçuklu eserlerini ayağa kaldırırsanız bin yılın belediye başkanı olursunuz. Günü güzel yaşar ve geleceğe güzel hizmetler bırakırsanız geleceğin belediye başkanı olursunuz. Biz bu vizyon üzerinde çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Bu ödülü bütün Malatya halkı adına alıyorum. Bu ödülü almamda emeği bulunan bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


Başkan Gürkan ayrıca Yılın Kültür Turizm ve Gastronomi Markası Ödülünü alırken de, “Birçok medeniyeti, uygarlığı ve kültürü üzerinde barındıran coğrafyalarda o medeniyetlerin getirmiş olduğu birbirinden farklı ve lezzetli yemek ve mutfak zenginliği vardır. Bu yıl vegan mutfağı noktasında UNESCO’ya gerekli müracaatlarımızı yaptık. Malatya vegan mutfağı noktasında oldukça zengin bir mutfak kültürüne sahip. Büyükşehir Belediyesi olarak Gastronomi noktasında da gerekli çalışmalara öncülük ederek gerekli çalışmaları yapacağız. Bu ödülü bize layık gören herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Erzurum’da "dört mevsim" bir arada: Bir yanda kar esareti, bir yanda Palandöken’de kayak, bir yanda parklarda bahar keyfi, bir yanda buz tutan şadırvanlar Doğu Anadolu’nun zirvesi Erzurum, Nisan ayı ortasında adeta dört mevsimi aynı anda yaşıyor. Şehrin yüksek kesimlerinde kapalı köy yollarını açmak için karla mücadele ekipleri yoğun mesai harcarken, kent merkezinde bahar güneşinin tadını çıkaran vatandaşlar ve buz tutan şadırvanlar ilginç görüntüler oluşturuyor. Erzurum’da Nisan ayı ile birlikte doğa canlanmaya başlasa da, kentin coğrafi yapısı mevsimsel zıtlıkları bir arada sunuyor. Deniz seviyesinden 1890 metre yükseklikteki kent merkezinde, gece dondurucu soğuklar nedeniyle cami şadırvanları buzla kaplanırken; gündüz ise park ve bahçeler güneşin sıcaklığına kapılan vatandaşlarla dolup taşıyor. Palandöken’de sezon uzadı Dünyanın önde gelen kayak merkezlerinden biri olan Palandöken’de ise kış hala dimdik ayakta. Pistlerdeki kar kalitesinin korunması ve kar kalınlığının yeterli seviyede olması üzerine, normal şartlarda Mart sonunda bitmesi beklenen kayak sezonu Nisan ayı sonuna kadar uzatıldı. Yerli ve yabancı turistler, bahar güneşinin altında kayak yapmanın keyfini sürüyor. Bir yanda kar esareti, bir yanda bahar sefası Kent merkezinde vatandaşlar banklarda güneşlenirken, kırsal bölgelerde durum oldukça farklı. Rakımı yüksek ilçelerde tipi ve yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan mahalle ve mezra yolları, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin iş makineleriyle yürüttüğü zorlu çalışmalarla açılıyor. Kar kalınlığının yer yer iş makinelerinin boyunu aştığı bölgelerde kıştan kalma görüntüler hakimiyetini koruyor. Hava sıcaklıklarının önümüzdeki günlerde artması beklenirken, yüksek kesimlerde karla mücadele çalışmalarının aralıksız devam edeceği bildirildi.
İstanbul Yurtta hava durumu Yurdun iç kesimleri ile güneybatısının yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Batı Karadeniz’in yüksek kesimleri ve İç Anadolu’nun kuzeyi ile Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkiinin kısa süreli yerel sağanak yağışlı geçeceği, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği, yurdun güney kesimlerinde toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ ve kar erimesi tehlikesi bulunuyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Rüzgar, genellikle kuzeyli, yurdun güneydoğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri kısa süreli yerel sağanak yağışlı 20 İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 17 İzmir: Parçalı ve az bulutlu, gece saatlerinde zamanla çok bulutlu 26 Adana: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri kısa süreli yerel sağanak yağışlı 29 Antalya: Parçalı ve az bulutlu, bu gece saatlerinde zamanla batısı çok bulutlu 27 Samsun: Parçalı ve az bulutlu 15 Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 13 Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 10 Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 22